ΤΑΡΩ
Η ΤΑΡΩ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΈΜΕ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΚΆΠΟΙΩΝ
Η ΤΑΡΏ ΜΑΣ ΔΌΘΗΚΕ ΣΑΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΊΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΎΕΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΈΣ
ΕΚΕΊΝΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΧΡΙΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΈΝΕ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΆΛΛΩΝ
ΑΝΑΜΦΙΣΒΊΤΗΤΑ ΔΙΑΠΡΆΤΟΥΝ ΜΕΓΆΛΟ ΛΆΘΟΣ ΚΑΘΏΣ ΚΙΝΔΥΝΕΎΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΤΆΡΜΑ ΕΚΕΊΝΩΝ
ΑΛΛΆ ΕΠΊΣΗΣ ΤΟ ΝΤΑΡΜΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΑΊΝΕΙ ΕΠΙΚΎΝΔΥΝΑ ΌΤΑΝ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΛΈΝΕ ΤΑ ΤΑΡΡΩ ΠΑΊΡΝΟΥΝ ΑΜΟΙΒΉ
ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΡΊΞΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΉ ΜΑΣ ΕΥΘΉΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΊΑ ΤΑ ΤΑΡΩ ΓΙΑ ΆΛΛΟΥΣ ΜΌΝΟ ΕΠΕΙΔΉ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΟΥΜΕ ΚΆΠΟΙΑ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ

Ο Άγγελος Μetraton ή Ενώχ μας άφησε το Ταρώ, στο οποίο περιλαμβάνεται όλη η Θεϊκή Σοφία.
Αυτό γράφτηκε σε πέτρα. Μας άφησε επίσης τα είκοσι δύο γράμματα του Εβραϊκού Αλφαβήτου.
Αυτός ο Μεγάλος Δάσκαλος ζεί στους ανώτερους κόσμους, σε έναν κόσμο αφάνταστης ευτυχίας, στον κόσμο του Αziluth, ή με τους όρους της Καμπάλα, στην περιοχή του Κether, του πολύ ανυψωμένου σεφιρώθ. Όλοι οι Καμπαλίστές βασίζονται στο Ταρώ.
Είναι απαραίτητο να μελετηθεί και να γνωριστεί βαθύτερα. Το σύμπαν διαμορφώθηκε με το νόμο των Αριθμών, της μέτρησης και της Βαρύτητας. Τα Μαθηματικά δημιουργούν τον κόσμο. Οι αριθμοί γίνονται ζωντανά όντα.
Οποιοσδήποτε εισέλθει στον αγνό και απερίγραπτο κόσμο του Πνεύματος, Chesed, είναι ικανός να επιβεβαιώσει, ότι σε αυτήν την περιοχή τα πάντα μετατρέπονται σε αριθμούς. Είναι μια περιοχή καταπληκτικής πραγματικότητας.
Όταν κάποιος ή κάποια θέλει να μάθει για τον εαυτό του πράγματα μπορεί να πάρει μια Ταρώ κατά προτίμηση Αιγυπτιακή διότι έχει τα πραγματικά σύμβολα να ανάψει ένα ή τρία λευκά κεριά και να ανάψει κι ένα θυμίαμα για καλύτερα αποτελέσματα καλό είναι να έχει και μια πεντάλφα μπροστά του ,
με την μύτη προς τα επάνω ,για προστασία επειδή στην θέα αυτής της πεντάλφα τρέμουν οι μαύροι μαγοι και μάγισες
Επίσης μερικές φορές μας συμβαίνει να βλέπουμε ένα συγκεκριμένο νούμερο παντού θα πρέπει να το εξετάζουμε όπως επίσης να προσθέτουμε ημερομηνίες κι ίσως και ώρες και να παίρνουμε απαντήσεις π,χ 08- 02- 2017 το 2017 βγαζει το 10+8+2= 20 διαβαζουμε τη μεγαλη Αρκανα το 20 το 2018 βγαζει το 11 αν θελουμε να μάθουμε για την ώρα π,χ 17,30 1+7+3=11 διαβάζουμε τη μέγαλη Αρκάνα το11
Διαβάστε περισσότερα: https://maira61.webnode.gr/products/ta-7-tsakras-ta-7-somata-oi-7-sfragides-einai-oi-7-ekklisies-tis-apokalypsis/
Διαβάστε περισσότερα: https://maira61.webnode.gr/products/ta-7-tsakras-ta-7-somata-oi-7-sfragides-einai-oi-7-ekklisies-tis-apokalypsis/
ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΊΑ
Α=1 Ι= 10 Ρ= 100
Β=2 Κ=20 Σ=200
Γ=3 Λ=30 Τ= 300
Δ=4 Μ=40 Υ=400
Ε=5 Ν=50 Φ=500
(F)=6 Ξ=60 Χ=600
Ζ=7 Ο=70 Ψ=700
Η=8 Π=80 Ω=800
Θ=9 (Q)=90 (#) =900
ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΡΩΤΑΤΕ ΕΠΊΣΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΆΘΡΟΙΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 22 ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΆΝΑ
Οι κάρτες τις μεγάλης και της μικρής Αρκάνας
ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΑΝΑ
ΑΡΚΑΝΑ #1 - Ο ΜΑΓΟΣ – Το Εβραϊκό Γράμμα είναι ALEPH

1 Ο ΜΑΓΟΣ
Να είσαι στα έργα σου, όπως είσαι στις σκέψεις σου.
Κυριαρχία πάνω σε υλικά εμπόδια.
Τυχερές πρωτοβουλίες. Πιστοί φίλοι. Σχέδια σε εξέλιξη. Πλανήτης: ΗΛΙΟΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Τα μάτια στο πάνω μέρος απεικονίζουν τα μάτια του Πατέρα, συμβολίζουν εσωτερικά το άπειρο, το ‘Άγιο Οχτώ, το Κηρύκειο του Ερμή, τα οχτώ Καβίρια που διοικούν τον πλανήτη. Ο Μάγος μας δείχνει το δεξιό του προφίλ, εννοώντας πως για την αποκάλυψη, η δεξιά πλευρά είναι τα πάντα. Το Φίδι που προεξέχει από το μέτωπό του, μαρτυρά ότι είναι ανυψωμένος, ότι είναι ένας Δάσκαλος με Αυτοπραγμάτωση. Στο αριστερό του χέρι κρατά τη Ράβδο της Δύναμης, που συμβολίζει την σπονδυλική στήλη, όπου δείχνει κατευθείαν στο άπειρο, ενώ το δεξί του χέρι δείχνει κάτω στη γη, υποδεικνύοντας ότι την εξουσιάζει με τη γνώση, που πρέπει να ανυψώσουμε από κάτω, δεν μπορεί κάποιος να ανυψώσει χωρίς πρώτα να έχει κατέβει. Χρειάζεται κάποιος να κατέβει στην Ένατη Σφαίρα, την οποία αντιπροσωπεύουν 2 πράγματα. Το πρώτο είναι το σεξ, η Κυβική Πέτρα και δεύτερο οι εννιά κύκλοι, η Ατομική Κόλαση, μέσα από στην οποία, ο μυημένος πρέπει να κατέλθει με σκοπό την ανύψωση.
Πάνω στο ένδυμά του μάγου απεικονίζεται ένα τρίγωνο με την κορυφή προς τα πάνω. Αυτό αντιπροσωπεύει τις τρείς στοιχειώδεις δυνάμεις ενωμένες στο Κether, στο 1. Στην μία πλευρά της κάρτας υπάρχει ένα τραπέζι που αντιπροσωπεύει τα τέσσερα στοιχεία (γη, αέρας, φωτιά και νερό), το φυσικό επίπεδο. Πάνω στο τραπέζι βρίσκονται διάφορα στοιχεία σε κατάσταση αταξίας: το Σπαθί Της Δύναμης που συμβολίζει το Lingam (ανδρικό σεξουαλικό όργανο), Το Δισκοπότηρο που αντιπροσωπεύει τον φυσικό εγκέφαλο από την μία και από την άλλη, το Υοni (θηλυκό σεξουαλικό όργανο) και ένα Φεγγάρι το οποίο πρέπει να μετατραπεί σε ήλιο.
Κάτω από το τραπέζι βρίσκεται η Αθάνατη Ibis, το πουλί Φοίνικας, ο Κύκνος του Kala Hansa, το Άγιο Πνεύμα που συμβολίζει την Αγάπη. Βρίσκεται κάτω από το τραπέζι, υποδεικνύοντας ότι μέσω της Ιερής Φωτιάς του Τρίτου Λόγου πρέπει να τακτοποιήσουμε τα στοιχεία που βρίσκονται σε αταξία πάνω στο τραπέζι.
Στο κατώτερο μέρος της κάρτας, στα Νερά της Ζωής, βρίσκουμε την Κυβική Πέτρα. Η ήδη δουλεμένη Φιλοσοφική Λίθος μας υποδεικνύει ότι αυτή είναι η Εργασία που πρέπει να αντιληφθούμε. Αυτή είναι η Κυβική Πέτρα του Jesod, το σεξ, ο Ηθικός Φραγμός και η Πέτρα του Σκανδάλου.
Το Αρκάνο νούμερο 1 είναι ο Μάγος, όπου ξεκινά, όπου αρχίζει. Το 1. Είναι Ενότητα, το Θείο Πνεύμα κάθε ατόμου, η Μονάδα, η Αθάνατη Σπίθα κάθε ζωντανού πλάσματος, κάθε ζωντανού οργανισμού. Το Ένα είναι η Μητέρα όλων των ενώσεων. Το Ένα ξεδιπλώνεται για να γίνει αυτό που είναι το επόμενο Αρκάνο, η Ιέρεια
ΑΡΚΑΝΑ #2 «Η ΙΕΡΕΙΑ» - Το εβραϊκό γράμμα ΒΕΤΗ
Νο 2 Η ΙΕΡΕΙΑ
Ο άνεμος και τα κύματα πηγαίνουν πάντα προς χάριν αυτού που ξέρει να πλέε ι.
Ευνοϊκές εμπνεύσεις. Δράση και απώθηση. Η γυναίκα του Μάγου. θέση και Αντίθεση. Η πηγή της ζωής. Αστερισμός: ΤΑΥΡΟΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Στα Νερά της Ζωής φαίνονται οι δύο κολώνες του Ναού της Ίσιδας. Η άσπρη, Jakin και η μαύρη, Boaz. Κάθε μία έχει τέσσερα επίπεδα που υποδεικνύουν τα Τέσσερα Σώματα της Αμαρτίας. Φυσικό, Ζωτικό, Αστρικό και Διανοητικό. Επάνω, ένας θηλυκός Δάσκαλος φαίνεται να κάθεται ανάμεσα σε δύο μεγαλύτερες κολόνες. Βρίσκεται μέσα στο ναό και μας αντικρίζει, γι’ αυτό το λόγο οι κολόνες είναι αντεστραμμένες. Το γεγονός ότι είναι καθιστή, μας υποδεικνύει την παθητική της όψη. Στο Αρκάνο νούμερο 1 ο Μάγος στέκεται. Η ενεργητική όψη. Μας δείχνει το αριστερό της προφίλ, την αρνητική της πλευρά.
Στον μηρό της υπάρχει ένα μισάνοιχτο βιβλίο, που επιμέρους το καλύπτει με το σάλι της. Αυτό μας μαρτυρά ότι είναι Σοφή, ότι διδάσκει την Καμπάλα. Πάνω από το στέρνο της βρίσκεται ο Σταυρός - ΑΝΚ, το σύμβολο της ζωής, το θεμέλιο, η Αφροδίτη, ο Σταυρός ΤΑΟ. O σταυρός πάνω στο γυμνό της στήθος υποδηλώνει ότι το προϊόν της, το Γάλα, είναι οι Αρετές.
Το φίδι πάνω από το φρύδι της υποδεικνύει Εξουσία, ότι έχει εξυψωθεί.
Πάνω από το κεφάλι της είναι τα κέρατα του Ιερού Ταύρου Άπις, συζύγου της Θεϊκής Αγελάδας. Εσωτερικά τα κέρατα συμβολίζουν τον Πατέρα και επιφανειακά το ‘ψυχολογικό εγώ’ (τα ελαττώματα μας). Επίσης βρίσκουμε το έμβλημα του Μικρού Μοσχαριού ή Κάβιρος. O κύκλος είναι το Φίδι που δαγκώνει την ουρά του, αντιπροσωπεύοντας την Κοσμική Μητέρα, την Ιερή Αγελάδα. Το πέπλο που καλύπτει το πρόσωπο της είναι το πέπλο της Ίσιδας.
. Όταν ο άνθρωπος αφυπνίζεται, αυτό που αποκτά είναι η δύναμη του Λόγου. Είναι αναγκαίο για τον άνθρωπο να κατακτήσει αυτή τη δύναμη για να είναι ικανός να δημιουργεί με τον Λόγο πάλι∙ για αυτό, είναι απαραίτητο να έχει τρεις (3) Άγιες Αρετές:
ΠΡΩΤΗ: ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΗ: ΝΑ ΜΗ ΨΕΥΔΕΤΑΙ
ΤΡΙΤΗ: ΝΑ ΜΗ ΜΙΣΕΙ
Για να είναι κάποιος ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ πρέπει πρώτα να μάθει πως να μετατρέπει∙ έπειτα, να αλλάζει τον εαυτό του σ’ έναν μετατρεμμένο και τρίτο, να είναι ένα εμπνευσμένο πρόσωπο.
Για να μετατρέπει κάποιος πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που αισθάνεται∙ για να είναι ένας μετατρεμμένος, πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται και για να είναι ένα εμπνευσμένο πρόσωπο, πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που συμπεριφέρεται.
Για να μη λέμε ψέματα, εμείς πρέπει να μάθουμε μόνο να λέμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο∙ μπορούμε να εμπλακούμε σε οποιοδήποτε γεγονός συμβαίνει αλλά δεν πρέπει να εμπλέξουμε ΤΟΝ ΛΟΓΟ επειδή ο ΛΟΓΟΣ είναι ΙΕΡΟΣ.
Για να μη μισούμε είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι όλα γύρω μας, τα φυτά, τα ζώα και οι άνθρωποι προχωρούν στο ταξίδι τους και ότι ο καθένας θα αποκριθεί για το ΜΟΝΟΠΑΤΙ του.
Όταν μισούμε κάποιον, καθυστερούμε στο μονοπάτι προς τον ΘΕΟ γιατί κανείς δεν μπορεί να φτάσει στα ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ, ούτε για μια στιγμή, εάν στο μονοπάτι σας μισείτε κάποιον.
ΑΡΚΑΝΑ #3 – Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ – Το εβραϊκό γράμμα «GIMEL»
Νο 3 Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ
Υφαίνει ο αργαλιός σου ύφασμα για τη χρήση σου και υφάσματα που δεν 8α χρησιμοποιήσει ς.
Ο Λόγος σε δράση. Η θεϊκή Φύση. Η Κοσμική Μητρότητα, στη δημιουργική της δουλειά. Υλική παραγωγή. Εμπόδια για υπερνίκηση. Οι τρείς παράγοντες. Πολλαπλασιασμός αγαθών. οικονομική ευφημερία, αφθονία, πλούτη. Πλανήτης: ΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Στο κέντρο υπάρχει μία γυναίκα που έχει για στέμμα δώδεκα αστέρια (1 + 2 = 3), που αντιπροσωπεύουν τα 12 σύμβολα του ζωδιακού κύκλου, τις 12 πόρτες της Ιερής Πόλης, τα 12 Κλειδιά του Βασιλικού Βαλεντίνου, τους 12 κόσμους του Ηλιακού Συστήματος του Ορς. Πάνω στο κεφάλι της υπάρχει ένα σκεύος, και από αυτό ανεβαίνει ένα Φίδι, σύμβολο Εξουσίας που δηλώνει ότι είναι ανυψωμένη. Στο δεξί της χέρι κρατά τη Ράβδο της Δύναμης και με το αριστερό φτάνει το περιστέρι που αντιπροσωπεύει το Άγιο Πνεύμα. Το ένδυμά της είναι Ηλιακό, όλο αυτό δηλώνει ότι είναι Χριστική ψυχή, προϊόν των Αρκάνα νούμερο 1 και 2. Κάθεται επάνω στην τέλεια δουλεμένη τώρα Κυβική Πέτρα.
Το Φεγγάρι βρίσκεται κάτω από τα πόδια της, στα νερά της ζωής, δηλώνοντας ότι κάποιος πρέπει να το ποδοπατήσει με σκοπό να το μετατρέψει σε Ήλιο
Το Πνεύμα, σαν ξεδίπλωμα του Πατέρα, μας δίνει μια ενέργεια που είναι ικανή να δημιουργεί και να αναδημιουργεί.
Η πρώτη δημιουργία που η ενέργεια κάνει, είναι να μας δώσει αυτό το φυσικό σώμα, αυτό το κυτταρικό σώμα. Η δεύτερη δημιουργία που η ενέργεια κάνει, είναι για να γεννηθεί ο Χριστός μέσα σ’ αυτό το σώμα.
To Ζοχάρ, το παλαιότερο εβραϊκό βιβλίο και βάση της Καμπάλα και η Παλαιά Διαθήκη, επιμένουν επάνω στα τρία βασικά στοιχεία, τα οποία περικλείουν τον κόσμο. Αυτά τα στοιχεία είναι:
Shin – που σημαίνει Φωτιά στην Καμπάλα
Mem – που σημαίνει Νερό
Aleph – που σημαίνει Αέρας
Αυτά τα τρία αρχικά στοιχεία είναι η τέλεια σύνθεση όλων αυτών, των τεσσάρων φανερών στοιχείων.
Λαμβάνουμε τον πρώτο εξαγνισμό μαθαίνοντας να συγκρατούμε την σεξουαλική παρόρμηση χωρίς να ανακατεύουμε τον υδράργυρο με παθιασμένες παρορμήσεις εκείνη τη στιγμή.
Ο δεύτερος εξαγνισμός που λαμβάνουμε είναι στο νου, μαθαίνοντας να επιλέγουμε αυτό που σκεφτόμαστε και μη επιτρέποντας να μπαίνουν στο νου μας σάπιες, παθιασμένες, λάγνες, ενστικτώδεις σκέψεις.
Ο τρίτος εξαγνισμός που λαμβάνουμε είναι στην καρδιά, όταν μαθαίνουμε να επιλέγουμε τα συναισθήματά μας. Αυτό σχετίζεται με τον εξαγνισμό των εορτών που γιορτάζουμε με τρεις τρόπους:
«Ο πρώτος είναι ο φυσικός κόσμος όταν δυο άνθρωποι συναντιούνται∙ ο άντρας και η γυναίκα για να γιορτάσουν την ιεροτελεστία της ζωής».
«Ο δεύτερος συμβαίνει όταν οι αλχημικές φωτιές μπαίνουν νικηφόρες στην Ιερουσαλήμ μας: τον νου».
«Ο τρίτος συμβαίνει όταν η Μητέρα Κουνταλίνι εναποθέτει το χρυσό βρέφος μέσα στην καρδιά».
ΑΡΚΑΝΑ #4 – Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ – Το εβραϊκό γράμμα «DALETH»
AΡΚΑΝΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 4 Νο 4 Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ
Στη δουλειά των χεριών σου δώσε ευλογία και στις σκέψεις σου βάλε καρδιά.
Γνωστική και δεκτική διάνοία. Εκπόρευση αρετών και δυνάμεων.
Αποκρυστάλλωση δυνάμεων. Υλικές επιτεύξεις, θετικές βάσεις. Υψηλές επιτεύξεις.
Φιλίες που είναι συγχρόνως βοήθεια και εμπόδιο. Πλανήτης: ΟΥΡΑΝΟΣ
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Από το μέτωπο του Αυτοκράτορα προβάλει το Φίδι, σύμβολο της Κυριαρχίας. Το στέμμα διαμορφώνεται από ένα ασπίς – Thermuthis – ανήκει στην Isis, την Προσωπική μας Θεϊκή Μητέρα Γκουνταλίνη. Πάνω στο κεφάλι του υπάρχει ένα καπέλο με 4 άκρα, 4 γωνίες που αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία, τα 4 Ευαγγέλια, τα 4 Vedas κλπ.
Επίσης, το καπέλο αντιπροσωπεύει το δοχείο, τα σεξουαλικά όργανα, το φούρνο, τo Muladhara Chakra, την σπονδυλική στήλη και το αποστακτήρα. Στο δεξί του χέρι βαστάει τη Ράβδο της Δύναμης. Είναι καθισμένος πάνω στην τέλεια επεξεργασμένη Κυβική πέτρα, ένα προϊόν του προηγούμενου αρκάνα. Στο εσωτερικό της πέτρας βρίσκεται η γάτα, η φωτιά. Στα ύδατα της ζωής βρίσκεται η Ράβδος της Δύναμης, η σπονδυλική στήλη.
Ο άνθρωπος μέσα από την πνευματική του δουλειά σχηματίζει αυτό που είναι γνωστό σαν, Ατομικότητα. Αυτό συνίσταται στο ότι θα έχει τρία βασικά πράγματα, σαν χαρίσματα πνευματικά και την επιβεβαίωση του χριστιανού, που είναι: «ΘΕΛΗΣΗ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ».
Όταν ο άνθρωπος που έχει αυτές τις αρετές ξεχνά τον Θεό, πέφτει σε δυσμένεια∙ με άλλα λόγια, αυτές οι τρεις αρετές του δίνουν το δικαίωμα να έχει ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ για την Χριστικοποίησή του.
Επομένως είναι αναγκαίο για μας να κατανοήσουμε ότι σαν ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, χρειάζεται να ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ.
Αυτό έχει τρεις σημασίες που είναι πολύ απόκρυφες και που είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε, να κατανοούμε, να εξασκούμε.
ΝΑ ΤΙΜΟΥΜΕ. . . που σημαίνει: ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΑΠΟΤΙΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΜΕ. Κάποιος πρέπει να τιμά την ΜΗΤΕΡΑ και τον ΠΑΤΕΡΑ ενώπιον του σεξ.
Ο άντρας, σ’ αυτή την πράξη ξεχνά την Μητέρα του∙ ταυτίζεται με την γυναίκα και αμαρτάνει∙ η γυναίκα ενώπιον του σεξ, ταυτίζεται με τον άντρα και ξεχνά τον πατέρα της και αμαρτάνει.
Ο άντρας, μπροστά στις πνευματικές δοκιμασίες, ξεχνά τα περί της ΑΓΑΠΗΣ, την ΜΗΤΕΡΑ του∙ ξεχνά τα περί της ΔΥΝΑΜΗΣ, ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ και πέφτει στην ευθραυστότητα και καταβάλλεται.
Ο άνθρωπος, μπροστά στα συναισθήματά του, ξεχνά την ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και πέφτει.
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ και η ΜΗΤΕΡΑ συγχωνεύονται σε ένα για να μας δώσουν ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ΘΕΛΗΣΗ.
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ είναι αυτός που χειρίζεται τις πύρινες δυνάμεις του Χριστού και συγχωνεύεται με την Συνείδηση και τη Θέληση για να μας δώσει ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.
Η ΤΙΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ, έχει στενή σχέση με την συμπεριφορά του προσώπου με τον εαυτό του και με την κοινωνία, δίνοντάς σαν απόρροια: «Αυτό που ζούμε εσωτερικά εκφράζεται στα έργα μας».
Ο Σταυρός έχει 4 άκρα. Ο Σταυρός της Μύησης είναι φαλλικός. Η εισαγωγή του κάθετου φαλού στο θηλυκό Ecteis σχηματίζει τον Σταυρό. Είναι ο Σταυρός της Μύησης τον οποίο πρέπει να κουβαλήσουμε στους ώμους μας.
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι με τα 4 άκρα του συμβολίζει τα 4 βασικά σημεία της Γής: Βορρά, Νότο, Ανατολή και Δύση, τις 4 εποχές: χρυσή, ασημένια, του χαλκού και του σιδήρου, τις 4 εποχές του χρόνου, τις 4 φάσεις της Σελήνης, τους 4 δρόμους: επιστήμη, φιλοσοφία, τέχνη και θρησκεία. Μιλώντας για τους 4 δρόμους πρέπει να καταλάβουμε ότι στην πραγματικότητα είναι μόνο ένας. Αυτός είναι ο ευθύς και στενός Δρόμος στην Κόψη του Ξυραφιού, ο δρόμος της Επανάστασης της Συνείδησης. Ο Σταυρός είναι ένα πολύ αρχαίο σύμβολο που έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχή όλων των θρησκειών, μεταξύ όλων των λαών και θα ήταν λάθος μας να το θεωρήσουμε ότι είναι το αποκλειστικό σύμβολο του ενός ή του άλλου θρησκευτικού δόγματος. Όταν οι Ισπανοί κατακτητές έφτασαν στην ιερή γή των Ατζέκων, βρήκαν τον Σταυρό πάνω στους βωμούς τους.
Το Σύμβολο του Σταυρού, το μεγαλοπρεπές μονόγραμμα του Κύριού μας Χριστού, ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα και το θαυματουργό κλειδί του Αγίου Πέτρου, είναι θαυμαστά αντίγραφα από όμοια αλχημιστική και καβαλιστική αξία. Συνεπώς είναι, το σύμβολο που μπορούμε να διασφαλίσουμε νίκη σε αυτούς που μοχθούν στην Μεγάλη Εργασία.
ΑΡΚΑΝΑ #5 – Ο ΙΕΡΑΡΧΗΣ – Το εβραϊκό γράμμα – ΗΕ
Νο 5 Ο ΙΕΡΑΡΧΗΣ
Με τ'αυτιά σε είχα ακούσε ι, αλλά τώρα τα ματιά μου σε βλέπουν και η καρδιά μου σε νοιώθει.
Διδασκαλία, Φιλοσοφία, Επιστήμη, Τέχνη, Καρμι-κός νόμος, Αυστηρότης. Καινούργιες εμπειρίες, ταξίδια ευημερίας που αποτυγχάνουν.
Φίλοι καλοί και δυσάρεστοι. Εχθροί, θάρρος. Πλανήτης: ΕΡΜΗΣ Πλανήτης εσωτερ. Άρης.
Ο ΙΕΡΑΡΧΗΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Σε αυτή τη κάρτα βρίσκουμε τον Ιεράρχη να φορά την σιδερόπλεκτη αλυσιδωτή πανοπλία, υποβαστάζοντας στο δεξί του χέρι την Ράβδο της Δύναμης. Χρησιμοποιεί την μάσκα τσακάλι μόνο όταν ιερουργεί, όταν διαχειρίζεται Δικαιοσύνη. Συμβολίζει την Υπέρτατη Ευλάβεια και την Υπέρτατη Ασέβεια του Νόμου.
Στα ύδατα της ζωής βρίσκει κάποιος την Ζυγαριά της Δικαιοσύνης, ένδειξη ότι οι δραστηριότητες, δράσεις και αντιδράσεις του φυσικού σώματος είναι βασισμένα στην ενέργεια.
Το νούμερο 5 είναι μεγαλοπρεπή, ανώτερο, είναι το νούμερο της αυστηρότητας του Νόμου, είναι το νούμερο του Άρη και του πολέμου.
Το Αρκάνο νούμερο 5 του Ταρώ μας υποδεικνύει την Διδασκαλία, το Κάρμα και την Ερμηνεία. Συμβολίζει τον πέμπτο κύκλο, την πέμπτη φυλή, τον πέμπτο ήλιο, τα πέντε τάτβας, τα πέντε δάχτυλα, τα πέντε ευαγγέλια, τις πέντε αισθήσεις, τα πέντε κελιά του εγκεφάλου και της ωοθήκης, και τις πέντε όψεις της Θεϊκής Μητέρας.
Η κάρτα με το νούμερο 5 του Ταρώ είναι Μύηση, Εκδήλωση, Διδασκαλία, Καρμικός Νόμος, Φιλοσοφία, Επιστήμη, Τέχνη. Ζούμε στην εποχή του Σάμαελ, του πέμπτου από τα εφτά. Η επιστροφή στο Μεγάλο Φως έχει ξεκινήσει. Η ζωή έχει αρχίσει να κυλά από εξωτερικά στο εσώτερο. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το δίλλημα Να Είμαστε ή Να Μην Είμαστε. Πρέπει να ορίσουμε τους εαυτούς μας σαν αγγέλους ή δαίμονες, σαν αετούς ή ερπετά, να αντιμετωπίσουμε το πεπρωμένο μας.
Το Αρκάνο νούμερο 5 είναι ο Ιεροφάντης, ο Νόμος, αυστηρότητα. Είναι η κατάφωτη Πεντάλφα, το Φλεγόμενο Άστρο, το σύμβολο της Θεϊκής παντοδυναμίας, αυτό είναι το ανείπωτο σύμβολο του Ρήματος που δημιουργεί σάρκα, το λαμπερό αστέρι των Σοφών Αντρών.

Ο άνθρωπος απεικονίζεται στην Πεντάλφα. Ο άνθρωπος ο μικρόκοσμος, ο οποίος με τα χέρια και τα πόδια σε έκταση είναι το Αστέρι με τις πέντε Κορυφές.
Η Πεντάλφα με τις δύο κορυφές προς τα επάνω αντιπροσωπεύει το Σατανά και την χρησιμοποιούν στη μαύρη μαγεία για να επικαλεστούν τα σκοτάδια.

Όταν η γωνία της κορυφής βρίσκεται στην ανώτατη θέση, αντιπροσωπεύει τον Εσωτερικό Χριστό κάθε ανθρώπου που έρχεται σε αυτό τον κόσμο. Συμβολίζει το θεϊκό, και την χρησιμοποιούν στη Λευκή Μαγεία για να επικαλεστούν θεϊκές υπάρξεις. Αν τοποθετηθεί στην είσοδο του σπιτιού με τα δύο πόδια να δείχνουν προς τα έξω, οι σκοτεινές οντότητες δε θα εισέλθουν. Αντίθετα, η αναποδογυρισμένη Πεντάλφα, με τα πόδια προς τα πάνω, επιτρέπει να εισέλθει το σκοτάδι
Ο Ιεράρχης του Αρκάνο νούμερο 5, το Τσακάλι των Τσακαλιών είναι η κεφαλή των Αρχόντων του Πεπρωμένου.
Είναι ο Ανούβις, ο Θεός με κεφάλι Τσακαλιού.
Ο Ναός του Ανούβη είναι ο Ναός των Αρχόντων του Κάρμα. Ο Ανούβις ελέγχει τα βιβλία του Κάρμα στον κάτω κόσμο. Κάθε άνθρωπος έχει το βιβλίο απολογισμών του.
Ο ΙΕΡΑΡΧΗΣ δεν είναι μια ξένη ύπαρξη σ’ εμάς∙ είμαστε εμείς οι ίδιοι που εξασκούμε αυτές τις αξίες που έχουμε. Όταν ο άνθρωπος είναι διεστραμμένος, οι αξίες που εξασκεί είναι διαβολικές, αρνητικές και επομένως, οι πράξεις του φαίνονται σαν: Βία, Βιασμός και Μη Αγάπη.
Όταν αυτές οι αξίες γίνονται θεϊκές, θετικές, οι πράξεις του, το εκφράζουν αυτό εξ’ αιτίας της Κατανόησης, της Αγάπης και της Ακεραιότητας με τις οποίες ενεργεί.
Ο ΙΕΡΑΡΧΗΣ δείχνει τρία πράγματα με το δεξί του χέρι που τον ξεχωρίζουν ανάμεσα στους ανθρώπους.
- Ο ΔΡΕΠΑΝΙ – σύμβολο του ψυχολογικού Θανάτου.
- Η ΘΕΛΗΣΗ – σύμβολο της Ψυχής και
- Η ΑΓΑΠΗ – σύμβολο της Συνείδησης
Ο ΙΕΡΑΡΧΗΣ, όταν γίνει άνθρωπος, μας λέει: «Τα αυτιά μου σε έχουν ακούσει αλλά τώρα τα μάτια μου σε βλέπουν και η καρδιά μου σε αισθάνεται διότι είμαστε ένα».
Ο ΙΕΡΑΡΧΗΣ είναι εκείνη η εσωτερική φωνή που μας λέει: «Μη σκοτώσεις διότι εσύ δεν είσαι ο κύριος της ζωής». Επίσης μας λέει: «Δώσε ζωή διότι εσύ είσαι επίσης ένας υιός της ζωής, αυτή σε χρειάζεται και εσύ την χρειάζεσαι».
ΑΡΚΑΝΑ #6 – Η ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ – Το εβραϊκό γράμμα VAU
Νο 6 Η ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Δουλειές μου δίνεις Κύριε, αλλά με αυτές δύναμη
Ανταγωνισμός δυνάμεων. Ισοσταθμία τρομερής πά¬λης μεταξύ Αγάπης και επιθυμίας. Επιβεβαίωση του Εσωτερικού Χριστού και άρνηση του δαιμόνιου. Μεσολαβητικά διάνοια. Προνόμια και υποχρεώσεις σχετικά με τα φύλα. Αστερισμός: ΠΑΡΘΕΝΟΣ Πλανήτης: ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Κάποιος βρίσκει τον μαθητή να στέκεται στα ύδατα της ζωής μπροστά από ένα τρίγωνο με την κορυφή του να δείχνει προς τα κάτω. Το αριστερό του χέρι διασταυρώνεται πάνω από το δεξί. Το πιο πάνω υποδηλώνει ότι ο μαθητής είναι πεσμένος, ότι αισθάνεται μεγαλύτερη έλξη προς την Μέδουσα (το Εγώ) που βρίσκεται στα αριστερά του. Στα δεξιά του βρίσκεται ένας θηλυκός Δάσκαλος.
Αυτό το Αρκάνο λέγεται Αναποφασιστικότητα γιατί ο μαθητής δεν ξέρει ποιο από τα παραπάνω μονοπάτια να αποφασίσει.
Στο ψηλότερο μέρος είναι καθισμένος ο Ιεράρχης του Νόμου με ένα τόξο που παίρνει τη μορφή ενός τριγώνου με την κορυφή του να δείχνει προς τα πάνω. Σημαδεύει με το βέλος του το κεφάλι της Μέδουσας, διατηρώντας το αξίωμα: ΄΄ Η Μέδουσα πρέπει να αποκεφαλιστεί΄΄.
Κάθε φιγούρα παρουσιάζει διαφορετικό μονοπάτι στον νεόφυτο. Το αριστερό μονοπάτι και το δεξιό μονοπάτι. Το βέλος της Δικαιοσύνης δείχνει εναντίον του αριστερού μονοπατιού
Το Αρκάνο έξι είναι ο Εραστής του Ταρώ, που δηλώνει την Πραγμάτωση. Το άνθρωπος βρίσκεται ανάμεσα στην κακία και την αρετή, την Παρθένα, την Πόρνη, την Ουράνια Αφροδίτη και τη Μέδουσα. Κάποιος διαπιστώνει ότι πρέπει να διαλέξει το ένα μονοπάτι ή το άλλο.
Το Αρκάνο 6 είναι αλληλουχία, ισορροπία, τρυφερή ένωση του άντρα και της γυναίκας, φοβερή πάλη ανάμεσα στην αγάπη και τον πόθο. Εδώ βρίσκουμε τα μυστήρια του Lingam – Yoni, αυτά είναι η ένωση μεταξύ τους.
Το Αρκάνο νούμερο 6 είναι η πάλη μεταξύ των δύο τριάδων. Αυτή είναι η επιβεβαίωση του Εσωτερικού Χριστού και η υπέρτατη άρνηση στο Σατανά. Το Αρκάνο 6 είναι η πάλη μεταξύ του Πνεύματος και του Ζώου - Τέρας. Το νούμερο 6 αντιπροσωπεύει την πάλη μεταξύ του Θεού και του Διάβολου. Αυτό το Αρκάνο εκφράζεται στη Σφραγίδα του Σολόμωντα. Το επάνω τρίγωνο αντιπροσωπεύει το Kether, το Chochmah και το Binah, το μεγαλόπρεπο Δράκο της Σοφίας (Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα). Το χαμηλότερο τρίγωνο αντιπροσωπεύει τους τρεις προδότες, οι οποίοι σχηματίζουν την αντίθεση της θεϊκής τριάδας. Είναι οι δαίμονες του πόθου, του νου και της κακής θέλησης. Από στιγμή σε στιγμή θα προδώσουν τον Εσωτερικό Χριστό και είναι οι βάσεις του εγώ ( Ιούσας, Καϊάφας και Πιλάτος). Αυτό το χαμηλότερο τρίγωνο είναι ο Μαύρος Δράκος.
Η αναποφασιστικότητα είναι παρούσα στο άτομο όταν αυτό δεν είναι δεόντως ενοποιημένο με το εσωτερικό Είναι. Είναι αναγκαίο να μην αφήνουμε τους εαυτούς μας να παρασύρονται από βασικά πάθη∙ πρέπει να σταθεροποιήσουμε την θέση μας ενώπιον της δουλειάς μας∙ αυτό σημαίνει: «να επιτρέπουμε το Είναι μας να μας κατευθύνει και να μας καθοδηγεί στη σεξουαλική πράξη, υπερνικώντας το πάθος, υπερνικώντας τους πειρασμούς στο νου και στην καρδιά και δίνοντας μας σοφία αρκετή για να μη μοιχεύουμε ούτε με τη σεξουαλική πράξη ούτε με το νου, ούτε με καμιά ψεύτικη αγάπη».
Η ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι σύμβολο της αβεβαιότητας∙ η ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι σύμβολο της αδυναμίας∙ η ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι σύμβολο της έλλειψης κατανόησης. Είναι αναγκαίο να ψάχνουμε την σοφία του Είναι στο διαλογισμό∙ τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος στη μετατροπή και την Αγάπη του Χριστού σε μια καλοδοσμένη θυσία.
ΑΡΚΑΝΑ #7 – Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ – Το εβραϊκό γράμμα ZAIN
Νο 7 Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ
Όταν η επιστήμη μπαίνει στη καρδιά σου και η σο¬φία γίνεται γλυκιά στη ψυχή σου, ζήτησε και 9α σου δω9εί.
Μαγνητική δύναμη. Φωτι¬σμένο διανοητικό. Το Πνεύμα κυβερνήτης της ύλης. θέληση.
Γνώση των επτά αρχών. Κατοχή της αλήθειας. Δικαιοσύνη κι επανόρθωση Τιμή και ατίμωση. Πλανήτης: ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
O ΘΡΙΑΜΒΟΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Σε αυτή την κάρτα διακρίνονται δύο σφίγγες στα ύδατα της ζωής, μία μαύρη και μία άσπρη. Τραβούν ένα άρμα και αντιπροσωπεύουν τις αρσενικές και θηλυκές δυνάμεις. Ένας πολεμιστής, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον Intimus, στέκεται στο άρμα του πολέμου του, μέσα στην Κυβική Πέτρα (σεξ) και ανάμεσα στους 4 κολώνες που είναι η Επιστήμη, η Τέχνη, η Φιλοσοφία και η Θρησκεία, στις οποίες αναπτύσσεται. Οι 4 κολώνες αντιπροσωπεύουν επίσης τα 4 στοιχεία, υποδεικνύοντας ότι τα εξουσιάζει.
Στο δεξί του χέρι είναι το Φλεγόμενο Ξίφος και στο αριστερό η Ράβδος της Δύναμης. Ο θώρακας της πανοπλίας είναι η Θεϊκή επιστήμη που μας καθιστά ισχυρούς. Ο πολεμιστής πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί την Ράβδο και το Ξίφος. Έτσι θα επιτύχει την μεγάλη νίκη.
Στο κεφάλι του είναι ένα καπέλο με 3 κορυφές, που αντιπροσωπεύει τις 3 θεμελιώδεις δυνάμεις. Στο ανώτερο μέρος εμφανίζεται ο Ρα, ο Κοσμικός Χριστός (τα φτερά).
Το Αρκάνο νούμερο 7 αντιπροσωπεύει τις 7 νότες της Λύρας του Ορφέα, τις 7 μουσικές νότες, τα 7 χρώματα του ηλιακού πρίσματος, τους 7 πλανήτες, τις 7 κακίες που πρέπει να μετατρέψουμε σε 7 αρετές, τους 7 Αστρικούς Φύλακες Αγγέλους, τα 7 σώματα, τις 7 διαστάσεις, τις 7 βαθμίδες δύναμης της φωτιάς, τις 7 μυστικές λέξεις που ειπώθηκαν από τον Ηλιακό Λόγο (του Γολγοθά) κλπ.
Το Αρκάνο νούμερο 7 είναι το άρμα του πολέμου στο οποίο η Μονάδα έχει διαμορφωθεί προκειμένου να φανερωθεί σε αυτό τον κόσμο, να δουλέψει με δύναμη στην σφαίρα της ζωής. Είναι η πραγματοποιημένη Μονάδα που διαμορφώνεται μέσω των 7 σωμάτων. Από μια άλλη άποψη το 7 είναι αγώνες, μάχες, δυσκολίες, αλλά είναι πάντα νικητής παρ’ όλες τις μάχες.
Ο Πατέρας ο οποίος είναι Απόκρυφος, δηλαδή η Θεϊκή Μονάδα είναι αθάνατη, παντογνώστης, αλλά χωρίς Αυτοπραγμάτωση. Δεν έχει την ικανότητα να διοικεί την ύλη, δεν έχει κυριαρχία επάνω στα Στοιχεία. Φαίνεται απίστευτο ότι εμείς, τα τόσο κακόμοιρα σκουλήκια, ‘’ πρέπει να κάνουμε τον Πατέρα ισχυρό ‘’, φαίνεται βλάσφημο, αλλά ‘’ Αυτός ‘’ πρέπει να φτάσει στην Αυτοπραγμάτωση.
Κάποιος ποτέ δεν θα είναι επιτυχημένος στη ζωή όταν δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του.
Ο άνθρωπος πρέπει να υπερνικήσει εκείνα τα στοιχεία στη ζωή που τον κάνουν να αισθάνεται ανασφαλής:
ΠΡΩΤΟ: ΤΟ ΝΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΟ: ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
ΤΡΙΤΟ: ΤΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ
Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ είναι το αποτέλεσμα μιας συνειδητής και δίκαιης δουλειάς∙ εκείνος που υπερνικά την νοητική πάλη, αποκτά την Κατανόηση∙ εκείνος που υπερνικά τα αρνητικά συναισθήματα, αποκτά την ΕΙΡΗΝΗ∙ εκείνος που υπερνικά τα συμπλέγματα κατωτερότητας και ανωτερότητας, αποκτά την Κατανόηση.
Ο Θρίαμβος μας βάζει πρόσωπο με πρόσωπο με την δουλειά μας, πρόσωπο με πρόσωπο με τη ζωή και πρόσωπο με πρόσωπο με την κοινωνία στην οποία συμμετέχουμε και μας κάνει να κατανοήσουμε ότι η κλοπή είναι ένα παράπτωμα που διαπράττουμε εξαιτίας της δικής μας ανασφάλειας, εξαιτίας της δικής μας αδυναμίας και εξαιτίας της δικής μας δειλίας.
Αυτός που κλέβει επειδή δεν εργάζεται είναι δειλός∙ αυτός που κλέβει επειδή δεν ζητά κάτι είναι αδύναμος∙ αυτός που κλέβει επειδή είχε κάτι σήμερα και δεν θα το έχει αύριο είναι αβέβαιος για τον εαυτό του. Η κλοπή είναι κάτι ποταπό στο άνθρωπο μέχρι το σημείο που, εξαιτίας μιας δικής του ανασφάλειας, ψάχνει να έχει φίλους, συμμάχους, κλέβοντας την τιμή των ανθρώπων και ακόμα τον ίδιο τον Χριστό.
Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ αναγνωρίζεται στον άνθρωπο όταν αυτός έχει γίνει ικανός να εκριζώσει τους φόβους, τα συμπλέγματα και την αδυναμία από μέσα του.
ΑΡΚΑΝΑ
#8 – Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – Το εβραϊκό γράμμα
CHETH
Νο 8
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Οικοδόμησε
ένα βωμό στην καρδιά σου, αλλά μη κάνεις από την καρδιά σου έναν βωμό.
Αρχικές
δοκιμασίες. Μισθός. Αποζημίωση. Τιμωρία. Ανταμοιβή. Ευγνωμοσύνη, αγνωμοσύνη.
Ανταμοιβή για προσφερθείσες υπηρεσίες. Υπομονή. Η
δύναμη του δικαιώματος. Αστερισμός: ΣΚΟΡΠΙΟΣ Πλανήτης: ΚΡΟΝΟΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Στα ύδατα της ζωής αυτού του Αρκάνου φαίνεται
το Φίδι να δαγκώνει την ουρά του, διαμορφώνοντας το σημάδι της Κοσμικής
Μητέρας, το Άπειρο (0, μηδέν).
Κάποιος βρίσκει μια γυναίκα γονατιστή
πάνω σε ένα τύμβο με 3 σκαλιά τα οποία αντιπροσωπεύουν το Αρκάνο A.Z.F. (νερό +
φωτιά = συνείδηση).
Στο αριστερό της χέρι η γυναίκα κρατά
το Ξίφος της Δύναμης που δείχνει προς τα πάνω και με το άλλο της χέρι ισορροπεί
την ζυγαριά, υποδεικνύοντας ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ του νου, της
καρδιάς και του σεξ. Ο Ρα εμφανίζεται στο ψηλότερο μέρος της κάρτας (αυτό είναι
το άλλο σύμβολο για τον Ρα εκτός των φτερών).
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ μας δίνει ότι έχουμε κερδίσει,
καλό ή κακό, και μας τοποθετεί στην ακριβή θέση που μας αντιστοιχεί μπροστά στο
Θεό και στον κόσμο. Εδώ κατανοούμε ότι κανείς δεν μπορεί να καλυτερέψει την
θέση του εάν η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ δεν το
επιτρέψει.
Στον
άνθρωπο έχουν δοθεί τρεις προϋποθέσεις που του επιτρέπουν να εργαστεί σε
συμφωνία με την Δημιουργία, με τον Θεό ή με τον κόσμο σύμφωνα με την κατάστασή
του την ανθρώπινη και την πνευματική.
«Μπορεί
να εργαστεί με την Δημιουργία, σαν ένα μέσο ή όχημα να ενισχύσει την Φύση και να τεκνοποιήσει».
«Μπορεί
να εργαστεί με τον Κόσμο, απλά σαν ένα άλογο κτήνος που δεν εμπεριέχει καμία
λογική ή θεϊκή αρχή».
«Μπορεί
να εργαστεί με τον Θεό επειδή μπορεί να αποποιηθεί τους μηχανικούς Νόμους και
να δημιουργήσει ανώτερες καταστάσεις που θα τον οδηγήσουν να γνωρίσει γιατί
έχει έρθει, γιατί βρίσκεται εδώ και που πηγαίνει».
Εκείνος
που εγείρει ψεύτικες μαρτυρίες αποκόπτεται από τη Συνείδηση, από το Φως, και
από την Αγάπη∙ δεν έχει
κατανόηση, δεν έχει Αγάπη, ούτε Δικαιοσύνη∙
αυτός είναι ο λόγος που αυτός δρα παραβαίνοντας τον Νόμο, την Δικαιοσύνη και
επιβάλλει μια φανταστική δικαιοσύνη η οποία μέσω του Νόμου της Αποζημίωσης, που
είναι φυσικός, τείνει αργά ή γρήγορα εναντίον εκείνου που την ασκεί.
Για
να είμαστε δίκαιοι είναι απαραίτητο, στις αποφάσεις που παίρνουμε, να λείπουν
τα λόγια που ξεστομίζουμε για τον πλησίον μας, το μίσος, η ζήλια και η
απληστία.
Δεν
πρέπει να βλέπει κάποιος την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ σαν ένα δήμιο που τιμωρεί∙ πρέπει να τη βλέπει σαν τον
φύλακα που όταν θριαμβεύουμε μας ανοίγει πέρασμα στο Άπειρο.
Το Αρκάνο νούμερο 8 είναι η Κρίση. Το
8 είναι το νούμερο του Ιώβ, των δοκιμασιών και της δυστυχίας. Το εσωτερικό
νόημα αυτού αντιπροσωπεύεται από ένα ξίφος.
Το νούμερο 8 είναι ο αριθμός του
Απείρου. Οι ζωτικές δυνάμεις της Φωτιάς του Φλεγετόν και
τα Νερά του Αχέροντα κυκλοφορούν και πλέκονται στην Ένατη Σφαίρα μέσα στην
καρδιά της Γης υπό μορφή του 8. Το σημάδι του Απείρου σχηματίζεται επίσης μέσα
στην σπονδυλική στήλη. Το σημάδι του Απείρου σημαίνει την δουλειά στην Ένατη
Σφαίρα και αυτό υποδηλώνει το σεξ.
Το Αρκάνο νούμερο 8 είναι μία γυναίκα
με ένα ξίφος στο χέρι της, απέναντι από την ζυγαρια της Κοσμικής Δικαιοσύνης.
Πραγματικά μόνο αυτή μπορεί να παρουσιάσει το Ξίφος στον Μάγο. Χωρίς την
γυναίκα κανένας Μάγος δεν είναι σε θέση να λάβει το Ξίφος. Υπάρχει η Εύα –
Αφροδίτη η ενστικτώδης γυναίκα, Αφροδίτη – Εύα η γυναίκα του σπιτιού. Υπάρχει η
Αφροδίτη - Ουράνια, η μυημένη γυναίκα στα Μεγάλα Μυστήρια. Και τελικά
βεβαιώνουμε την ύπαρξη της Ουράνιας – Αφροδίτης, της Γυναίκας Μύστη, που είναι
η πλήρως πραγματοποιημένη γυναίκα.
Η γυναίκα του Αρκάνο νούμερο 8 του
Ταρώ έχει την Ζυγαριά στο ένα χέρι και το Ξίφος στο άλλο. Είναι απαραίτητο να
ισορροπηθούν οι δυνάμεις, είναι επείγον και απαραίτητο να εξαγνίσουμε απόλυτα
τους εαυτούς μας και να εφαρμόζουμε το Αρκάνο A.Z.F., τότε οι δυνάμεις του άντρα και της
γυναίκας είναι ισορροπημένες στην αγάπη και τη σοφία. Η θαυμαστή ανύψωση της
δημιουργικής ενέργειας στον εγκέφαλο γίνεται πιθανή λόγω ενός συγκεκριμένου
ζευγαριού νευρικών ινών οι οποίες, υπό μορφή 8, επεκτείνονται στα αριστερά και
δεξιά της σπονδυλικής στήλης.
Στην Κινέζικη φιλοσοφία αυτό το
ζευγάρι των ινών είναι γνωστό από τα κλασσικά ονόματα ΄΄Yin
΄΄ και ΄΄Yang΄΄, όντας το ΄΄Ταο΄΄ το
Μονοπάτι του Μέσου Δρόμου, το Κανάλι του Νωτιαίου Μυελού, ο μυστικός δρόμος από
όπου ανέρχεται το Φίδι.
Προφανώς το πρώτο αυτών των δύο
καναλιών είναι σεληνιακής φύσης, ενώ το δεύτερο είναι φαινομενικά Ηλιακού
τύπου.
Όταν τα Σεληνιακά και Ηλιακά άτομα
κάνουν επαφή με το Triveni κοντά στον κόκκυγα, το Πύρινο Φίδι των
Μαγικών Δυνάμεων μας ξυπνά.
ΑΡΚΑΝΑ
#9 – Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ Το εβραϊκό γράμμα – TETH
Νο 9 Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ
Ανέβα
στο βουνό και παρατήρησε την υποσχεμένη
γη, αλλά δε σου λέω ότι θα εισέλθεις σ' αυτήν.
Ποέπει να μάθεις νάκούς, να υποφέρεις,
να υπομένεις. Υπόσχεσαι την επιστήμη για να κάνουμε ανακαλύψεις. Τάξη και
προφύλαξη φίλοι που βοηθούν, φίλοι τ-ου εμποδίζουν. Σύνεση & σοφία είναι η
μοναξιά. φως στον δρόμο. Αγνός έοωτας.
Αστερισμός: ΤΟΞΟΤΗΣ πλανήτης:
ΑΡΗΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Σε αυτό το Αρκάνο βρίσκουμε στα ύδατα
της ζωής ένα ανατέλλων Φεγγάρι. Στο μεσαίο τμήμα, ένας ηλικιωμένος Ερημίτης με
κίνηση προς τα μπρος, κρατάει στο αριστερό του χέρι ένα λυχνάρι που φωτίζει το
δρόμο. Είναι το λυχνάρι του Ερμή, Σοφία. Η Ράβδος των Πατριαρχών που κρατά στο
δεξί του χέρι, τον στηρίζει. Αυτή αντιπροσωπεύει την σπονδυλική στήλη με τις
Επτά Εκκλησίες.
Ο σοφός και συνετός Ερημίτης είναι
τυλιγμένος με τον Προστατευτικό Μανδύα του Απόλλων του Τυανεύς που συμβολίζει την Σύνεση. Πίσω του φαίνεται ο
Φοίνικας της Νίκης.
Στο ψηλότερο μέρος είναι ο ήλιος ο
οποίος φωτίζει με τρείς ακτίνες, υποδεικνύοντας τις Τρεις Βασικές Δυνάμεις.
Κατεβαίνει για να ενωθεί με το Φεγγάρι. Το Φεγγάρι ανεβαίνει και ο Ήλιος
κατεβαίνει, αυτό δείχνει ότι χρειάζεται
να μετατρέψουμε το Φεγγάρι σε Ήλιο μέσω της μετατροπής, να μετατρέψουμε τα
σεληνιακά σώματα σε Ηλιακά μέσω του Αρκάνο A.Z.F.
. Αυτό
έχει μια εξήγηση λογική που βασίζεται πάνω σε τρεις Άγιες Αρετές:
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΑΓΑΠΗ, ΚΑΙ
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
Θα
μπορούσε να πει κανείς και χωρίς φόβο να κάνει λάθος, ότι κάθε τι στη
δημιουργία και στους Νόμους έχει ένα σημείο μαθηματικό από το οποίο βγαίνει η
Αγάπη ή το Μίσος.
Από
το Φως και από την Συνείδηση βγαίνει η ΑΓΑΠΗ, που κάνει το κάθε τι όμορφο και
ευχάριστο. Από την Ασυνειδησία και από το Μίσος βγαίνει κάθε τι θλιβερό, φριχτό
και ανυπόφορο.
Θα
μπορούσαμε να πούμε ότι ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ είναι εκείνος ο μοναχικός άνθρωπος που στο
χέρι του φέρει ένα δρεπάνι που συμβολίζει τον θάνατο, ένα μικρό λυχνάρι που
φωτίζει το δρόμο του και συμβολίζει το θεϊκό Φως στα χέρια του ανθρώπινου
όντος. Ο Ερημίτης ταξιδεύει στο μονοπάτι της ζωής αντιμετωπίζοντας την
μοναχικότητα, τις δοκιμασίες και τον πόνο και φωτίζεται τις σκοτεινές νύχτες
από αυτό το μικρό λυχνάρι της συνείδησης για να κλέψει από το σκοτάδι το Φως
και την Συνείδηση που κάποια άλλη φορά είχε χάσει.
Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ είναι η ζωντανή απεικόνιση του
ανθρώπου που απαρνείται τον εαυτό του, που δεν έχει καθόλου φόβο αλλά έχει πολύ
πίστη.
ΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ πάντα τον συνοδεύουν τρεις ακτίνες
που τον δυναμώνουν στο μονοπάτι του και οι οποίες είναι: ΘΕΛΗΣΗ, ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ,
ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ.
Εκείνος
που επιθυμεί την γυναίκα του πλησίον του δεν έχει κατανοήσει το δράμα του
ΠΑΘΟΥΣ και ΘΑΝΑΤΟΥ του Χριστού.
Η
γυναίκα είναι το συμπλήρωμα του άντρα και αντίθετα. Εκείνος/η που ψάχνει το
συμπλήρωμά του/της και ενώνεται με αυτό το πρόσωπο, πράττει σωστά. Εκείνος που
επιθυμεί την γυναίκα ή η γυναίκα πού επιθυμεί τον άντρα εξαιτίας του πάθους και
όχι για συμπλήρωμα, πράττει λάθος.
Καθένας
πρέπει να ταξιδεύει στο Μονοπάτι της Ζωής μόνος αλλά πρέπει να ψάχνει το
συμπλήρωμα του έτσι ώστε το λάδι που κάνει το λυχνάρι μας να καίει, να μη
τελειώνει ποτέ, να μη σβήνει.
Η
επιθυμία είναι πάθος και εκείνος που υπερνικά το πάθος, υπερνικά την επιθυμία.
Η ανάγκη ξεπερνιέται όταν κάποιος εργάζεται με την Κατανόηση
Το έμβρυο παραμένει ΄εννιά΄ μήνες στην
μητρική μήτρα και ΄εννέα΄ εποχές είναι απαραίτητες στην μήτρα της Ρέας, Tonanzin, της Κυβέλης, με άλλα λόγια, της
Μητέρας Φύσης προκειμένου να γεννηθεί η Πλανητική Ανθρωπότητα. Έτσι είναι
επίσης φανερό ότι πρέπει να κατέβουμε στην Ένατη Σφαίρα΄ προκειμένου να
κυοφορήσουμε και να επιτύχουμε την Δεύτερη Γέννηση.
Ο Ιησούς είπε στον Νικόδημο: ΄΄είναι απαραίτητο να ξαναγεννηθείς
προκειμένου να εισέλθεις στην Βασιλεία των Ουρανών…΄΄ (Ιωάννης 3: 1-15). Εννοώντας να δημιουργήσουμε τα Ηλιακά
Σώματα. Κανείς δεν μπορεί να μπει στο Βασίλειο ντυμένος με σεληνιακά κουρέλια.
Τα Ηλιακά Σώματα πρέπει να δημιουργηθούν και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με τη
μετατροπή της Δημιουργικής Ενέργειας. Στην Αιγυπτιακή θεογονία αυτά τα Ηλιακά
Σώματα αντιπροσωπεύονται από το Αιγυπτιακό Sahu. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να
καθίσει στο τραπέζι των Αγγέλων αν δεν είναι ντυμένος με Ηλιακά Σώματα. Πρέπει
να δημιουργήσουμε το Σώμα το Ηλιακό, το Χρυσό Σώμα του Ηλιακού Ανθρώπου.
Είναι γραμμένο: ΄΄Στενός είναι ο δρόμος που οδηγεί στο φώς ΄΄. Αυτός που θέλει να
ακολουθήσει το δρόμο πρέπει: ΄΄να αρνηθεί
τον εαυτό του, να σηκώσει τον Σταυρό του και να με ακολουθήσει΄΄. (Οι τρείς
παράγοντες της Επανάστασης της Συνείδησης, να Πεθάνεις, να Γεννηθείς και η
Θυσία).
Όποιος θέλει την Αυτοπραγμάτωση πρέπει
να είναι προετοιμασμένος να απαρνηθεί τα πάντα: τον πλούτο, τις τιμές, την
ηρεμία, το κύρος. Πρέπει να δώσει το αίμα του.
Πρέπει να έχει κάποιος ένα Κέντρο
Βαρύτητας, ένα Αμετάβλητο Κέντρο Συνείδησης. Δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από
μηχανές που ελέγχονται από τα ΄Εγώ μας΄ (το εγώ είναι πολλαπλό). Βρισκόμαστε
μέσα σε μία επιζήμια θέση που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε υπερπροσπάθειες, και
πρέπει να σκοτώσουμε το ΄΄Εγώ΄΄. Αυτό το ΄΄Εγώ΄΄ είναι Μεφιστοφελικό, είναι η
ρίζα της δυστυχίας και του πόνου μας. Ζει σύμφωνα με τους δικούς του όρους.
Πρέπει να το μειώσουμε σε κοσμική σκόνη προκειμένου να έχουμε αφυπνισμένη
συνείδηση, προκειμένου να καταφέρουμε να δούμε το δρόμο.
Να ΄Γνωρίζω΄, σημαίνει να Βλέπω, να Ακούω και να Ψηλαφίζω τις Μεγάλες
Αλήθειες
ΑΡΚΑΝΑ
#10 – Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ Το εβραϊκό γράμμα IOD
Νο
10 Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ
Ακριβή
είναι η γνώση που αγοράζεις με την εμπειρία και περισσότερο ακριβή αυτή που
σου λείπει ν' απόκτησεις.
Μάχη των
αντιθέσεων. Αγάπη και αντιαγάπη. Επαναλήψεις, υποτροπές. Άνοδοι και κάθοδοι. Κέρδη
και απώλειες. Να σταματήσουμε τον τροχό (ρολόι). Δουλειά με τα μυστήρια της
Μητέρας Φύσης.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Στα ύδατα της ζωής βρίσκονται δύο Φίδια.
Το θετικό, Ηλιακό Φίδι το οποίο θεράπευσε τους Ισραηλίτες στην έρημο και το
αρνητικό, σεληνιακό Φίδι, το Πονηρό Φίδι της Εδέμ, εκείνο των σεληνιακών
σωμάτων, των σωμάτων της αμαρτίας. Στο μεσαίο τμήμα είναι ο Τροχός της Μοίρας ή
ο Τροχός του Σαμσάρα. Ο τροχός των γεννήσεων και των θανάτων. Στη δεξιά πλευρά
σηκώνεται εξελισσόμενος ο Ερμανούβης, στην αριστερή κατεβαίνει σε συστροφή ο
Τυφών Μπαφομέ.
Στο τέλος των 108 ζωών, ο τροχός έχει
κάνει μία πλήρη περιστροφή. Ενώ σηκώνεται ακολουθούμε την εξέλιξη μέσω των
ορυκτών, φυτικών, ζωικών και ανθρώπινων βασιλείων. Πέφτοντας, κατεβαίνουμε μέσω
της ίδιας διαδρομής.
Ο Τροχός του Σαμσάρα περιστρέφεται
3000 φορές. Μετά από αυτό, η Ουσία, έχοντας περάσει μέσω πολλών καθαρισμών και
δυστυχιών επιστρέφει στο Απόλυτο αλλά χωρίς Αυτοπραγμάτωση.
Στο ψηλότερο μέρος της κάρτας η
Σφίγγα, σε ισορροπία πάνω στον Τροχό, αντιπροσωπεύει τη Μητέρα Φύση.
Η Σφίγγα είναι ο Στοιχειώδης
Μεσολαβητής της Ευλογημένης Θεάς Μητέρας του Κόσμου. Σε αυτή θα βρούμε να
απεικονίζονται τα πέντε στοιχεία:
ΝΕΡΟ το πρόσωπο του ανθρώπου.
ΑΕΡΑΣ τα φτερά του αετού.
ΓΗ τα πόδια του βοδιού.
ΦΩΤΙΑ τα νύχια του λιονταριού.
ΑΙΘΕΡΑΣ η ράβδος.
Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ
είναι ο τροχός που καθορίζει την ανοδική και καθοδική εξέλιξη, την άνοδο
και κάθοδο που συμβαίνει στο χρόνο και μέσα στον χρόνο∙ ο χρόνος και οι περιστάσεις είναι τα τεχνάσματα
που χρησιμοποιούνται για την τελειοποίησή μας.
Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ μας επιτρέπει να σκεφτούμε ότι ο
καθένας μας δημιουργήθηκε λόγω της τελειότητας και του Λόγου του Δημιουργού,
αλλά ζούμε σε ένα κόσμο ατελή που έχει καθορίσει την ψυχολογική μας συμπεριφορά
για να είμαστε ικανοί να ζούμε εδώ.
Την
ημέρα που ο άνθρωπος αρχίζει να αναζητά την δική του τελειοποίηση, θα δει ότι
είναι υποχρεωμένος να αποδεσμευτεί από τον κόσμο στον οποίο ζει, σχηματίζοντας
την ατομικότητα του, το δικό του σύστημα και κάνοντας το βασίλειο που ο νους
έχει φτιάξει για μας, να ανταποκριθεί στον κόσμο στον οποίο βαδίζουμε και να
αναστηθεί ο δικός μας Βασιλιάς, ο ΧΡΙΣΤΟΣ, στον κόσμο στον οποίο ζούμε.
Να
μην επιθυμείτε τα αγαθά που ανήκουν σε άλλους σ’ αυτόν τον κόσμο για τον οποίο
μιλάμε.
Εκείνος
που επιθυμεί, δεν έχει κατανοήσει ότι καθένας έχει αυτό που του αξίζει, αυτό που έχει κερδίσει και
ότι το βασίλειο του Χριστού δεν είναι αυτού του κόσμου και
επομένως, οτιδήποτε που ανήκει σ’ αυτό τον φυσικό κόσμο, έξω από εμάς
δεν διαρκεί∙ είναι θνητό,
και δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτό που καθένας από εμάς θα πρέπει να επιδιώκει:
«ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ».
Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ είναι εκείνη που μας τοποθετεί σ’
εκείνο τον τόπο που αντιστοιχεί στη δυαδικότητα εκείνων που ανεβαίνουν και
κατεβαίνουν στο μονοπάτι και εμείς, μέσω της δουλειάς μας, πρέπει να εξέλθουμε
από αυτή την δυαδικότητα και να βάλουμε τους εαυτούς μας στο μονοπάτι εκείνο
που ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ αυτού του κόσμου έχει βαδίσει, στην οδό του μαρτυρίου (Viacrucis) που πρέπει να μας
οδηγήσει στην υλική, νοητική και πνευματική τελειοποίηση.
Λέγεται ότι ο αριθμός 10 είναι η βάση,
το Βασίλειο και ότι το άτομο που υπακούει την εντολή αυτού του Αρκάνου βλέπει την
επιστροφή όλων των πραγμάτων. Αν ο μαθητής γνωρίζει πώς να υπακούσει θα δει την
επιστροφή όλων των πραγμάτων, θα ανυψωθεί
στο φώς και θα είναι ικανός να δει την
άμπωτη και την ροή όλων των πραγμάτων γιατί είναι φωτισμένος. Η Καμπάλα λέει
ότι βλέπουμε πράγματα σύμφωνα με το μέγεθος το οποίο ξεκινάμε να υπακούμε το
΄΄10΄΄.
Στο νούμερο ΄10΄ υπάρχουν οι αρχές:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ
ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Αυτός είναι ο Λόγος στην τριπλή του
όψη.
Το σημείο μέσα στον κύκλο που στη
μετακίνηση γίνεται μία γραμμή, μπορεί να πάρει τις ακόλουθες μορφές:
Ήδη έχουμε δει ότι το 10 προέρχεται
από το προαναφερθέν σύμβολο, όπως επίσης το ‘ΙΟ’, το οποίο είναι το μάντραμ της
Θεϊκής Μητέρας που δίνει επίσης την ανύψωση στις 10 εκπορεύσεις της Πρακρίτι ή
δηλαδή, τα 10 Σεφιρώθ της Καμπάλα.
ΑΡΚΑΝΑ
#11 – Η ΠΕΙΘΩ Το εβραϊκό
γράμμα ΚΗΑΡΗ
Νο 11 Η ΠΕΙΘΩ
Χαρούμενος στην ελπίδα, ταλαιπωρημένος στη θλίψη, πρέπει να
είσαι σταθερός στην προσευχή.
Κυριαρχία
της φωτιάς με τη δύναμη της αγάπης. Η βοήθεια του Νόμου. Εγκαρτέρηση για να
ξεπερνάμε εμπόδια, αντιξοότητες. δυσαρέσκειες. Πλανήτης: ΑΡΗΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Στα ύδατα της ζωής, είναι η Κυβική
Πέτρα. Μέσα στην πέτρα βρίσκουμε το καλοβατικό πτηνό και από πάνω του, το
περιστέρι του Αγίου Πνεύματος.
Στο μεσαίο τμήμα μία γυναίκα κλείνει
τα σαγόνια ενός εξαγριωμένου λιονταριού, υποδεικνύοντας πως είναι ανεπηρέαστη
από τη βία. Πάνω στο κεφάλι της έχει το Στέμμα και από το μέτωπο σηκώνεται το
φίδι, ένδειξη Εξουσίας.
Το λιοντάρι είναι το στοιχείο της
Φωτιάς, επίσης αντιπροσωπεύει το Χρυσό. Στα αρχαία χρόνια τα άρματα των
βασιλιάδων σέρνονταν από λιοντάρια, και στον εσωτερικό συμβολισμό το άρμα του
πολέμου που σέρνονταν από λιοντάρια συμβολίζει τα Ηλιακά Σώματα.
Το νούμερο 11 διασπάται Καβαλιστικά ως εξής : 1 + 1
= 2 => 1 = αρσενικό, 2= θηλυκό.
1 Άνδρας + 1 Γυναίκα = 2 Άνδρας – Γυναίκα, η ΄Φωτιά
1 Άνδρας + 1 Γυναίκα = 2 Άνδρας – Γυναίκα, η ΄Φωτιά
Ο Άνδρας είναι η μία μονάδα, η
γυναίκα η άλλη. Αυτό είναι το νούμερο 11 του Ταρώ.
Μόνο με τη γυναίκα,
εργαζόμενος στην Μεγάλη Εργασία,
μπορούμε να ενσαρκώσουμε το Παιδί του Χρυσού,
τον Ώρος, το Ρήμα, τον Μεγάλο Λόγο.
Με αυτό τον τρόπο ο αριθμός 11 είναι ο πιο
αναπαραγωγικός αριθμός.
Η ΠΕΙΘΩ έχει σχέση με την συνειδητή δουλειά που
εμείς πρέπει να κάνουμε με την ψυχολογική μας σελήνη, σαν τμήμα ενοποιημένο με
τον εσωτερικό Χριστό. Σε κάθε έναν από εμάς εξαιτίας της ατέλειας μας και της
ύλης στη οποία ζούμε, αντιστοιχεί να εργαστεί με τις ΚΟΛΑΣΕΙΣ του κάθε ένα από
τους εσωτερικούς πλανήτες αποσυνθέτοντας ομοιώματα και καθαρίζοντας τους
στάβλους μας.
Σε
αυτή την δουλειά με την ΠΕΙΘΩ, πρέπει να εξαλείψουμε τις κολάσεις της σελήνης
μας, εκείνα τα εγώ διαβόλους που έχουν κεφάλι λύκων, και εκείνα τα εγώ
διαβόλους που έχουν κεφάλι κότας για να μπορέσουμε να εξαφανίσουμε εδώ τις
σεξουαλικές παρεκτροπές και το κουτσομπολιό που χαρακτηρίζουν τις σεληνιακές
περιοχές του νου μας. Στην ΠΕΙΘΩ πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε και να τιμούμε
τους Θεούς επειδή αυτοί είναι που έχουν
βαδίσει το Μονοπάτι και επομένως, με την γνώση τους, μας καθοδηγούν και μας
συνοδεύουν στο δικό μας.
Στην
ΠΕΙΘΩ μαθαίνουμε όλοι ότι μόνο κάνοντας
καλά έργα, πληρώνουμε τα χρέη μας και ότι μόνο τα έργα που ευχαριστούν την
ΘΕΪΚΗ μας ΜΗΤΈΡΑ είναι αυτά που Αυτή παρουσιάζει στον εξοργισμένο Λέοντα του
Νόμου για να μπορέσει να μας βγάλει λίγο παραπέρα στο μονοπάτι που έχουμε
αρχίσει, και για να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε νέα έργα μέχρι που να
πληρώσουμε το Κάρμα μας και να πετύχουμε την τελική απελευθέρωση.
Η ΠΕΙΘΩ μας προσκαλεί στη δουλειά∙ μας προσκαλεί να θυσιαστούμε
για το Έργο του Πατέρα και για το δικό μας Έργο και για την Ανθρωπότητα.
ΑΡΚΑΝΑ
#12 – Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ Το εβραϊκό γράμμα LAMED
Νο 12
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Αν και ο ήλιος σε κουράζει την ημέρα και η
σελήνη σε θλίβει τη νύκτα μη φέρεις τα πόδια σου στο γλιστερό σημείο, μη κοιμάσαι
όταν φυλάς σκοπιά.
θυσίες,
πόνοι, μάχες. Παραγωγή πνευματική και
υλική. Ταλαιπωρίες κοινωνικές και οικονομικές. θετικά και
αρνητικά προαισθήματα. Ανώτερη Εργασία.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Στα ύδατα της ζωής βρίσκεται η
Πεντάλφα του Σολομών, μία παραλλαγή του αστεριού με τις έξι κορυφές. Τα τρία
ανώτερα σημεία αντιπροσωπεύουν τους Τρείς Προδότες του Χιράμ Αβίφ ( ο
Εσωτερικός Χριστός), ο Ιούδας, ο Πιλάτος και ο Καϊάφας (πάθος, νους και κακή
θέληση).
Στη μέση υπάρχουν 2 κολόνες με 9 σκαλιά
η κάθε μία – αυτή είναι η Ένατη Σφαίρα (το σεξ). Πρέπει να θυμόμαστε ότι
υπάρχουν 9 Ουρανοί (η λευκή κολόνα) και 9 περιοχές της κόλασης (η μαύρη
κολόνα). Πρέπει να κατέβουμε ένα σκαλί προκειμένου να ανέβουμε ένα.
Μεταξύ των 2 κολόνων υπάρχει ένας
άντρας κρεμασμένος από το ένα πόδι με τα χέρια του δεμένα μεταξύ τους. Με τα
πόδια του σχηματίζει ένα σταυρό, και με τα χέρια του, το τρίγωνο ανάστροφα.
Αυτή η φιγούρα απεικονίζει ότι στην
πραγματικότητα το σεξ εξουσιάζει την Λογική. Είναι απαραίτητο να αναστρέψουμε
το σύμβολο.
Το Αρκάνο νούμερο 12 αντιπροσωπεύει τα
12 σύμβολα του Ζωδιακού Κύκλου, τους 12 Αποστόλους, τις 12 Φυλές του Ισραήλ,
τις 12 ώρες μαγειρέματος των Αλχημιστών, τα 12 χαρίσματα, το Υδρογόνο SI-12.
|
|||
Στην Κινεζική παράδοση μιλούν για 10
κορμούς (Shikan)
και 12 κλαδιά, δηλαδή για τα 10 σεφιρώθ και τα 12 χαρίσματα του ανθρώπου. Είναι
απαραίτητο να ξέρουμε ότι τα 7 τσάκρας και οι 5 αισθήσεις είναι τα 12
χαρίσματα.
Αναντίρρητα η σπονδυλική στήλη έχει 7
μαγνητικά κέντρα. Αυτά είναι τα 7 τσάκρας ή οι 7 Εκκλησίες της Αποκάλυψης του
Αγίου Ιωάννη:
Αυτά είναι τα 7 τσάκρας και με αυτά
συν τις 5 αισθήσεις, κάποιος γίνεται ερευνητής των ανώτερων κόσμων. Αυτά είναι
τα 12 χαρίσματα κάθε ανθρώπινου πλάσματος.
Στην
ΑΠΟΣΤΟΛΗ εμφανίζεται αυτή η συμβολική
προσωπικότητα του ‘ΙΟΛΑΟΥ’ που, με αναμμένο δαυλό καίει τα κεφάλια που ο
ΗΡΑΚΛΗΣ συνθλίβει με το χέρι του.
Στην
ΑΠΟΣΤΟΛΗ πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις ικανότητες μας: ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ
ΘΕΛΗΣΗ για να ενσαρκώσουμε το Είναι μας και να επιστρέψουμε στο Είναι
μας.
Στην ΑΠΟΣΤΟΛΗ έχουμε όλες τις
δυνατότητες που χρειαζόμαστε για να πραγματοποιήσουμε το μεγάλο Έργο
|
Εκείνος
που αρνείται την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ποτέ δεν θα
ενοποιηθεί με τον Εσωτερικό Χριστό του επειδή αυτός αρνείται στο Χριστό το δικαίωμα να κάνει το
Έργο του μέσω αυτού του ατόμου∙
επομένως το άτομο δεν μπορεί να ενοποιηθεί με το Είναι του.
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ έχει τρία (3) χαρακτηριστικά, τα
οποία είναι:
-
Η ΑΓΑΠΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ
-
ΠΑΝΩ ΑΠΟ
ΟΛΑ, Η ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ και
-
Η ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ.
ΑΡΚΑΝΑ
#13 – Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ Το εβραϊκό γράμμα ΜΕΜ
Νο 13
Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ
Η
νύχτα έχει περάσει και ήρ8ε η νέα μέρα. Ντυθήτε λοιπόν με
τα όπλα του φωτός.
θάνατος.
Αρνητικές ή θετικές αλλαγές. Πλάνη, αυταπάτη, ή Αθανασία μέσω μετασχηματισμού. Πρωταρχική ανανέωση. Αστερισμός:ΚΡΙΟΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Σε αυτό το Αρκάνο τα κεφάλια του σιταριού
αντιπροσωπεύουν την αναγέννηση, όπως και τα λουλούδια. Τα λουλούδια, η αρχή της
ζωής, το σιτάρι, το τέλος.
Ο Ιεράρχης του Νόμου κόβει μερικά
δεμάτια από σιτάρι τα οποία έχουν κόκκους από διάφορα μεγέθη και μεγάλους και
μικρούς. Αυτοί είναι που ονομάζονται ’’Βody – Caldenos’’ και
αντιπροσωπεύουν τις αξίες, το κεφάλαιο που φέρει κάθε άνθρωπος στους τρεις
εγκεφάλους του (διανοητικό, κινητικό, συναισθηματικό).
Αυτός που φέρει μικρό κόκκο ζει μόνο
για λίγο, πεθαίνει μέσα σε λίγες ημέρες, μήνες ή μέσα στα πρώτα χρόνια ζωής.
Κάποιος ζει σ’ ένα τρίτο κομμάτι και πεθαίνει σ’ ένα τρίτο κομμάτι. Αυτός που σπαταλά το διανοητικό του κεφάλαιο
βυθίζεται στην τρέλα, σχιζοφρένεια κ.λπ. Αυτός που κακομεταχειρίζεται το κινητικό
του ή κινησιακό του κέντρο καταλήγει παραλυμένος, παραμορφωμένος, κλπ. Αυτός
που χρησιμοποιεί λανθασμένα το συναισθηματικό του κέντρο υποφέρει από ασθένειες
της καρδιάς.
Αυτό το Αρκάνο αντιπροσωπεύει ταυτόχρονα
το εσωτερικό και το φυσικό. Είναι το Αρκάνο του Ιούδα του Ισκαριώτη το οποίο
αντιπροσωπεύει το θάνατο του ‘Εγώ’.
Το δρεπάνι είναι το νεκρικό
σύμβολο των Αγγέλων του Θανάτου
Ο Θάνατος στην πραγματικότητα είναι η
επιστροφή στη μήτρα. Η ζωή και ο θάνατος είναι δύο φαινόμενα ενός και μόνο
πράγματος.
Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ έχει σχέση με ότι επιδιώκουμε στο
Μονοπάτι, στην ζωή μας∙
είναι το αποτέλεσμα της ενοποίησης των ανθρώπινων και θεϊκών αρχών εκεί όπου
κάποιος αναζητεί να φτάσει και να επιτύχει τα μέγιστα της ΣΟΦΙΑΣ, της ΑΓΑΠΗΣ
και της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
Με
την ΑΘΑΝΑΣΙΑ κατανοούμε ότι η Αγάπη είναι το θεμέλιο της ανθρώπινης τελειότητας
και ότι οι ψεύτικες αγάπες είναι η βάση της ανθρώπινης απώλειας.
Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ
είναι μια βάση πάνω στην οποία πρέπει να διαλογιζόμαστε και να
στοχαζόμαστε καθημερινά.
ΑΡΚΑΝΑ
#14 – Η ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ Το εβραϊκό γράμμα NUN
Νο
14 Η ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ
Μην είσαι
σαν άχυρο μπροστά στον άνεμο, ούτε σαν άνεμος μπροστά στο άχυρο
Αγνότητα, Μετατροπή. Αμοιβαία στοργή,
Φίλιες. Υποχρεώσεις. Διακανονισμός τυν σχέσεων των φύλων.
Πράγματα που μας
προωθούν κι άλλα μας επιστρέφουν. Αστερισμός: ΤΑΥΡΟΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Στα ύδατα της ζωής βρίσκουμε τρία
λουλούδια, και στο κεντρικό λουλούδι, το Φίδι που ανυψώνεται. Αυτά τα τρία
λουλούδια αντιπροσωπεύουν το Σατ: το
Εσώτερο, Άτμα. Την Τσιτ: Buddhi,
την Πνευματική Ψυχή. Το Ανάντα: Manas, την Ανθρώπινη Ψυχή.
Επίσης τα τρία λουλούδια
αντιπροσωπεύουν:
Την Ιερή Φωτιά
Την Πρώτη Ύλη
Το Μίγμα
Στην μέση, ένας Άγγελος μας δείχνει με
την βοήθεια των αμφίων του, την Τριάδα και το Τετραδικό (τα τέσσερα σώματα της
αμαρτίας). Στο μέτωπο του λάμπει ένας
Ήλιος με 14 ακτίνες – 7 ορατές και 7 αόρατες. Οι ορατές ακτίνες
αντιπροσωπεύουν τους 7 πλανήτες και οι αόρατες, τα 7 τσάκρας.
Ο Άγγελος έχει δύο αγγεία ή σαμοβάρια μέσα
στα οποία αναμιγνύει τα δύο ελιξίρια. Το ένα δοχείο είναι από Χρυσάφι και
περιέχει το Κόκκινο Ελιξίριο, το άλλο, από Ασήμι, που περιέχει το Άσπρο
Ελιξίριο.
Μαζί, παράγουν το Ελιξίριο της
Μακροχρόνιας Ζωής. Πολλοί Δάσκαλοι έχουν επιτύχει την αθανασία: Babaji, Sanat Kumara, Paracelsus κ.λπ.
Όταν ο Επταδικός Άντρας ενωθεί
σεξουαλικά με την Επταδική Γυναίκα γίνεται μία πρόσθεση της οποίας το
αποτέλεσμα είναι το Αρκάνο νούμερο 14 του Ταρώ. Είναι πολύτιμο να αναφέρουμε
φευγαλέα ότι ο εκείνος ο άντρας έχει 7 αρχές, όπως η γυναίκα.
Η
ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ είναι η δουλειά ενοποίησης
μιας γυναίκας και ενός άντρα, που μέσω της έμπνευσης τους, της αφοσίωσης τους
και της Αγάπης, κάνουν έτσι ώστε στον κόσμο τους – στην φιλοσοφική τους γη – να
γεννηθούν τρία (3) λουλούδια, το ένα με μία κόμπρα. Η κόμπρα είναι σύμβολο της
αθανασίας. Στην κορυφή αυτών γεννιέται ένα αστέρι με επτά (7) άκρα, σύμβολο της
οργάνωσης της δουλειάς τους.
Στην
εγκράτεια είναι αναγκαίο να ενοποιηθούμε με την δεύτερη εντολή της Θεϊκής
Μητέρας Κουνταλίνι που είναι το «ΘΕΛΗΜΑ» (Θέληση), που μας προσκαλεί να
στοχαστούμε πάνω στη δουλειά μας, πάνω στη γέννηση και πάνω στο θάνατο. Μόνο με
την Θέληση μπορούμε να υπερνικήσουμε τις επιθέσεις που μας προκαλεί η Λεγεώνα,
το ΕΓΩ.
Η Θέληση είναι η βάση της δουλειάς. Στην
ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη δουλειά στις Κολάσεις του Ήλιου μας,
όπου εξαιτίας της ασυνειδησίας μας, το σκοτάδι είναι πολύ πυκνό∙ εκεί πρέπει να δουλέψουμε
πολύ σκληρά καθαρίζοντας τους στάβλους του Αυγεία όπου συναντούμε όλη τη
Λεγεώνα των Εγώ Διαβόλων∙
επίσης συναντούμε την αλληγορία των δώδεκα ταύρων, που συμβολίζουν το Ζωδιακό
Κάρμα στο οποίο υποτασσόμαστε.
Στην
ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να μετατρέψουμε με γενναιότητα το
υποσυνείδητο σε συνείδηση μέσω τριών προσανατολισμών που είναι βασικοί στη ζωή
μας και είναι: «Η ΘΕΛΗΣΗ, Η
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ Η
ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ».
ΑΡΚΑΝΑ
#15 – ΤΟ ΠΑΘΟΣ Το εβραϊκό γράμμα SAMECH
Νο 15
ΤΟ ΠΑΘΟΣ
Με έκαναν
φύλακα των αμπελιών και την άμπελο που ήταν δικιά μου, δεν φύλαξα.
Δουλειά
με το Εγώ, τον φύλακα του κατωφλιού. Σεξουαλική φωτιά σε δράση. Το μοιραίο.
Πάθη. Καταστρεπτικές στοργές. Βίαιες καταστάσεις, συγκρούσεις.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Στα ύδατα της ζωής η εκπροσώπηση του Geburah, (ο Νόμος). Στη μέση εμφανίζεται ο Typhon Μπαφομέ, κρατώντας στο αριστερό του
χέρι την Ράβδο της Εξουσίας και στο δεξί του, το ανυψωμένο φίδι. Το δεξί χέρι
είναι αρσενικό και το αριστερό είναι θηλυκό. Τα στήθη υποδεικνύουν πως η
φιγούρα είναι ανδρόγυνος. Η Σοφία καλύπτεται από την ποδιά και από αυτήν την
ίδια ποδιά εμφανίζεται η ουρά.
Το πρόσωπο είναι παραμορφωμένο ως αποτέλεσμα του λάθους και της αμαρτίας.
Ο Μπαφομέ έχει αντιπροσωπευθεί όπως όντας από ορείχαλκο, τον οποίο η
ανθρωπότητα έχει αμαυρώσει εξαιτίας του εκφυλισμού. Πρέπει να λευκάνουμε τον
ορείχαλκο, τον Διάβολο, ο οποίος είναι ο ψυχολογικός εκπαιδευτής και ο φύλακας
των πορτών του Ναού. Αυτό είναι έτσι ώστε μόνο οι εκλεκτοί μπορούν να
αποκτήσουν, αυτοί που ήταν ικανοί να ξεπεράσουν όλες τις δοκιμασίες που έθεσε ο
Διάβολος
Το Αρκάνο με το νούμερο 15 του Ταρώ
αντιπροσωπεύει την αρσενική γίδα των Mendez, Λούσιφερ, Typhon, Μπαφομέ, ο Διάβολος.
Το Αρκάνο με τον αριθμό 15 έρχεται
μετά το Αρκάνο 13 το οποίο είναι ο θάνατος του Εγώ και μετά το Αρκάνο νούμερο
14 που είναι η Εγκράτεια ή Μετριοπάθεια,
η αγνότητα που είναι ένα αποτέλεσμα από τον θάνατο του εγώ. Το Αρκάνο νούμερο
15 είναι τότε ο Θεϊκός Ανδρόγυνος που γίνεται λαμπρός, είναι ο λευκαμένος
ορείχαλκος.
Στο ψυχολογικό γυμναστήριο της
ανθρώπινης ύπαρξης χρειάζεται πάντοτε ένας εκπαιδευτής. Ο Θεϊκός Δαίμονας
αναφέρθηκε τόσες πολλές φορές από το Σωκράτη, η ίδια η σκιά του ατομικού μας Πνεύματος,
είναι ο πιο εξαιρετικός ψυχολογικός εκπαιδευτής που ο καθένας από εμάς φέρει
μέσα του. Βάζει πειρασμούς στο δρόμο μας με σκοπό να μας εκπαιδεύσει, να μας
διδάξει. Μόνο με αυτό τον τρόπο είναι δυνατό να εμφανιστούν μέσα στην ψυχή μας
οι πολύτιμοι λίθοι της αρετής.
Τώρα ρωτάω τον εαυτό μου και ρωτάω κι
εσάς: που είναι η κακία του Λούσιφερ; Είναι τα αποτελέσματα τα οποία μιλούν. Αν
δεν υπάρχει πειρασμός, δεν υπάρχει αρετή. Όσο πιο ισχυροί είναι οι πειρασμοί,
τόσο μεγαλύτερες οι αρετές. Το σημαντικό είναι να μην πέσουμε στον πειρασμό και
γι’ αυτό το λόγο πρέπει να προσευχηθούμε στον Πατέρα λέγοντας: ΄΄μη μ’ αφήνεις να πέσω στον πειρασμό ΄΄.
Μόνο μέσω του αγώνα, της σύγκρισης,
του πειρασμού και της αυστηρής εσωτερικής πειθαρχίας μπορούν να ανθίσουν μέσα
μας τα λουλούδια της αρετής.
Στο
ΠΑΘΟΣ βρίσκουμε τον συμβολισμό του κοσμικού δράματος του Κυρίου, όπου έπρεπε να
αντιμετωπίσει όλες τις καταστάσεις της ανθρωπότητας που εξαγριωμένη ξεσηκώθηκε
εναντίον Αυτού και του Μηνύματος Του∙
λόγος για τον οποίο δεν μπόρεσε να κατανοήσει τον Λόγο.
Στο
ΠΑΘΟΣ πρέπει να εργαστούμε στις κολάσεις του εσωτερικού μας Άρη, καταστρέφοντας
τα ανθρωποφάγα πουλιά που κατοικούν στη λίμνη Στυμφαλία, που ρίχνουν τα
θανατηφόρα βέλη τους εναντίον τα ανυπεράσπιστα πλάσματα∙ θα θέλαμε να αναφερθούμε στα στοιχεία που
κουβαλάμε μέσα μας και που αντιδρούν βίαια ενάντια στην Αλήθεια, ενάντια στο
Χριστό και ενάντια στο Έργο του.
Στο
ΠΑΘΟΣ αντιδρούν εναντίον μας οι πολλαπλότητες που παρακινούνται από εκείνα τα
αρπακτικά πουλιά που εμείς φέρουμε μέσα μας και που μας επιτίθενται, μας
καταστρέφουν και μας κάνουν να παρατήσουμε το έργο μας.
Στο
ΠΑΘΟΣ κατανοούμε ότι: εάν ο σπόρος δεν πεθάνει, το φυτό δεν φυτρώνει∙ είναι αναγκαίο όλοι εμείς να κατανοήσουμε το
σημαντικό ρόλο που παίζουν στη ζωή μας όλα τα προσωπεία τα οποία μας
επιτίθενται, μας πληγώνουν και μας κακομεταχειρίζονται∙ αυτά δεν είναι παρά τα στοιχεία τα εχθρικά
ενάντια στο Έργο του Χριστού μας και που στοχεύουν να μας καταστρέψουν, όμως
εάν εμείς σιωπηλοί, περάσουμε μπροστά απ’ αυτά, θα πεθάνει το ΠΑΘΟΣ και ο
ΧΡΙΣΤΟΣ θα αναστηθεί.
Στο
ΠΑΘΟΣ πρέπει να ενωθούμε με την Θεϊκή μας Μητέρα Κουνταλίνι και να εκπληρώσουμε
την Τρίτη της Εντολή: «ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΟΡΘΑ».
Όπως
μπορούμε να καταλάβουμε, αυτά τα αρπακτικά πουλιά αγριεύουν εξαπολύοντας
τρομερές σκέψεις επίθεσης και καταστροφής στον Εσωτερικό μας Χριστό∙ γι’ αυτό χρειάζεται να
εξασκήσουμε μια σταθερή-συνεχή θέληση πάνω στις σκέψεις μας για να μπορέσουμε
να βγούμε νικητές στη δουλειά μέσα στις κολάσεις του εσωτερικού μας Άρη.
ΑΡΚΑΝΑ
#16 Η ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΤΗΤΑ Το εβραϊκό γράμμα ΑΙΝ
Νο 16
Η ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΤΗΤΑ
Φως
της αυγής, φως του μεσημεριού, φως του δειλινού: το σημαντικό είναι να είναι
φως.
Αποτυχία.
Έξοδος από την Εδέμ. Το χάσιμο του φωτός. Κλονισμοί, Βίαιες συγκινήσεις.
Απρόβλεπτα
ατυχήματα. Κίνδυνοι
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Στα ύδατα της ζωής η Ράβδος της
Δύναμης, η Ράβδος της Εξουσίας και ο Δάρτης (μαστίγιο), που αντιπροσωπεύει την
Ευθραυστότητα. Την κάθε πλευρά αυτών των συμβόλων, τα δύο Φίδια, το θετικό και
το αρνητικό.
Από ανώτερο μέρος κατεβαίνει η Ακτίνα
της Κοσμικής Δικαιοσύνης, καταστρέφοντας τον πύργο που οι καβαλιστές αποκαλούν
Πύργο της Βαβέλ. Δύο άτομα βυθίζονται στα βάθη της Αβύσσου, ένα στα αριστερά
και το άλλο στα δεξιά. Πέφτουν με τα χέρια, πόδια και κεφάλι δείχνουν προς τα
κάτω, φτιάχνοντας το σημάδι του ανάστροφου Φλεγόμενου Αστεριού. Αυτό συμβολίζει
την πτώση του Μποντχισάττβα, μία πτώση λόγω του σεξ, λόγω της ανατροπής του Δοχείου
του Ερμή.
Πρέπει να ξεχωρίσει κάποιος ανάμεσα
στην πτώση και την κάθοδο. Ο Μυημένος κατεβαίνει στην Ένατη Σφαίρα κατά τη
διάρκεια της εργασίας στο σιδηρουργείο προκειμένου να καταστρέψει τα
ελαττώματά του στις κατώτερες περιοχές
και τότε να ανέβει στους Ουρανούς. Ένας Ουρανός κερδίζεται ακολουθώντας την
εργασία σε κάθε κόλαση. Ο Μυημένος πέφτει όταν χύνει το σπέρμα του.
Το Αρκάνο αριθμός 16 είναι αυτό του
κεραυνοβολημένου πύργου, ο Πύργος της Βαβέλ.
Πολλοί πεσμένοι Θεοί ζουν τώρα στον
κόσμο. Τώρα είναι μεταμφιεσμένοι με σώματα ανθρώπων. Είναι αναγκαίο να
ξυπνήσουμε τη συνείδηση έτσι ώστε να μη πέφτουμε στην άβυσσο του αιωνίου
θανάτου. Υπάρχουν τώρα πολλοί ηγέτες εσωτερικών ομάδων με τη συνείδηση πλήρως
κοιμισμένη, ΄΄ο τυφλός οδηγεί τον τυφλό, όλοι θα πέσουν στην άβυσσο.΄΄.
Αυτός είναι ο Νόμος. Τα ανθρώπινα όντα ζουν εντελώς κοιμισμένα. Είναι
απαραίτητο να ξυπνήσουμε τη συνείδηση έτσι ώστε να μη περπατάμε στα τυφλά. Ο
τυφλός μπορεί να πέσει μέσα στην άβυσσο. Το Αρκάνο 16 είναι πολύ επικίνδυνο.
Είναι
μια Αρκάνα που μας δείχνει τον Πύργο της δουλειάς μας κεραυνοβολημένο από την
Ακτίνα της Δικαιοσύνης, εξαιτίας της παραβίασης του Νόμου. Σε αυτή την πορεία
της ζωής μας πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη δουλειά στις κολάσεις του Δία, όπου
συναντάται ο Μινώταυρος με τις καταχθόνιες εκπορεύσεις του.
Στις
κολάσεις του Δία βρίσκουμε όλα αυτά τα απάνθρωπα πλάσματα που έχουν σχέση με
τις αδικίες μας και που μας εμποδίζουν να μπούμε στον κύκλο της Ηλιακής
Ανθρωπότητας. Μη ξεχνάτε, αγαπητοί αδελφοί, ότι όλη η αδικία που διαπράττουμε
εναντίον κάποιου θα μας ακολουθεί και θα τιμωρηθούμε μέχρι και την πέμπτη γενεά∙ αυτό οφείλεται στο γεγονός
ότι η Δικαιοσύνη είναι ένας καταχθόνιος Νόμος που τιμωρεί τον δίκαιο.
Στην
δουλειά με την ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΤΗΤΑ πρέπει να αρπάξουμε το σπαθί της Θέλησης και να
διαλύσουμε μέσα μας την ανασφάλεια, τους φόβους και την αδικία, εάν στην
πραγματικότητα επιθυμούμε να βγούμε νικητές σ’ αυτή τη δουλειά. Σε αυτή την
Αρκάνα είναι ανάγκη να ενοποιηθούμε πολύ καλά με την Μητέρα Κουνταλίνι μας και
να εκπληρώσουμε την Τέταρτη της Εντολή: «ΟΡΘΗ
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ».
Μια
προσπάθεια καμωμένη άσχημα, σε αυτή τη δουλειά θα μας οδηγήσει στο μοιραίο∙ μια προσπάθεια καλά καμωμένη (καλή θέληση) θα
μας φέρει στη σύλληψη του ταύρου που ασκεί εξουσία πάνω στις κολάσεις του Δία.
ΑΡΚΑΝΑ
#17 – Η ΕΛΠΙΔΑ Το εβραϊκό γράμμα ΡΗΕ
Νο 17 Η ΕΛΠΙΔΑ
Μερικοί άνθρωποι ζητούν σημάδια για να πειστούν και
άλλοι ζητούν σοφία για να δουλέψουν,
όμως η ελπίζούσα καρδιά τα έχει όλα στην ελπίδα της.
Προσδοκία, ελπίδα.
Το
σεξ ελέγχεται από το
πνεύμα.
Το πρωιυό αστέρι.
Διαίσθηση, Φώτιση.
Μικρές
λύπες, στερήσεις.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Στα ύδατα της ζωής υπάρχουν δύο
τρίγωνα, το θετικό και το αρνητικό. Στο μεσαίο τμήμα είναι μία γυναίκα που
ποτίζει τη γη με τα δύο ελιξίρια (αρσενικό και θηλυκό). Επάνω στο κεφάλι της
είναι το λουλούδι λωτός που μαρτυρούν τα ανεπτυγμένα της τσάκρας.
Στο ανώτερο μέρος λάμπει το οκτάκτινο
άστρο της Αφροδίτης αποκαλύπτοντας ότι μετά της Μυήσεις της Φωτιάς ακολουθούν
αυτές του Φωτός.
Το ιερογλυφικό του Αρκάνο νούμερο 17
είναι το ακτινοβόλο αστέρι και η αιώνια νεότητα. Σε αυτό το Αρκάνο εμφανίζεται
μία γυμνή γυναίκα η οποία ραντίζει το ζωτικό υγρό της Παγκόσμιας Ζωής που
έρχεται από δύο δοχεία, ένα χρυσό κι ένα ασημένιο.
Η Αλήθεια δε μπορεί να μελετηθεί, να
διαβαστεί, ή να αναγνωριστεί από το νου. Η Αλήθεια είναι τελείως διαφορετική
από όλα όσα μπορούν να διαβαστούν, να μελετηθούν ή να αναγνωρισθούν από το νου.
Η Αλήθεια εμφανίζεται όταν έχουμε αποκεφαλίσει και διαλύσει το ΄΄Εγώ΄΄.
Οι διάφορες αλήθειες των ανθρώπων δεν
είναι τίποτα άλλο από προβολές του νου. Αποκεφαλίστε το δικό σας ΄΄Εγώ΄΄,
διαλύστε το με αυστηρό εξαγνισμό. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνετε την Μύηση της
Αφροδίτης. Τότε θα ενσαρκώσετε την Αλήθεια. Το Είναι θα φτιάξει σάρκα μέσα σας.
Θα ενσαρκώσετε τον Υιό του Ανθρώπου και θα λάβετε το Πρωινό Αστέρι.
Ο καθένας που θέλει να ενσαρκώσει το Αστέρι
πρέπει να εργαστεί με το Χυμό της Ζωής που περιέχεται στα δύο ιερά δοχεία τα
οποία η γυμνή γυναίκα του Αρκάνο 17 έχει στα χέρια της.
Το Αστέρι που μας οδηγεί εσωτερικά
είναι το Αστέρι Πατέρας. Το σημαντικό πράγμα για εμάς είναι να ενσαρκώσουμε
αυτό το Αστέρι Πατέρα. Εδώ έχουμε το μυστήριο του Αρκάνο 17. Ο Χυμός περιέχεται
στα δοχεία από Χρυσό και Ασήμι, όταν συνενωθούν και μετατραπούν σοφά, μας
επιτρέπουν να επιτύχουμε την ενσάρκωση του Αστεριού. Το Αστέρι που σταυρώνεται
πάνω στο Σταυρό είναι ο Χριστός.
Η
Ευθραυστότητα είναι το αποτέλεσμα μιας δουλειάς που εμείς πραγματοποιούμε με
ανιδιοτέλεια με την ακλόνητη πεποίθηση ότι αυτό που κάνουμε είναι για το καλό
και μόνο για το καλό του Έργου του Πατέρα. Όποιος εργάζεται για τον θρίαμβο δεν
ελπίζει τίποτα, δεν θέτει όρους, απλά εργάζεται σαν καλός Χριστιανός και σαν
καλός Υιός.
Στην
ΕΛΠΙΔΑ μας έλαχε να εργαστούμε στις κολάσεις του εσωτερικού μας Κρόνου,
αιχμαλωτίζοντας τα άλογα του Διομήδη που κατοικούν κοντά στα σπερματικά υγρά,
πρόθυμα να καταπιούν εκείνους που αποτυγχάνουν εκεί.
Σε
αυτές τις δουλειές είναι ανάγκη να ενισχύσουμε την Κατανόηση, την Θέληση και
την Πειθαρχία για να εξαλείψουμε τις venenoskirianas εκπορεύσεις που αφήνουν
αυτά τα σκοτεινά κτήνη στον εσωτερικό μας κόσμο.
Με
την ΕΛΠΙΔΑ πρέπει να ισχυροποιήσουμε την Ηλιακή Πίστη μας για να μπορέσουμε να
κρατηθούμε επάγρυπνοι και σίγουροι ότι δεν θα υπερνικηθούμε στις φρικτές μάχες
που πρέπει να υπομείνουμε ενάντια σε αυτά τα κολασμένα πλάσματα.
Σε
αυτή τη δουλειά πρέπει να ενοποιηθούμε, όπως στις προηγούμενες, με την Θεϊκή
μας Μητέρα Κουνταλίνι και να εκπληρώσουμε την Πέμπτη Εντολή της: «ΠΡΑΤΤΕ ΟΡΘΑ», ή όπως λέει το αξίωμα: «Να ελπίζεις
στο μέλλον με βεβαιότητα αλλά μη κάνεις την παρούσα ζωή σου, ένα χτες ούτε ένα
αύριο».
ΈΧΕΤΕ
ΠΙΣΤΗ!
ΑΡΚΑΝΑ
#18 – ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ Το εβραϊκό γράμμα : TZADE
Νο 18
ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ
Να
είναι η φιλεσπλαχνία σου ανεξάντλητος σιτοβολώνας και η υπομονή σου όχι λιγώτερη
από την φιλεσπλαχνία σου.
Αρνητικές
δυνάμεις. Το ένστικτο δεν ελέγχεται.
Καρμικά
εγώ. Αστάθεια, σύγχυση. Αλλαγές. Μακρές
συζητήσεις. Μακρινά αποτελέσματα. Ακαταστασία.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Στα ύδατα της ζωής ένας σκορπιός μέσα
σ’ ένα αναποδογυρισμένο τρίγωνο, δηλώνει ότι με το άδειασμα του Δοχείου του
Ερμή εμείς, όπως ένας σκορπιός, σκοτώνουμε τη Θεϊκή Μητέρα.
Στο μέσο τμήμα είναι δύο πυραμίδες,
μία μαύρη και μία άσπρη, συμβολίζοντας το θετικό και το αρνητικό. Δύο σκύλοι ή
λύκοι, ένας μαύρος και ο άλλος άσπρος, ουρλιάζουν προς το φεγγάρι. Ο Άσπρος,
συμβολίζοντας τη φιλία, είναι θετικός ενώ ο μαύρος είναι αρνητικός και
συμβολίζει το ψυχολογικό ΄΄Εγώ΄΄. Αντιπροσωπεύουν τη φοβερή πάλη μεταξύ των σκοτεινών
δυνάμεων. Το Φεγγάρι στην ουσία αντιπροσωπεύει το σεξ. Πρέπει να εργαστούμε με
το Φεγγάρι και να το μετατρέψουμε σε Ήλιο. Ο σκύλος επίσης αντιπροσωπεύει το
σεξουαλικό ένστικτο και οφείλεται σ’ αυτό το ότι ο σκύλος μας παίρνει ως τις
ίδιες τις πόρτες του Απόλυτου.
Είναι απαραίτητο να μελετήσουμε, να
αναλύσουμε, και να συλλογιστούμε βαθιά πάνω στην εσωτερική έννοια αυτού του
Αρκάνο.
Στο Αρκάνο 18 η Ένατη Σφαίρα
επαναλαμβάνεται δύο φορές. Ήδη ξέρουμε ότι ο αριθμός 1 είναι θετικός και ότι ο
αριθμός 2 αρνητικός. Με τον ίδιο τρόπο αν επαναλάβουμε την Ένατη Σφαίρα μία
φορά, και ξανά άλλη μία φορά, θα έχουμε τις δύο όψεις του σεξ, θετική και
αρνητική. Τώρα θα καταλάβετε γιατί το Αρκάνο 18 είναι φως και σκοτάδι, λευκή
μαγεία και μαύρη μαγεία. Στο Αρκάνο 18 βρίσκουμε τους απόκρυφους εχθρούς της
Μύησης.
Τώρα θα μελετήσουμε το συμβολισμό του
σκύλου. Ο σκύλος συμμετέχει στη μαγεία. Είναι ένα γενναιόδωρο ζώο το οποίο τα
αρχαία χρόνια ήταν πάντα αφιερωμένο στο Θεό Ερμή. Ο σκύλος του Ερμή είναι
αυστηρά συμβολικός όπως ξεκάθαρα σημαίνει τη σεξουαλική δύναμη. Οι υψηλές τιμές
όπου οι μεγάλοι Ιεροφάντες της αρχαίας Αιγύπτου απένειμαν στο σκύλο είναι
αρκετά σαφής.
Η ΄΄Σεξουαλική Φωτιά΄΄, ο σκύλος, το
ερωτικό ένστικτο, είναι αυτός ο εξαιρετικός και θαυμάσιος παράγοντας που μπορεί
να μας μεταμορφώσει ριζικά.
Ο σκύλος Κέρβερος είναι μέσα στους
κόσμους της κόλασης και εμείς πρέπει να τον απελευθερώσουμε, να τον κλέψουμε
από τις κολάσεις. Αυτό σημαίνει να ελευθερώσουμε τη σεξουαλική δύναμη.
Είναι επείγον να πάρουμε τον Κέρβερο
από την κατοικία του Πλούτωνα. Ο Κέρβερος, τέρας του τρόμου, με το γαύγισμα
του, τα τρία τεράστια αμβλύστομα κεφάλια του και με το πλεγμένο με φίδια κολάρο
του, ζει ευτυχισμένα εκεί, γαυγίζοντας στους πεθαμένους γεμίζοντάς τους με
τρόμο.
Ο σκύλος και ο κύκνος που πετάει πάνω
από τα ύδατα της ζωής υποδηλώνουν το ίδιο με το περιστέρι, που είναι το ίδιο με
την Αιγυπτιακή ίβις, τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, της σεξουαλικής δύναμης. Όλο
αυτό, είναι το Δοχείο του Ερμή, το οποίο πρέπει να σηκωθεί αρκετά ψηλά.
Στο αρχαϊκό δόγμα, στην απόκρυφη
σοφία, μιλάνε για τον σκύλο οδηγό που οδηγεί τον ιππότη στο Ιερό Βασίλειο.
Υπάρχουν στιγμές που ο ιππότης ξεχνάει το σκύλο και πιστεύει ότι μπορεί να
συνεχίσει το δρόμο χωρίς αυτόν, και δεν είναι έτσι. Αργά ή γρήγορα όταν
αισθανθεί στάσιμος, δεν απομένει καμία άλλη θεραπεία από το να πιάσει το σκύλο.
Όταν είμαστε ακινητοποιημένοι, αυτός είναι που μας δείχνει το δρόμο.
Πρέπει να τον πάρουμε από την άβυσσο.
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο
Κέρβερος, ο φύλακας σκύλος των Κολάσεων, ήταν τρυφερός σε αυτούς που
εισέρχονταν και αμείλικτα καταβρωχθιστικός με αυτούς που προσπαθούσαν να
φύγουν.
Ο χαμένος προφανώς υπομένει την
ακόρεστη δίψα της λαγνείας του τρομοκρατώντας τον Τάρταρο. Στο Αρκάνο 18 πρέπει
να εξαπολύσουμε αιματηρές μάχες ενάντια στο σκοτάδι. ΄΄Ο Ουρανός καταλαμβάνεται με έφοδο΄΄. ΄΄Ο γενναίος τον έχει καταλάβει΄΄.
Στους εσωτερικούς κόσμους το σκοτάδι του Αρκάνο 18 επιτίθεται βίαια στο μαθητή.
Αυτός ο δρόμος είναι γεμάτος με κινδύνους
και με τα δύο, εσωτερικά και εξωτερικά. Πολλοί είναι αυτοί που ξεκινούν, λίγοι
αυτοί που φτάνουν. Η πλειοψηφία χάνει το δρόμο της στο μαύρο μονοπάτι. Στο
Αρκάνο 18 υπάρχουν πολύ ανεπαίσθητοι κίνδυνοι που ο μαθητής αγνοεί.
Το Νούμερο 9 είναι ταυτόχρονα θετικό
και αρνητικό, αυτό είναι το μυστήριο του Αρκάνο 18. Σ’ αυτό το φοβερό Αρκάνο βρίσκουμε
όλα τα φίλτρα και τις μαγικές ικανότητες της Θεσσαλίας. Τα βιβλία των Grimorios είναι γεμάτα από σκοτεινές συνταγές,
ερωτικές μαγικές τελετές, τελετουργίες για να μας αγαπάνε, επικίνδυνα φίλτρα
κλπ. Όλα αυτά ανήκουν στο Αρκάνο 18. Πρέπει να προειδοποιήσουμε τους μαθητές
ότι το πιο επικίνδυνο φίλτρο που χρησιμοποιεί το σκοτάδι για να πάρει το μαθητή
από το Δρόμο της Κόψης του Ξυραφιού είναι αυτό της νόησης. Μας δελεάζει να
εκτοξεύσουμε το σπερματικό υγρό, ή μας οδηγεί εκτός του ορθού δρόμου κάνοντάς
μας να συλλογιζόμαστε σχολεία, θεωρίες, δόγματα κλπ, κλπ.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί που
παραπλανημένοι λατρεύουν το μεγάλο θηρίο και λένε: ΄΄Δεν υπάρχει τίποτα μεγαλύτερο
από το θηρίο. Ποιος είναι ανώτερος από το θηρίο;΄΄ (Αποκάλυψη 13. 1 – 17).
΄΄Εδώ
είναι η σοφία. Όποιος έχει νου ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου: και είναι
αριθμός ανθρώπου, και ο αριθμός του είναι εξακόσια εξήντα έξι.΄΄ (Αποκάλυψη
13.18).
Το σημάδι του θηρίου είναι τα δύο
κέρατα στο μέτωπο. Εκατομμύρια και εκατομμύρια ανθρώπων έχουν ήδη το σημάδι του
θηρίου πάνω στο μέτωπό τους και τα χέρια τους. Σχεδόν όλος ο ανθρώπινος
πληθυσμός της κοιλάδας των δακρύων έχει ήδη το σημάδι του θηρίου πάνω στο
μέτωπό του κι επάνω στα χέρια του. Όλες αυτές οι ψυχές χάθηκαν, και από το 1950
μπήκαν στην άβυσσο. Η ανθρώπινη εξέλιξη απέτυχε εντελώς.
Ο αριθμός του μεγάλου θηρίου είναι το
΄΄666΄΄. Αυτός είναι ο αριθμός του ανθρώπου γιατί αυτός ο αριθμός καβαλιστικά
ανάγεται ως εξής: 6 + 6 + 6 = 18. Προσθέτοντας το αποτέλεσμα μαζί έχουμε το
ακόλουθο: 1 + 8 = 9, αυτό είναι το σεξ. Το 9 είναι ο άνθρωπος γιατί ο άνθρωπος
είναι ο γιος του σεξ.
ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ είναι η ζωντανή αντιπροσωπεία δύο
δυνάμεων που ανάμεσα τους απωθούν η μια την άλλη και οποιαδήποτε από τις δύο,
στην χριστική δουλειά μας, μπορεί να γίνει αντίθετη. Η Αρκάνα στην οποία
αναφερόμαστε, ασκεί σε εμάς σύγχυση, ανησυχία∙
μόνο η Σοφία του Πατέρα, η Αγάπη του Χριστού και η Δύναμη του Αγίου Πνεύματος,
μπορούν να απομακρύνουν από το μονοπάτι μας αυτά τα στοιχεία που μας προαγγέλλουν
κινδύνους και προδοσία.
Στο
ΛΥΚΟΦΩΣ πρέπει να εργαστούμε στις κολάσεις του εσωτερικού μας Ουρανού,
διαλύοντας τις venenoskirianas εκπορεύσεις που παράγονται από τον δαίμονα Caco, Αρχηγού όλων των συμμοριών των
κλεφτών που κλέβουν τις άγιες αρετές που εμείς κερδίζουμε στη σεξουαλική
δουλειά μας.
Αυτούς
τους εξαγνισμούς τους πετυχαίνουμε αποφεύγοντας να χάνουμε το σπέρμα μας και
δουλεύοντας με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος σε βαθύ διαλογισμό, ζητώντας,
παρακαλώντας, ικετεύοντας να μας βοηθήσει να καθαρίσουμε τα δημιουργικά μας
όργανα, το νου μας, τα ένστικτα μας, ανάβοντας φωτιές, δουλεύοντας με τους
Θεούς της Φωτιάς και ζητώντας τους να μας βοηθήσουν σ’ αυτούς τους εξαγνισμούς
δρώντας με ισχυρή Θέληση και Κατανόηση.
Σε
αυτή την Αρκάνα, όπως στις προηγούμενες, πρέπει να ενοποιηθούμε εσωτερικά με
την Θεϊκή μας Μητέρα Κουνταλίνι, εκπληρώνοντας την Έκτη της Εντολή που είναι:
«ΟΡΘΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ
ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣ
ΤΟ ΖΗΝ».
Ας
θυμηθούμε ότι αυτοί οι σκύλοι, η αλληγορία αυτής της Αρκάνας, είναι κίνδυνοι
που καιροφυλακτούν κάθε στιγμή για κάθε παράπτωμα που εμείς διαπράττουμε.
ΑΡΚΑΝΑ #19 – Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ – Το εβραϊκό γράμμα COPH
Νο 19 Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ
Πάρε
την ασπίδα της πίστης σου και προχώρα με αποφασιστικό βήμα, είτε με
ευνοϊκό άνεμο, είτε ενάντια σ'
όλους τους ανέμους.
Επιτυχία σ' όλες
τις σκοπιές της ζωής. Κατανόηση, εμπειρίωση των ανωτέρων
κόσμων. Αύξηση δυνάμει^. Κέρδη.
Καλοί σύμμαχοι. Δόξα. Συνειδητή πίστη.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Στα ύδατα της ζωής είναι τρία
λουλούδια που αντιπροσωπεύουν τις τρείς βασικές δυνάμεις.
Στο μέσο είναι ένα ζευγάρι που
κρατιέται από τα χέρια, σχηματίζοντας έτσι το κλειδί Ταο. Στο ανώτερο μέρος
πάνω από τα κεφάλια τους είναι ένας αστραφτερός Ήλιος με 7 ακτίνες οι οποίες
μας υπενθυμίζουν τους εφτά βαθμούς δύναμης της Φωτιάς.
Αυτό το Αρκάνο μας διδάσκει ότι μέσω
της μετατροπής επιτυγχάνουμε την τελική ελευθερία.
Το Αρκάνο νούμερο 19 είναι το Αρκάνο
της Συμμαχίας. Αντιπροσωπεύει τη ΄΄Δημιουργό Φωτιά΄΄, τη Φιλοσοφική Λίθο.
Προκειμένου να αντιληφθούμε την
εργασία η οποία είναι η Μεγάλη Εργασία, πρέπει να δουλέψουμε με τη Φιλοσοφική
Λίθο.
Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ
μας διδάσκει ότι μέσα σε κάθε ένα από εμάς ζει και πάλλεται μια θεϊκή
πλευρά που έχει τη δύναμη να μας μετατρέψει ριζικά υπό τον όρο ότι πρέπει να
κατανοούμε και να συμπεριφερόμαστε σύμφωνα με τις επιθυμίες του Θεού.
Σε
αυτή την ΑΡΚΑΝΑ, βλέπουμε τρία λουλούδια που ξεπροβάλλουν από την γη
συμβολίζοντας τις τρεις δυνάμεις της δημιουργίας∙
στο ανώτερο μέρος, υπάρχει ένας ήλιος με επτά (7) ακτίνες σε σχήμα φιδιών τα
οποία πέφτουν πάνω στο ζευγάρι δίνοντας μας να κατανοήσουμε ότι ο άντρας και η
γυναίκα, όταν εργάζονται σύμφωνα με το Νόμο, με Αγάπη και Κατανόηση,
ενσαρκώνουν τις αξίες που ορίζουν τον λέξη «SERPIENTE» (ΦΙΔΙ), Ser (που στα Ισπανικά σημαίνει Είναι), και Piente, που προέρχεται από τη Sabiduría (Σοφία).
Στην
ΕΜΠΝΕΥΣΗ, κατανοούμε τα μέγιστα της απόκρυφης Σοφίας (Sabiduría) που μας λέει: «Ο άντρας
είναι ένα δημιούργημα του Θεού και η γυναίκα είναι μια έμπνευση από τον άντρα».
Όταν η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ και η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ενώνονται, προκύπτουν νέες δημιουργίες,
δίνοντας σαν συνέπεια την τελειοποίηση του ανθρώπου.
Στην
ΕΜΠΝΕΥΣΗ πρέπει να εργαστούμε στην κόλαση του εσωτερικού μας ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ,
εξαλείφοντας τις εκπορεύσεις που αφήνουν οι Αμαζόνες, γυναίκες που
αντιπροσωπεύουν την εσωτερική μας φύση και που δρουν μέσω της ψυχής μας
καταστρέφοντας τις εκπορεύσεις των υιών του ΜΙΝΟΑ, των μαύρων μάγων. Και πρέπει
να δουλέψουμε εναντίον τους εχθρούς του βασιλιά LICOS του οποίου το εξωτικό όνομα μας
κάνει να θυμηθούμε την αναλογία ανάμεσα στους λύκους και το φως. Αυτό μας
δείχνει ότι στην ΕΜΠΝΕΥΣΗ πρέπει να επανέρθουμε στις μαγικές δυνάμεις της
Θεϊκής μας Μητέρας Κουνταλίνι για να καταφέρουμε να σταθεροποιήσουμε μέσα μας
τον ακτινοβόλο Ήλιο αυτής της Αρκάνας.
Σε
αυτή την δουλειά είναι ανάγκη να ενοποιηθούμε με την Έβδομη Εντολή της Θεϊκής
μας Μητέρας Κουνταλίνι: «ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ» έτσι ώστε το Έργο αυτού του άντρα και
αυτής της γυναίκας να γονιμοποιηθεί.
ΑΡΚΑΝΑ
#20 – Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ Το εβραϊκό γράμμα RESCH
Νο 20 Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Λουλούδι στη μηλιά, καρπός στο
αμπέλι, σπαρμένο σε ωρίμανση.
Ατομικότητα
στις σκέψεις, στο συναίσθημα, στις πράξεις.
Εσωτερική φώτιση. Το δώρο του έρωτα. Αρμονικές
εκλογές, τυχερές πρωτοβουλίες. Αποζημίωση
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Στα ύδατα της ζωής μία κολόνα, σύμβολο
της οικοδόμησης. Η βάση της κολόνας είναι η κυβική πέτρα. Από τις δύο κολόνες,
την άσπρη και τη μαύρη, μόνο η άσπρη έχει παραμείνει και είναι ένα σύμβολο
εξαγνισμού.
Στο μεσαίο τμήμα είναι μία μούμια από
την οποία δραπετεύει ένας κίρκος με ανθρώπινο κεφάλι. Πετάει προς τους κόσμους
του Πνεύματος και αντιπροσωπεύει την Ψυχή. Είναι αναμφίβολα, ότι πάνω που
αφυπνίζουμε τη συνείδηση γινόμαστε κίρκοι με ανθρώπινα κεφάλια ικανοί να πετάμε
ελεύθερα διαμέσου του γεμάτου άστρα διαστήματος. Στο κεφάλι του κίρκου και της
μούμιας είναι ένα σύμβολο που είναι αντιπροσωπευτικό του αδένα της επίφυσης,
ένα σημάδι της φώτισης. Η Ψυχή κάθε Αιγύπτιου Ιεροφάντη έχει τέσσερα σώματα:
- Τη
Μούμια
- Το Κα (αστρικό σώμα)
- Το Βα (νοητικό σώμα)
- Το Κου (αιτιατό σώμα)
Θλίψη σ’ εκείνους που
συνεχίζουν να ζουν μετά την επιτυχία της δεύτερης γέννησης! Γίνονται στη
πραγματικότητα, Hanasmussen (αποβολές της Θεϊκής Μητέρας Κουνταλίνι) με
διπλό κέντρο βαρύτητας.
Το Αρκάνο νούμερο 20 είναι η Ανάσταση.
Γι’ αυτό για να υπάρξει Ανάσταση, πρέπει να έχει πριν υπάρξει θάνατος, χωρίς
αυτόν δεν υπάρχει Ανάσταση.
Στην ΑΝΑΣΤΑΣΗ βρίσκουμε τα κλειδιά που
επιτρέπουν στον καθένα από εμάς να επιτύχει την εσωτερική ΦΩΤΙΣΗ που θα μας
επιτρέψει να τελειοποιήσουμε τις δουλειές, που μετέπειτα, ο Εσωτερικός μας
Χριστός πρέπει να πραγματοποιήσει, όταν έχει ενηλικιωθεί. Εκεί ο Ηλιακός Ήρωας
θα αναλάβει το Άγιο Δισκοπότηρο - την
κούπα στην οποία βρίσκεται το Αίμα του Σωτήρα του Κόσμου. Εμείς οι άθλιοι
άνθρωποι πρέπει να δουλέψουμε στις κολάσεις όλων των εσωτερικών πλανητών μας.
Αυτές οι κολάσεις αντιπροσωπεύονται από τα σκοτάδια του υποσυνείδητου μας.
Στην
ΑΝΑΣΤΑΣΗ βρίσκουμε την απάντηση στην τωρινή μας κατάσταση στην οποία οριζόμαστε
ως ζωντανοί νεκροί που ζωντανεύουμε από μια καθαρά φυσική ζωή και που
συμπεριφερόμαστε σύμφωνα με τις καταστάσεις στις οποίες η Φύση μας έχει βάλει.
Στην
ΑΝΑΣΤΑΣΗ εμείς πρέπει να εργαστούμε για να καθαρίσουμε το Δισκοπότηρο μας από
όλες τις νοητικές βρομιές, έτσι ώστε αργότερα να μπορέσει να γεμίσει με τον
ιερό οίνο της Μετουσίωσης. Σε αυτή την Αρκάνα πρέπει να ενοποιηθούμε με την
Θεϊκή μας Μητέρα Κουνταλίνι και να εκπληρώσουμε την Όγδοη της Εντολή η οποία
λέει: «ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ». Δεν μπορεί να υπάρχει καμιά Δεύτερη
Γέννηση ή Ανάσταση εκεί όπου δεν υπάρχει ΕΙΡΗΝΗ. Η ΕΙΡΗΝΗ είναι η έκφραση της εσωτερικής ευωδίας
του Πνεύματος. Ο άντρας ή η γυναίκα που δεν έχει ΕΙΡΗΝΗ, αναμφίβολα, ζει στο
σκοτάδι και επομένως ενδίδει στις περιστάσεις της ζωής.
Δεν
μπορεί να υπάρχει ΑΓΑΠΗ εκεί που δεν υπάρχει ΕΙΡΗΝΗ ούτε μπορεί να υπάρχει
ΕΙΡΉΝΗ εκεί που δεν υπάρχει ΑΓΑΠΗ. Μόνο μέσω των καθαρισμών και εξαγνισμών που
θα κάνουμε σε όλη τη διαδρομή του Μονοπατιού μας, φτιάχνουμε τις καταστάσεις
ώστε αργότερα, ο Εσωτερικός μας Χριστός, τώρα άνθρωπος και Υπεράνθρωπος, να
καταφέρει να κρατήσει το Δισκοπότηρο της ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ.
Στις Αρκάνες 21 και 22 έχουμε μια διαφορετικότητα
ΑΡΚΑΝΑ
#22 Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ – Το εβραϊκό γράμμα THAU
Νο 22
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Ανατέλλει ο
ήλιος και δύει ο ήλιος
και άλλη μια φορά επιστρέφει στο τόπο του όπου επιστρέφει για να
ξαναγεννηθεί.
Η ενσάρκωση της αλήθειας Κατανόηση μέσω του
πνεύματος.
Κληρονομιά, διακρίσεις. Χαρές, θρίαμβος.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Στα ύδατα της ζωής είναι η ο σταυρός
σβάστικα συμβολίζοντας το Muladhara τσάκρα
των τεσσάρων πετάλων.
Μία γυναίκα που αντιπροσωπεύει την
Αλήθεια παίζει άρπα, χτυπώντας την σεξουαλική λύρα των 9 χορδών προκειμένου να
βρει τη νότα κλειδί. Στο ανώτερο μέρος οι 4 Θεοί του θανάτου: ο Mestha, ο Άπις, Tuamutef και Qebhsenmuf, αντιπροσωπεύοντας
τα 4 στοιχεία, Γη, Νερό, Φωτιά και Αέρα, τα 4 μυστηριώδη ζώα της σεξουαλικής
αλχημείας.
Πάνω από τους 4 Θεούς του θανάτου
βρίσκουμε το Ιερό Φίδι το οποίο φωτίζει τη σφαίρα του Ρα η οποία απονέμεται στο
μύστη του Όσιρι, του Υιού του Φωτός.
Στο
προηγούμενο κεφάλαιο είδαμε τα Μυστήρια της Μετατροπής, επιστήμης που μας
επιτρέπει τον Μετασχηματισμό μας.
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, θα μπορούσαμε να πούμε, είναι η
αποκορύφωση ενός Έργου και η αρχή ενός
άλλου. Στην ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ βλέπουμε τον άντρα
ενδεδυμένο με το δέρας της τίγρης, το σύμβολο του πρακτικού αποκρυφισμού. Αυτός
κρατάει τον ΤΑΟ ΣΤΑΥΡΟ στο δεξί του
χέρι, σύμβολο της αλχημείας, και το δρεπάνι, σύμβολο του μυστικιστικού θανάτου
και είναι πρόθυμος να αντιμετωπίσει τον κροκόδειλο της Κατώτερης του Φύσης.
Στην
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ βρίσκουμε την Ισχύ και τη Δύναμη που είναι αποτέλεσμα της συνειδητής
μας δουλειάς στην ψυχολογική μας Σελήνη. Αυτή η Αρκάνα καθορίζει την θέση που
πρέπει να έχουμε μπροστά στο μονοπάτι μας και μπροστά στο Θεό και εμάς τους
ίδιους.
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ μας δείχνει ένα θρίαμβο και μας
επιτρέπει να συνεχίσουμε το ταξίδι ενδεδυμένοι με την Ηλιακή μας Πίστη, με την
Σοφία για να βρούμε τα απόκρυφα Μυστήρια της Εσωτερικής μας Φύσης.
Σε
αυτή την ΑΡΚΑΝΑ πρέπει να ενοποιηθούμε με τον Εσωτερικό μας Ραφαήλ που είναι
υπεύθυνος για την υγεία μας. Είναι αναγκαίο να ζούμε εξασκώντας καθημερινά όλες
τις μεθόδους και συστήματα που η Φύση μας έχει διδάξει για να διατηρήσουμε τη
Ζωή.
Στα
σπίτια όπου ασκείται αυτή η διδασκαλία δεν πρέπει να υπάρχει κανένα είδος
παραβιάσεων του Νόμου που βάλει εναντίον της ζωής.
Στο
πρόσωπο που ασκεί αυτή την διδασκαλία είναι απαγορευμένο να σκοτώνει την Ζωή
επειδή εκείνος που αφαιρεί Ζωή χάνει το δικαίωμα να ζει.
Αυτό
πρέπει να γίνει κατανοητό στο φως της απόκρυφης φιλοσοφίας, εφόσον εργαζόμαστε
με σκοπό να παρατείνουμε την ζωή στο υπερπέραν. Βρισκόμαστε σ’ εκείνες τις
στιγμές πού καθορίζουν τις δυο μορφές της ζωής: «Οργανική Ζωή και Πνευματική
Ζωή».
Η
οργανική Ζωή είναι μηχανική και εκδηλώνεται στα μονοπάτια που κατευθύνουν την
Ανοδική και Καθοδική εξέλιξη και η πνευματική Ζωή προβάλλεται σε οκτάβες
ανώτερες, εδραιωμένες στις διαφορετικές διαστάσεις του Κόσμου δίνοντας μας
πραγματική και αθάνατη ύπαρξη. Εκείνος πού ζει αυτές τις διδασκαλίες πρέπει να
εξασφαλίσει να ζει υγιεινά: «ΝΟΥΣ
ΥΓΙΗΣ, ΖΩΗ ΥΓΙΗΣ».
Η Ζωή είναι ένα δώρο που μας δίνει η Φύση στο
οργανικό μέρος έτσι ώστε από εκεί και πέρα να μπορούμε να δουλέψουμε για να
ενσαρκώσουμε την Πνευματική Ζωή και να συνεχίσουμε με νέους οργανισμούς
παραπέρα από τον τάφο, εκφράζοντας αυτές τις συνειδητές αξίες του Ανθρώπου και
του Πνεύματος.
Πρέπει να ζητήσουμε από τον Αρχάγγελο Ραφαήλ να μας περιλούσει όλους με
την Χάρη της Υγείας.
AΡΚΑΝΟ
ΝΟΥΜΕΡΟ 21
Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ
ΑΡΚΑΝΑ
#21 – Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ Το εβραϊκό γράμμα SHIN
Νο 21 Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ
Στο μυστικό του ας μη
εισέλθει η ψυχή μου, ούτε στο λιμάνι του
το καράβι μου.
Στέρηση από
κάτι που έχουμε. Καταστρέφεται κάτι, από υπερήφανε ι α. Ανεστραμμένο
αστέρι. Χανασμούσεν. Σοβαρά λάθη. Δόλια δώρα. Αποτυχία. Διάψευση ελπίδων.
Φανατισμός.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Στο ανώτερο μέρος βρίσκουμε το Μαύρο Φεγγάρι
και το Άσπρο Φεγγάρι, τις αντιθέσεις.
Στο μεσαίο μέρος, ένας μάγος με τη
Ράβδο των Πατριαρχών στο ένα χέρι και με το Σταυρό Ανκ ή το Σταυρό Ταο στο άλλο
χέρι. Βρίσκεται να στέκεται πάνω σ’ ένα κροκόδειλο ο οποίος περιμένει με τα
σαγόνια ανοιχτά να τον καταβροχθίσει.
Ο κροκόδειλος είναι ο Σηθ, ο Σατανάς,
το ΄΄ψυχολογικό Εγώ΄΄, ο εαυτός μου, που πάντοτε ψεύδεται περιμένοντας να
καταβροχθίσει αυτόν που θα επιτρέψει στον εαυτό του να πέσει. Ο μάγος αρπάζει
γενναία τον Σταυρό του Ταο (το Αρκάνο A.Z.F.) για να αμυνθεί.
Ο μάγος καλύπτεται με ένα δέρμα τίγρης. Αναμφίβολα, ο σκύλος και
η τίγρη έχουν μία εσωτερική συνεργασία στην ίδια εργασία του μυστικού Θανάτου.
Ο σκύλος είναι η Σεξουαλική Φωτιά, το ερωτικό ένστικτο το οποίο βρίσκεται στην
ίδια τη ρίζα του σπερματικού μας συστήματος. Η τίγρη είναι διαφορετική. Είναι
γνωστό από τους ΄΄Ίππότες της Τίγρης΄΄, εκείνα τα τζάγκουαρ που πολεμούν
ενάντια στο εγώ, εκείνα τα αληθινά αιλουροειδή της επαναστατικής ψυχολογίας που
τα έχουν βάλει ενάντια στους εαυτούς τους, ενάντια στα ίδια τους τα ψυχολογικά
ελαττώματα.
Πραγματικά η οξυδέρκεια και η αγριότητα της τίγρης είναι απαραίτητη
προκειμένου να σκοτωθεί η ανθρώπινη προσωπικότητα και να λάμψει ο Δράκος της
Σοφίας των 7 Φιδιών (σύμβολα του Αποκεφαλισμένου) μέσα στον άνθρωπο
Το Αρκάνο νούμερο 21 έχει συγχεθεί με
το Αρκάνο 22 που είναι το Στέμμα της ζωής.
Το Αρκάνο νούμερο 21 είναι ο Τρελός
του Ταρώ΄΄, ή η ΄΄Μετατροπή΄΄. Η καβαλιστική πρόσθεση μας δίνει 2 + 1 = 3. Σ’
αυτό το Αρκάνο 21 ο Μυημένος πρέπει να πολεμήσει εναντίον των ΄΄3΄΄ Προδοτών
του Χιράμ Αβίφ, το δαίμονα του Πόθου, το δαίμονα του Νου και του δαίμονα της
Κακής Θέλησης.
Δεν βρίσκεται κάποιος σε μεγαλύτερο
κίνδυνο να γίνει δαίμονας από όταν είναι πιο κοντά στο να γίνει άγγελος. Κάθε
Μυημένος που επιτρέπει στον εαυτό του να πέσει είναι πραγματικά το μάντραμ του
Ταρώ. Όταν ο Αλχημιστής αδειάσει το Δοχείο του Ερμή, στην πραγματικότητα
γίνεται ο Τρελός του Ταρώ, ΄΄η Ανοησία΄΄.
Εδώ
θα μιλήσουμε για την ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ, στοιχείο βασικό για το Έργο μας∙ το μέρος όπου βρίσκονται
εκδηλωμένες οι αρνητικές δυνάμεις που μάχονται το HIRAM
HABIF, (τον
Εσωτερικό μας Χριστό).
Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ
είναι ένας μετασχηματισμός των δυνάμεων που μας επιτρέπει με ένα σοφό
τρόπο να επωφεληθούμε από την Χριστική μας Ενέργεια.
Σε
αυτή την ΑΡΚΑΝΑ βρίσκουμε τέσσερα στοιχεία και καθένα από αυτά έχει τον
ΤΑΟ ΣΤΑΥΡΟ στο χέρι του αλλά αυτός
κρατιέται από το κατώτερο μέρος του. Αυτό δείχνει σε εμάς ότι κάθε άτομο που
ζει κάτω από εκείνες τις περιστάσεις που επιβάλλονται σε εμάς από το νου, από
τα πάθη μας, από τα ένστικτα μας, ενδιαφέρεται μόνο για την ενέργεια για να ικανοποιήσει
τις απολαύσεις του∙ εμείς
οι μυημένοι, πρέπει να κρατούμε τον ΤΑΟ
ΣΤΑΥΡΟ από το δαχτυλίδι στο επάνω μέρος του ΣΤΑΥΡΟΥ που δείχνει ότι εμάς
μας ενδιαφέρει μόνο η Αγνότητα, η Αγάπη και η Σοφία.
Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ
είναι το συμφιλιωτικό στοιχείο ανάμεσα στο Πνεύμα και στην Ύλη.
Στην
ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ τρία συμφιλιωτικά στοιχεία δρουν και είναι:
-ΘΕΛΗΣΗ
-ΥΠΑΚΟΗ
-ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ
Σε
αυτή την ΑΡΚΑΝΑ βρίσκουμε το κλειδί για το Έργο μας με εκείνους τους εχθρούς
του Εσωτερικού μας Χριστού.
-ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ
ΤΟΥ ΝΟΥ
-ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ
ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ
-ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ
ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ
ΤΟΝ
ΔΑΙΜΟΝΑ AΠΟΠΙ
που κατευθύνει όλες τις ανταγωνιστικές αρνητικές καταστάσεις που εκδηλώνονται
στην καθημερινή μας ζωή.
Εμείς
πρέπει να μετατρέψουμε τα ταπεινά μας πάθη, τις θλίψεις, τις αδυναμίες, τους
τρόμους, τον φόβο, τα συμπλέγματα∙
όλα αυτά τα στοιχεία αποτελούν την
εσφαλμένη μας προσωπικότητα, τα εσφαλμένα συναισθήματα μας και εμποδίζουν την
πνευματική μας πρόοδο.
Σε
αυτή την Αρκάνα πρέπει να εργαστούμε με την εξουσία του εσωτερικού μας Γαβριήλ,
που μας διδάσκει ότι στην οικογένεια, στο σπίτι, διαμορφώνεται ο άνθρωπος για
τον κόσμο και αργότερα, για τον Θεό.
Στην
Αρκάνα αυτή βρίσκουμε το στοιχείο που ενώνει το αιώνιο αρσενικό με το αιώνιο
θηλυκό για να δημιουργήσει το συμφιλιωτικό ELOHIM ανάμεσα στον Θεό και το άτομο.
Ο
Εσωτερικός μας Γαβριήλ, κυβερνήτης της Σελήνης μας, πρέπει να είναι παρών στις
αλχημιστικές μετατροπές του άντρα και της γυναίκας σε αναζήτηση της δημιουργίας
του ΧΡΥΣΟΥ ΜΩΡΟΥ της Αλχημείας.
Είναι
ανάγκη να παρουσιάζονται στον Γαβριήλ σπίτια κατάλληλα με άτομα που εργάζονται
για το μεγάλο Έργο του Πατέρα∙
σπίτια καθαρά, γεμάτα από Αγάπη με κήπους και λουλούδια με την αρμόζουσα αγωγή
για τα παιδιά.
Σε
αυτά τα σπίτια δεν πρέπει να υπάρχουν καβγάδες, κραυγές ούτε ξύλο επειδή η Χάρη
του Αγίου Πνεύματος και του Αρχάγγελου Γαβριήλ δεν μπορεί να είναι παρούσες
εκεί∙ τα σπίτια στα οποία
εργάζονται για το Έργο του Πατέρα, πρέπει να είναι καθαρά από κάθε διαβολή, από
νοητικές και φυσικές ακαθαρσίες, για να δημιουργηθεί ζωή εκεί.
Πρέπει
κάποιος να ζητά από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ να μας βαπτίσει με ευλογίες, αφθονία
και Αγάπη μέσα στην οικογένεια.
ΕΔΏ ΤΕΛΕΊΩΣΑΝ Η ΚΆΡΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΆΛΗΣ ΑΡΚΆΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΊΝΕΙ Ο Α. Δ.ΣΑΜΑΕΛ ΚΆΠΟΙΕΣ ΕΡΜΗΝΕΊΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΊΣΚΟΥΜΕ
Η
ΚΑΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
Τώρα θα συνεχίσουμε με τα μαθηματικά,
ολόκληρη η ζωή μας ξετυλίγεται με τα μαθηματικά.
Ο Νόμος του Κάρμα αναπτύσσεται με τους
αριθμούς.
ΠΡΩΤΟ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Εντουάρδο Ντε Πορτίλλο: Ημερομηνία
γέννησης 1932. Στο έτος γέννησης προστίθεται το ίδιο έτος γέννησης.
1932
1
9
3
+ 2__
1947 =1 + 9 + 4 + 7 = 21 (βλ. Αρκάνο
νούμερο 21)
21 = 2 + 1 = 3 (βλ. Αρκάνο νούμερο 3)
1947
1
9
4___
1968= 1 + 9 + 6 + 8 = 24 (βλ. Αρκάνο
νούμερο 24)
2 +
4 = 6 Ο Εραστής. Συνάντησε την αρραβωνιαστικιά του το 1968
1968
1
9
6
__
8__
1992 = 1+ 9 + 9 + 2 = 21(βλ. Αρκάνο
νούμερο 21)
21= 2 + 1 = 3 Σημάδι, ένας πνευματικός
και οικονομικός θρίαμβος. Αυτό το έτος δεν θα ξεχαστεί.
2ο
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Αρθούρο Αγκουαιρ: Ημερομηνία Γέννησης:1937
1937
1
9
3
__7___
1957= 1 + 9 + 5 + 7 = 22 = 2 + 2 = 4
Επιτυχία στα υλικά πλάνα.
1957
1
9
5
7___
1979 = 1 + 9 + 7 + 9 = 26 = 2 + 6 = 8
8: Δοκιμασίες και βάσανα: να έχεις
υπομονή σαν τον Ιώβ.
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ
Η Εσωτερική Επείγουσα Ανάγκη
υπολογίζεται δημιουργώντας την καβαλιστική πρόσθεση της ημερομηνίας γέννησης,
την ημέρα, τον μήνα, και το έτος.
1ο
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Βίκτωρ Μάνουελ Τσάβεζ: 17 Νοεμβρίου
1921
Ημέρα
17 = 1 + 7 = 8
Μήνας
11 = 1 + 1 = 2
Έτος 1921 = 1 + 9 + 2 + 1 = 13 = 1 + 3 = 4
Ημέρα
8
Μήνας
2
Έτος 4
14 = 1 + 4 = 5
Το Αρκάνο νούμερο 5 του Ταρώ είναι η
ακαμψία, μελέτη, επιστήμη, ανάλυση, έρευνα, διάνοια.
Η Επείγουσα Εσωτερική του Ανάγκη τον
κάνει άτομο με λογική.
2ο
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Κος Ροντρίγιεζ 5 Ιουνίου 1905
Ημέρα
5
Μήνας
6
Έτος 1905 = 15 = 1 + 5 = 6
Ημέρα
5
Μήνας
6
Έτος 6
17 = 1 + 7 = 8
Το 8 μας κάνει υπομονετικούς,
παθητικούς, ενεργητικούς, ακριβείς, έντιμους. Το άτομο είχε βάσανα, αγώνες,
μελέτη, έπρεπε να περάσει μέσω πολλών δοκιμασιών.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ
ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ
ΑΡΚΑΝΟ 1
Ο
Μάγος: Άνθρωπος, ‘‘Ξίφος,
Θέληση, Δύναμη’’.
ΑΡΚΑΝΟ 2
Η
Ιέρεια: Η σύζυγος του
Μάγου, ‘‘Απόκρυφη Επιστήμη. Ευνοϊκός’’.
ΑΡΚΑΝΟ 3
Η
Αυτοκράτειρα: Η Θεϊκή
Μητέρα, ‘‘Πνευματική και υλική παραγωγή’’.
ΑΡΚΑΝΟ 4
Ο
Αυτοκράτορας: ‘‘Εξουσία,
Πρόοδος, Επιτυχία, Έλεος’’.
ΑΡΚΑΝΟ 5
Ο
Ιεράρχης: ‘‘Ακαμψία.
Ο Νόμος, ‘Κάρμα, Άρης, Πόλεμος’’.
ΑΡΚΑΝΟ 6
Η
Αναποφασιστικότητα: Ο
Εραστής ‘‘Νίκη, Καλή Τύχη’’.
ΑΡΚΑΝΟ 7
Ο
Θρίαμβος: Το πολεμικό
Άρμα ‘‘Πόλεμοι, Μάχες, Επανόρθωση, Πόνος, Πικρία.’’
ΑΡΚΑΝΟ 8
Η
Δικαιοσύνη: Το Αρκάνο
του Ιώβ, ‘‘Βάσανα, Δοκιμασίες, Πόνος’’.
ΑΡΚΑΝΟ 9
Ο
Ερημίτης: Μύηση ‘‘Μοναξιά,
Βάσανα’’.
ΑΡΚΑΝΟ 10
Η
Ανταμοιβή: Ο Τροχός
της Μοίρας ‘‘Επιτυχημένα εμπόρια, Αλλαγές.’’
ΑΡΚΑΝΟ 11
Η
Πειθώ: Το Εξημερωμένο
Λιοντάρι ‘‘Χάρη του Νόμου, Μην έχεις Φόβο. Άρης’’.
ΑΡΚΑΝΟ 12
Η
Αποστολή: Θυσία ‘‘Δοκιμασίες
και Πόνος. Το Αρκάνο A.Z.F διώχνει μακριά τον πόνο’’.
ΑΡΚΑΝΟ 13
Η
Αθανασία: Θάνατος και
Ανάσταση ‘‘Μετατροπές, Δείχνει Oλοκληρωτική
Αλλαγή’’.
ΑΡΚΑΝΟ 14
Η
Εγκράτεια: Συζυγική
Σχέση ‘‘Μακροχρόνια Ζωή. Σταθερότητα, Καμμία Αλλαγή’’.
ΑΡΚΑΝΟ 15
Το
Πάθος: Τυφώνας Baphomet ‘‘Αποτυχία στην Αγάπη. Αναγγέλλει
τους Κινδύνους’’.
ΑΡΚΑΝΟ 16
Η Ευθραυστότητα: Ο Εκρηκτικός Πύργος ‘‘Τιμωρία.
Τρομερή Πτώση. Απέφυγε αυτή την
Ημερομηνία’’.
ΑΡΚΑΝΟ 17
Η
Ελπίδα: Το Αστέρι της
Ελπίδας ‘‘Δηλώνει Ελπίδα και Αναμονή’’.
ΑΡΚΑΝΟ 18
Το Λυκόφως: Κρυμμένοι Εχθροί
‘‘Οι Κρυμμένοι Εχθροί εμφανίζονται σε κάθε στιγμή. .
Ασθένειες, Όχι Συναλλαγές’’.
ΑΡΚΑΝΟ 19
Η
Έμπνευση: Ο Λαμπερός
Ήλιος ‘‘Επιτυχίες. Καλή Τύχη, Η Φιλοσοφική Πέτρα’’.
ΑΡΚΑΝΟ 20
Η
Ανάσταση: Η Ανάσταση
των Νεκρών ‘‘Ευνοϊκές Αλλαγές, επωφελήσου από αυτές. Βάλε ένα τέλος στην
αδυναμία’’.
ΑΡΚΑΝΟ 21
Η
Μετατροπή: Ο Τρελός η
Ανοησία ‘‘Ολοκληρωτική Διαφθορά λόγω του κακού. Το Μαγικό Κλειδί. Ρούνα Ολίν, Η
Αντίθεση, εχθροί του Χίραμ Αμπίφ’’.
ΑΡΚΑΝΟ 22
Η
Επιστροφή: Η Αλήθεια,
Το Στέμμα της Ζωής ‘‘Θρίαμβος, Όλα καταλήγουν καλά. Εξουσία. Δύναμη. Καλή Τύχη’’.
ΚΑΡΤΕΣ ΤΑΡΩ
ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΑΡΚΑΝΕΣ
ΑΡΚΑΝΑ #23 – Ο ΧΩΡΙΚΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
: ΓΗ
Αυτή η ΑΡΚΑΝΑ μας προσδιορίζει την δουλειά,
την σταθερότητα, την δραστηριότητα. Κάθε
άτομο που βαδίζει αυτό το μονοπάτι πρέπει να είναι εραστής της Φύσης, πρέπει να
αγαπά την γη, να την καλλιεργεί, να την φυτεύει. Πρέπει να αναζητά κανείς την
χαρά της ζωής προσπαθώντας να ανακαλύψει την βαθιά σημασία, του ότι τόσα
πλάσματα που γεννιούνται, αυξάνονται και αναπτύσσονται πάνω στη γη χωρίς
κανένας να τα φροντίζει παρά μόνο η Μητέρα Φύση τους.
Ο
ΧΩΡΙΚΟΣ μας δείχνει την επιμονή που πρέπει να έχει ο ερευνητής που
αναζητά πάνω από όλα την Σοφία του Είναι του. Αυτή η Αρκάνα είναι πολύ
σημαντική για όλους πού εργαζόμαστε με την φιλοσοφική μας γη. Με αυτή την
Αρκάνα πρέπει να ενοποιηθούμε με τον Εσωτερικό μας Ουριήλ μας, εργαζόμενοι με
Αγάπη, με Κατανόηση, αισθανόμενοι την ευχαρίστηση να σπέρνουμε τον σπόρο στη γη
έτσι ώστε να καρποφορήσει για το καλό του Εσωτερικού μας Ήλιου.
Στα σπίτια όπου οι άνθρωποι εργάζονται με την
Σοφία του Είναι πρέπει να κυριαρχεί η μουσική των μεγάλων κλασικών, η ευτυχία.
Πρέπει να εργαζόμαστε με Αγάπη για την Ανθρωπότητα, για το Έργο και τον Θρίαμβο
του Χριστού μας. Πρέπει να εξαλείφουμε τα τραυματικά λόγια, το μίσος, τη
μοχθηρία, καβγάδες και συκοφαντία που είναι φθορά για τον καθένα. Πρέπει
να αποφεύγουμε τις συζητήσεις εκείνες που οδηγούν σε περαιτέρω πολεμικές,
έλλειψη θέλησης και περιφρόνηση.
Πρέπει
να ζητάμε, καθημερινά, από τον Αρχάγγελο Ουριήλ να μας βαπτίζει με Αγάπη, με
Ειρήνη και με Κατανόηση.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με τον ΙΕΡΑΡΧΗ και καθορίζει στον ερευνητή ότι: «Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ
ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ
Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΧΗ».
ΑΡΚΑΝΑ
#24 – Η ΥΦΑΝΤΡΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ : ΓΗ
Νο 24
Η ΥΦΑΝΤΡΙΑ
Κόμπο-κόμπο υφαίνει ο αργαλειός μου, υφάσματα για την
τιμή μου και υφάσματα για να τιμώ
Σε
αυτή την Αρκάνα βλέπουμε την εκπλήρωση ενός ταξιδιού όπου η επιμονή, η
σταθερότητα και η αφοσίωση έχουν κάνει το άτομο κύριο του εαυτού του δίνοντας
του τα μέγιστα της κατανόησης, πίστης και ελπίδας.
Η ΥΦΑΝΤΡΑ είναι ένα δείγμα του τι μπορούμε να
πετύχουμε μέσω της πειθαρχίας που χαράζουμε στο Μονοπάτι της σωτηρίας μας.
Η
στοιχειώδης ευφυΐα, στη δουλειά, του να χρησιμοποιήσουμε τους καρπούς αυτών που
έχουμε διδαχτεί, είναι ο τρόπος για να αναπτύξουμε την ευφυΐα του Είναι σε μας,
την πρακτική της Ζωής και την Κατανόηση στην δουλειά.
Σε
αυτή την Αρκάνα πρέπει να ενοποιηθούμε με τον Εσωτερικό μας Μιχαήλ,
οργανώνοντας την ψυχολογική μας συμπεριφορά, εργαζόμενοι καθημερινά με
ευχαρίστηση, με δυναμισμό.
Στα
σπίτια όπου ασκούν αυτές τις διδασκαλίες πρέπει να υπάρχει μια αίσθηση
σιγουριάς, αλτρουισμού και πίστης∙
τα παιδιά πρέπει να διδαχτούν ότι η Σοφία είναι ένα δώρο από τον Θεό και ότι η Γνώση είναι μια εξουσία του ατόμου∙ και ότι όταν η Σοφία και η
Γνώση συγχωνεύονται, μπορούμε να ωθήσουμε προς τα εμπρός το άτομο και την
κοινωνία.
Ο
Μιχαήλ μας δίνει ασφάλεια∙
ο Μιχαήλ μας δίνει ευχαρίστηση στο Έργο μας∙
ο Μιχαήλ μας δίνει Αλτρουϊσμό∙
ο Μιχαήλ μας βοηθάει να εξαλείψουμε από το νου μας τα συμπλέγματα και θλίψεις
που μας εμποδίζουν στο μονοπάτι για την επιτυχία μας.
Σε
αυτή την Αρκάνα βρίσκουμε τον λόγο για να ζούμε και την χαρά για να ζούμε.
Είναι αναγκαίο να ζητούμε, καθημερινά, από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ να μας χαρίζει
απλόχερα τις Ευλογίες του, τη χαρά της ζωής, τη χαρά του να υπηρετούμε, και
πάνω από όλα, την κατανόηση για να ζούμε.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Θεϊκή Ψυχή, το Εσωτερικό ΜΠΟΥΔΙ (BUDHI)∙
καθορίζει για τον ερευνητή ότι πάνω από τη Λογική είναι η Συνείδηση και πάνω
από τα ενδιαφέροντα μας είναι η Κατανόηση.
ΑΡΚΑΝΑ
#25 – Ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ : ΓΗ
Νο 25 Ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ
Πλέε
καράβι μου, πλέε επίμονα, πλέε
νύχτα, πλέε μέρα.
Σε
αυτή την Αρκάνα βρίσκουμε τον άνθρωπο, που προχωρά στο μονοπάτι του, σίγουρος,
αποφασισμένος και τολμηρός∙
μας προσκαλεί να στοχαστούμε πάνω στο τι πρέπει να κάνουμε την ζωή μας ενώπιον
της δουλειάς μας και του μονοπατιού μας. Ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ είναι αυτός ο ταξιδευτής
που διασχίζει ένα μονοπάτι που έχει τρία χαρακτηριστικά :
ΠΡΩΤΟ
: Προχωρά σε σταθερή γη, με σταθερό
βήμα και αποφασισμένος.
ΔΕΥΤΕΡΟ
: Προχωρά στο νερό με τη μικρό του πλοιάριο πρόθυμος να αντιμετωπίσει όλους
τους κινδύνους που βρίσκει εκεί.
ΤΡΙΤΟ
: Πετάει στον αέρα οδηγούμενος από
μια δημιουργική φαντασία που στο τέλος θα τον οδηγήσει στην Απελευθέρωση.
Είναι
ένας άνθρωπος γενναίος που αντιμετωπίζει τους κινδύνους του άγνωστου. Σε αυτή
την Αρκάνα είναι ανάγκη να ενοποιηθούμε με τον Εσωτερικό μας Samael, εξαλείφοντας τις αγωνίες, φόβους
και τα συμπλέγματα.
Στα
σπίτια όπου εργάζονται με τις διδασκαλίες του Χριστού δεν πρέπει να υπάρχουν
ανησυχίες και φόβοι επειδή εμείς πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι∙ έχουμε βοήθεια και ότι τα
παιδιά του Θεού σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της ζωής τους θα έχουν πάντα τον
Χριστό πρόθυμο να τους υπερασπιστεί, να τους προστατέψει και να τους σώσει.
Είναι αναγκαίο να διδάξουμε στα παιδιά μας και στα αδέλφια μας να μη εξαρτώνται
φυσικά, νοητικά και ψυχολογικά από άτομα τα οποία, όπως εμείς είναι ανασφαλή,
γεμάτα φόβο, ανησυχίες και συμπλέγματα.
Πρέπει
να έχουμε πίστη στο Θεό, στους Ανωτέρους μας που πάντα φροντίζουν αυτόν τον
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ πού κατά περίσταση βαδίζει στη γη∙
κατά περίσταση πλέει στα νερά και κατά
περίσταση πετά μέσω του αέρα, όμως πάντα βαδίζει σε αναζήτηση της τελειοποίησης
του. Πρέπει να ζητάμε, καθημερινά, από τον Αρχάγγελο Σαμαέλ να μας δίνει
δύναμη, την βοήθεια του και την προστασία του.
Αυτή
η Αρκάνα καθορίζει για τον ερευνητή ότι πάνω από τον γήινο νου, βρίσκεται ο
Θρίαμβος του Ανώτερου Νου∙
και ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε εναντίον όλων αυτών των επιθέσεων της εσωτερικής
μας Φύσης για να ενοποιηθούμε με τον Εσωτερικό μας NETSAH.
ΑΡΚΑΝΑ
#26 – ΤΟ ΘΑΥΜΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ : ΓΗ
Ήταν καιρός του σχίζειν κι είναι καιρός
του ράπτειν, ήταν καιρός του ομιλείν κι είναι καιρός του σιωπάν.
Σε
αυτή την Αρκάνα μπορούμε να δούμε εκείνον τον ταξιδευτή ο οποίος κατά περίσταση
δεν βρίσκει απάντηση στα αναρίθμητα ερωτήματα του και κοιτάζει προς την Ανατολή
και βλέπει ένα σημάδι∙
κοιτάζει προς τη Δύση και βλέπει το ίδιο σημάδι∙
βαδίζει προς το Νότο και δεν υπάρχει μονοπάτι∙
βαδίζει προς το Βορρά και τον σταματούν τα διαβρωμένα ηφαίστεια.
Είναι
το απερίγραπτο, το ανεξήγητο του μονοπατιού μας∙
είναι πάνω σε αυτό που αναφωνούμε: «Πού είναι το μονοπάτι; Δεν το βλέπω. Πού
είναι τα έργα μου που ούτε καν εμφανίζονται εδώ; Πού είναι οι φίλοι μου; Πού πήγαν; Πού είναι η οικογένεια μου που δεν
με ακολουθεί τώρα;»
Αυτή
είναι η δράση του χρόνου έτσι ώστε η δικαιοσύνη και η δύναμη να εκδηλωθούν.
«Είναι καιρός να μαγειρέψουμε, ήταν καιρός για να μιλήσουμε και τώρα είναι ώρα
να είμαστε σιωπηλοί».
ΤΟ ΘΑΥΜΑ μας προσκαλεί να στοχαστούμε∙ μας προσκαλεί να σιωπήσουμε∙ μας προσκαλεί στη δουλειά∙ μας προσκαλεί στην κατανόηση∙ θα φαινόταν ότι εδώ δεν
υπάρχει τίποτα για να κάνουμε∙
ωστόσο η Αγάπη του Θεού και η Κατανόηση του ανθρώπου, ενωμένες σε δονούμενη
αρμονία και μέσω της δικαιοσύνης, δείχνει ότι το μονοπάτι μας συνεχίζει.
Σε
αυτή την Αρκάνα πρέπει να δουλέψουμε με τον Εσωτερικό μας Ζαχαριήλ, όντας
δίκαιοι, ισορροπημένοι, στοργικοί, ανιδιοτελείς.
Στα
σπίτια στα οποία βιώνεται το έργο του Χριστού, δεν πρέπει να υφίσταται
τυραννία, αδικία, ούτε εκείνο το ‘εγώ διατάζω’ επειδή αυτό αντιστοιχεί στην
αντίθεση εκείνης της δίκαιης ψυχής η οποία θυσιάζεται για την Ειρήνη, για την
Αγάπη και τη Δικαιοσύνη.
Πρέπει
να ζητάμε, καθημερινά, από τον Αρχάγγελο Ζαχαριήλ να μας παραχωρεί την Χάρη να
ξεριζώνουμε από μέσα μας τις αδικίες, την τυραννία και την έλλειψη αγάπης.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με το HOD,
το αστρικό σώμα∙ αυτό
σημαίνει για τον ερευνητή ότι πρέπει να ανασκοπήσει της πράξεις της ζωής του
έτσι ώστε η Αγάπη να είναι αυτή που καθορίζει όλες του τις πράξεις, να μην
υπάρχουν αδικίες και έτσι θα έχετε προστασία και βοήθεια.
Αυτή
η Αρκάνα σημαίνει επίσης σωφροσύνη.
ΑΡΚΑΝΑ
#27 – ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΓΗ
Νο 27 ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ
Ούτε περίσσιο μέλι
για γλύκανση, ούτε καυχησιά για ευημερία.
Σε
αυτή την Αρκάνα βρίσκουμε τον τοξότη ο οποίος είναι έτοιμος να πολεμήσει
εναντίον των Αρπυιών που του επιτίθενται από το νου του, και εναντίον των
σκορπιών που σαν διαβολική εκπόρευση, γεννιούνται από τις σταγόνες του αίματος
που έρχεται από τη Μέδουσα∙
αυτός ο άντρας, στη μοναξιά του, δεν βρίσκει καλύτερο γιατρικό από το να
αρπάξει το δικό του τόξο και βέλος για να υπερασπίσει τον εαυτό του από τόσο
ολέθριες επιθέσεις.
Αυτή
η Αρκάνα μας προσκαλεί να στοχαστούμε πάνω στο Έργο μας και να κατανοήσουμε την
βαθιά αναγκαιότητα ότι πρέπει να αξιοποιούμε τα δικά μας όπλα για να
υπερασπίζουμε τον εαυτό μας και να ανοίγουμε πέρασμα και να συνεχίζουμε το
μονοπάτι μας.
Αυτό
το βέλος που αυτός ο τοξότης
χρησιμοποιεί δεν είναι άλλο πράγμα από τη δύναμη του Λόγου του∙ ο λόγος ωθούμενος από το τόξο
της σπονδυλικής του στήλης, με το πύρινο του φίδι να ασκεί τις μαγικές του
δυνάμεις∙ έτσι εκτοξεύοντας
αυτά τα βέλη σαν λόγχες που πρόκειται να καρφωθούν στα σώματα-φαντάσματα των
δικών μας δαιμονικών εγώ, αφήνοντας τα αδρανή, χωρίς ζωή, χωρίς τη δύναμη να
μας επιτεθούν για να συνεχίσουμε την εσωτερική ζωή σαν αιτία καθοριστική της
εξωτερικής.
Σε
αυτή την Αρκάνα πρέπει να ενοποιηθούμε με τον Εσωτερικό μας Οριφιήλ,
αποφασισμένοι να δουλέψουμε με το θάνατο των επιπρόσθετων, για την απελευθέρωση
του ‘σπερματικού μαργαριταριού’ μας, καλλιεργώντας τους σπόρους μας,
καθαρίζοντας τους από τα ζιζάνια που εισβάλουν και κάνοντας την συκιά μας να
καρποφορήσει.
Στα
σπίτια όπου εργάζονται με το Έργο του Χριστού, πρέπει να επικρατούν
εποικοδομητικοί διάλογοι γεμάτοι Σοφία
με ωραία αρώματα να γεμίζουν το περιβάλλον, προετοιμάζοντας την
ατμόσφαιρα για τον γιορτασμό της τελετουργίας του Θανάτου και της Ζωής.
Πρέπει
να ζητάμε, καθημερινά, από τον Αρχάγγελο
Οριφιήλ να μας προετοιμάζει, να
μας βοηθά για να αντιμετωπίζουμε τον ψυχολογικό Θάνατο.
ΑΡΚΑΝΑ #28 – Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ : ΓΗ
Μην ψάχνεις
σ' άλλους αυτό που βρίσκεται μέσα σου,
ούτε να ψάχνεις μέσα σου αυτό που βρίσκεται σ'
άλλους.
Σε αυτή την Αρκάνα θα μελετήσουμε αυτό που
είναι η ατομική δουλειά. Εδώ βλέπουμε και κατανοούμε την αναγκαιότητα να
παράγουμε συνειδητές καταστάσεις μέσα μας οι οποίες θα μας φέρουν στην
κατανόηση της εσωτερικής μας κατάστασης και της δουλειάς που πρέπει να
πραγματοποιήσουμε.
Η
ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ είναι το αποτέλεσμα αυτού που κάποιος θα ήθελε να κάνει και
δεν το έχει κατανοήσει∙ το Χριστικό μήνυμα έχει για μας τις εξηγήσεις τις πιο
υπερβατικές και εκεί θα βρούμε τις απαντήσεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας.
Η
ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ είναι μια ανασφάλεια που μπορεί να μας οδηγήσει να
αναζητούμε την απάντηση σε άλλα άτομα που δεν είναι σοφοί και που γι’ αυτό τον λόγο μας μπερδεύουν.
Στην ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ βλέπουμε δυο ανθρώπους να
βαδίζουν σε αντίθετη κατεύθυνση, πιστεύοντας πως κάθε ένας βαδίζει στο μονοπάτι
που πρέπει∙ ο ένας φωτίζεται από το Θεϊκό Μάτι, ο άλλος
βαδίζει στα σκοτάδια, όμως κρατά το δρεπάνι∙ αυτό μας δείχνει, ότι και οι δυο πάνε άσχημα. Είναι αναγκαίο εκεί που
πηγαίνει το Φως του Θεϊκού Ματιού, επίσης να βρίσκεται και το Δρεπάνι, που
είναι σύμβολο του ψυχολογικού Θανάτου, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Θέληση
χωρίς συνείδηση ενεργεί άσχημα και η συνείδηση χωρίς Φως είναι τρωτή.
Η κρίση σαν καθοριστική αιτία των πράξεων:
«μη αναζητάς στους άλλους αυτό που βρίσκεται σε σένα, ούτε να αναζητάς σε σένα
αυτό που βρίσκεται στους άλλους».
Σε αυτή την Αρκάνα πρέπει να ενωθούμε με την
εσωτερική ψυχή μας, συγχωρώντας τους χειρότερους εχθρούς μας, κατανοώντας ότι ο
Χριστός είναι Αγάπη και ότι η Συγχώρεση μας κάνει να πλησιάσουμε την Χάρη του,
να συγχωρεθούμε.
Στα σπίτια όπου βιώνεται το Χριστικό μήνυμα
δεν πρέπει να υπάρχουν μίση ούτε έχθρες με κανέναν∙ πρέπει να βασιλεύει η Συγχώρεση, η Αγάπη και
η Χάρη.
ΑΡΚΑΝΑ #29 – Η
ΗΜΕΡΟΤΗΤΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
: ΓΗ
Μάτια
νεότητας νάναι τα μάτια σου και ο λόγος σου σύνεση γέροντα νάναι.
Σε αυτή την Αρκάνα βρίσκουμε την εξήγηση του
γιατί κάθε άτομο πρέπει να είναι σε αρμονία με τον εαυτό του, με την Φύση και,
επομένως, με τον Θεό. Πρέπει να υπάρχει μια αρμονία που μας δονεί και μια
ευχαρίστηση για τους θριάμβους του Πνεύματος πάνω στην ύλη∙ υπάρχει θρίαμβος του Πνεύματος όταν κάποιος
εκπληρώνει το Νόμο∙ υπάρχει
θρίαμβος του Πνεύματος όταν κάποιος αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεται∙ υπάρχει θρίαμβος του Πνεύματος όταν κάποιος
αλλάζει τον τρόπο που αισθάνεται∙
υπάρχει θρίαμβος του Πνεύματος όταν κάποιος αλλάζει τον τρόπο που
συμπεριφέρεται∙ υπάρχει θρίαμβος του Πνεύματος όταν κάποιος
εργάζεται με Αγάπη για το κοινό καλό, την ειρήνη της Φύσης, την ισορροπία των στοιχείων, την χαρά της Ζωής,
την σωφροσύνη σε αυτό που κάνει, σε αυτό που σκέφτεται, σε αυτό που αισθάνεται.
Η
ΗΜΕΡΟΤΗΤΑ είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής κατανόησης∙ είναι η σοφή αντανάκλαση στα έργα μας και
μας προσκαλεί εάν δεν έχουμε τώρα αρετές να αγωνιζόμαστε για να τις
αποκτήσουμε.
Σε αυτή την Αρκάνα πρέπει να ενωθούμε με την
ψυχή μας και να μαχόμαστε με αυτή την ψυχή για να ενσαρκώσουμε την Αλήθεια, το
Φως και την Αγάπη του Είναι.
Η Αλήθεια είναι μια ιδιότητα που είναι θεϊκή
και μας κάνει ελεύθερους∙
το Φως είναι μια ιδιότητα θεϊκή που μας φωτίζει το μονοπάτι∙ η Αγάπη είναι μια θεϊκή ιδιότητα που μας
κάνει Υιούς του Θεού.
ΑΡΚΑΝΑ #30 – Η
ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
: ΓΗ
θέριζε τη γη σου με επιμέλεια, αλλά μην
σταχυολογείς το δεμάτι σου με φιλαργυρία.
Αυτή η Αρκάνα μας προσκαλεί να στοχαστούμε
πάνω στο πως πρέπει να είναι ο λαός του Θεού∙ εδώ βλέπουμε την αναγκαιότητα να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε
αλλαγή που απαιτεί το Έργο του Πατέρα.
Η
ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων που εργάζονται για τον ίδιο σκοπό, για την
ίδια αρχή, για την ίδια αιτία.
Η
ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ είναι η προσέγγιση των Υιών του Θεού με τις ανώτερες
διδασκαλίες που μας μιλούν για ταξίδια, δρόμους, προσκυνήματα, φέρνοντας τους
καρπούς της δουλειάς κάποιου, για να θρέψει το σώμα με αυτή την τροφή, και την
Ψυχή με Σοφία.
Εδώ βλέπουμε την ανάγκη για συνεργασία∙ την ανάγκη να αποσυρθούμε από αυτά τα
ανταγωνιστικά συστήματα που κάνουν τη ζωή μας ένα εμπόριο∙ βλέπουμε την σοφή ευφυΐα να δρα με ένα
φυσικό τρόπο για να ενώσει τις φιλοδοξίες και ανάγκες ενός Λαού.
Είναι η ατομική ανάπτυξη μέσω της εμπορικής
συνύπαρξης και της ενδυνάμωσης του Πνεύματος.
Είναι η συγκομιδή μιας σοδειάς που
καλλιεργήθηκε για να παρέχει σε ένα λαό
ίσες συνθήκες∙ είναι ο έξυπνος τρόπος που ο Θεός στηρίζει
τον Λαό του.
Σε αυτή την Αρκάνα πρέπει να ενωθούμε με την
Ψυχή μας για να πραγματοποιήσουμε την θυσία για την ανθρωπότητα, την συνειδητή
θυσία, που είναι ζωντανή εκδήλωση του Εσωτερικού μας Χριστού, ο οποίος τρέφει
την συνείδηση μας με Σοφία, με Αγάπη, και φέρνει σε όλα τα παιδιά του αυτό τον Άρτο τον καθημερινό.
ΑΡΚΑΝΑ #31 – ΤΑ ΠΡΟΣΚΟΜΜΑΤΑ (εμπόδια)
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
: ΓΗ
Σε αυτή την Αρκάνα βρίσκουμε σαφήνεια σε μια
σειρά γεγονότων που παρουσιάζονται στο μονοπάτι μας και που κάνουν πολλούς
ανθρώπους να το παρατήσουν.
Είναι απαραίτητο να γνωρίσουμε και να
κατανοήσουμε την φιλοσοφία ως την αρχή των Χριστικών Διδασκαλιών που μας
διδάσκουν ότι τα εμπόδια που συναντούμε πάνω στο μονοπάτι μας, είναι η απάντηση
που η κατώτερη μας Φύση μας δίνει, οδηγώντας μας να συναντήσουμε πολλά
στοιχεία, γεγονότα και περιστάσεις τα οποία δεν θέλουν να προχωρήσουμε εμείς
στο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στην Απελευθέρωση.
Αυτά τα εμπόδια είναι προϊόντα των ίδιων μας
των πράξεων όταν, μέσω των περιστάσεων της ζωής, αφηνόμαστε να συρθούμε σε
μονοπάτια εσφαλμένα όπου φυτεύουμε αναρίθμητους σπόρους οι οποίοι βλαστάνοντας
μας φέρνουν ολέθριες συνέπειες.
Η αρχή του εξαγνισμού σαν στοιχείο προόδου,
μας προσκαλεί να κατανοήσουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κρίση χωρίς έλεος, ούτε
πρέπει να υπάρχει έλεος χωρίς κρίση.
Τα προσκόμματα στο μονοπάτι είναι εκεί για να
στοχαζόμαστε, για να αγωνιζόμαστε, για να τα υπερνικούμε. Αυτά μπορεί να
παρουσιάζονται σε εμάς με διαφορετικούς τρόπους∙ σαν πρόσωπα, σαν γεγονότα και άσχετα με το χαρακτηριστικό τους,
αποτελούν εμπόδιο για την πνευματική δουλειά, που πρέπει να το ξεπεράσουμε.
Σε αυτή την Αρκάνα πρέπει να δοθούμε με την
ψυχή μας και να θυσιάσουμε τον πόνο∙
όποιος δεν θυσιάζει τον πόνο, δεν είναι προετοιμασμένος να ενσαρκώσει Ψυχή.
Κατά περιστάσεις οικογενειακοί
συναισθηματισμοί, ταλαιπωρίες, προβλήματα υγείας, βάσανα από έλλειψη
κατανόησης, συκοφαντίες και προσβολές, είναι εμπόδια και εάν δεν θυσιάσουμε
αυτό τον πόνο, ΔΕΝ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΟΥΜΕ.
ΑΡΚΑΝΑ #32 – ΤΟ
ΜΕΓΑΛΕΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
: ΓΗ
Εξάντλησε τους πόρους (τα μέσα) της εξυπνάδας σου, αλλά
μην εξαντλείς τους της καρδιάς σου.
Σε αυτή την Αρκάνα βρίσκουμε την απάντηση
στις ανησυχίες που κάθε μαθητής του Μονοπατιού έχει και που εξαντλεί τα μέσα
και την κατανόηση που έχει, προσπαθώντας να κατανοήσει ποια πρέπει να είναι η
στάση του μπροστά στο καλό και στο κακό∙ σε ποια στιγμή πρέπει να δράσει, σε ποια στιγμή πρέπει να μιλήσει, σε
ποια στιγμή πρέπει να σιωπήσει.
Δεν είναι εύκολο να είμαστε ξεκάθαροι σε
αυτές τις στιγμές∙ είναι
αναγκαίο να ανατρέξουμε στους κώδικες της απόκρυφης Σοφίας και να κατανοήσουμε
ότι υπάρχουν στιγμές στις οποίες πρέπει να δώσουμε αξία στον αυτοσεβασμό, και στην εκτίμηση μιας αρχής που μας δίνει
βοήθεια.
Για να μπορέσει να βγάλει το περιεχόμενο της,
αυτή η Αρκάνα μας προσδιορίζει δύο καταστάσεις. Την αρχή της επίδειξης σαν
αιτία που προκαλεί διαφορές γνωμών και πεποιθήσεων, όπου είναι ανάγκη να
εξαντλήσουμε όλους τους ανθρώπινους πόρους, αλλά όχι να εξαντλήσουμε τους
πόρους της καρδιάς, επειδή σε αυτήν βρίσκεται η ισορροπημένη απάντηση στην
στάση που πρέπει να έχουμε ενώπιον των εαυτών μας και ενώπιον των ευθυνών μας∙ επομένως σε αυτή την Αρκάνα πρέπει να
είμαστε στενά συνδεδεμένοι με την ψυχή μας, πρόθυμοι να πεθάνουμε στον Κόσμο
στον οποίο βαδίζουμε και πρόθυμοι να γεννηθούμε στον Κόσμο στον οποίο ζούμε.
Ο Κόσμος στον οποίο βαδίζουμε είναι γεμάτος
από κινδύνους, από συστήματα και συμβάντα που προσπαθούν να μας κάνουν άτομα
παράλογα, επομένως, εμπόδιο για το Έργο του Χριστού.
Ο Κόσμος στον οποίο ζούμε πρέπει να
μετατραπεί, εμφυτεύοντας νέα ιδεώδη, νέες διδασκαλίες και νέα συναισθήματα που
θα μας επιτρέψουν να είμαστε χρήσιμοι στον άνθρωπο, στην κοινωνία και στον Θεό.
ΑΡΚΑΝΑ #33 – Η
ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
: ΓΗ
Νο 33
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Χοίρου
με την αγάπη της νεότητας αού και χοίρου με την αγάπη της ωριμότητας
σου.
Σε αυτή την Αρκάνα βρίσκουμε την κορωνίδα
όλου του ταξιδιού που ο Μυημένος κάνει μέσω των 33 βαθμών της γνώσης, από τους
οποίους πρέπει να αποκομίσει την Γνώση (Sapiencia) που χρειάζεται για την εξύψωση της
γνώσης προς την κατάκτηση του Φωτός και
της Σοφίας∙ θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Συμμαχία στην
οποία αναφερόμαστε είναι το μίγμα των δυνάμεων που περιβάλλουν ένα άντρα και
μία γυναίκα όταν πράγματι επιδιώκουν την πραγματοποίηση του Έργου τους.
Είναι η αρχή της αυτοπραγμάτωσης μέσω της
συνεργασίας.
Αυτή η Αρκάνα μας προσκαλεί να χαρούμε με την
Αγάπη των νιάτων, της νεανικής ηλικίας και να χαρούμε με την Αγάπη της
ωριμότητας.
Σε αυτή την Αρκάνα βλέπουμε ένα άντρα και μια
γυναίκα, να πιάνονται από το χέρι∙
κάθε ένας τους κρατά τον ΣΤΑΥΡΟ ΤΑΟ από
το δαχτυλίδι, σύμβολο της αγνότητας. Είναι το σύμβολο του θριάμβου του ενός για
όλους και της ευτυχίας όλων για τον ένα.
Είναι η βάση και ο λόγος της ύπαρξης που μας
εξυψώνει έως τις σφαίρες της αντικειμενικής γνώσης∙ εκεί κατανοούμε πάνω από όλα την
αναγκαιότητα να εδραιώσουμε την Συμμαχία σαν σανίδα σωτηρίας για τον άνθρωπο
και την κοινωνία.
Σε αυτή την Αρκάνα πρέπει να εργαζόμαστε
ενωμένοι με την Ψυχή μας και να είμαστε πρόθυμοι να τρώμε τον Άρτο της
Μετουσίωσης κάθε ημέρα, σαν σύμβολο της Σοφίας, της Αγάπης και της Αφθονίας.
ΑΡΚΑΝΑ #34 – Ο
ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
: ΓΗ
Μακροημέρευση υπάρχει στο δεξί σου χέρι, και στο αριστερό
σου εργασία και τιμή.
Σε αυτή την Αρκάνα βρίσκουμε την αναγκαιότητα
που έχουμε σαν άνθρωποι να προσαρμόσουμε τις ζωές μας προς την χριστιανική ζωή,
καθότι θα ήταν μάταιο εάν ένα άτομο επεδίωκε την φυσική και πνευματική του
καλυτέρευση χωρίς να έχει πρώτα αφυπνίσει μέσα του την έμπνευση που του
επιτρέπει να συγχωνευτεί με τον εαυτό του και με το Σώμα της Διδασκαλίας.
Ο
ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΣ είναι μια ανάταση
πνευματική επάξια ενός προσώπου σοβαρού, υπεύθυνου, που ζει και εργάζεται για
ένα λόγο ευγενή που είναι εξυψωτικός και αξιοπρεπής.
Ο
ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΣ μας προσκαλεί να βιώσουμε το Σώμα της Διδασκαλίας, της Ψυχής
και του Πνεύματος διαμέσου της πνευματικής ανάτασης που πρέπει να αποκτήσουμε
διαμέσου του μυστικισμού, της θυσίας και του θανάτου.
Στον ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟ βλέπουμε έναν άντρα ατρόμητο
που κατευθύνεται προς το μονοπάτι φέροντας ως σύμβολο ένα Σταυρό ΤΑΟ στο δεξί
του χέρι, ένα δρεπάνι και μια κόμπρα στο μέτωπο του ως σύμβολο του Είναι και
της Σοφίας∙ είναι η αρχή της έμπνευσης του που είναι
οδηγός των δραστηριοτήτων του.
Είναι αναγκαίο να εμπνεόμαστε στην δουλειά
μας την πνευματική, έτσι ώστε από εκεί να γεννηθεί η Σταθερότητα, η Πίστη και η
Αγάπη.
Είναι αναγκαίο να είμαστε δραστήριοι.
Σε αυτή την Αρκάνα συνιστούμε την άσκηση:
«Χαιρετισμός στη Ζωή (Saludo a la Vida)», περιπάτους στον καθαρό αέρα με βήμα ζωηρό
με έμπνευση και ρυθμό.
ΑΡΚΑΝΑ #35 – Η
ΟΔΥΝΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
: ΓΗ
Νο 35
Η ΟΔΥΝΗ
Μετά
απ' το τώρα, έρχεται αυτό που ήταν πριν,
και πριν, ήταν αυτό που 9α είναι τώρα.
Σε αυτή την Αρκάνα θα ασχοληθούμε με την
ανάλυση του λόγου που η ανθρώπινη ύπαρξη έχει για να ζει∙ κάθε άτομο έχει, στην εσωτερική του κατάσταση,
τις πιθανότητες να καλυτερέψει ή να χειροτερέψει∙ κάθε συμφορά είναι το αποτέλεσμα των συγκρούσεων που συμβαίνουν στην
καθημερινή μας ζωή.
Η
ΟΔΥΝΗ μας κάνει να στοχαστούμε
πάνω σε αυτό που είναι ο Άνθρωπος, ο Κόσμος και το Άπειρο.
Κάθε ένας από εμάς δονείται με ένα ιδιαίτερο
τρόπο με αυτό τον άπειρο μακρόκοσμο και είναι απαραίτητο οι βασικές αρχές του
ανθρώπου να συγχωνευτούν με τις σφαίρες που μας δίνουν την Γνώση, την Νοημοσύνη και την Αγάπη.
Σε αυτή την Αρκάνα βλέπουμε μια γυναίκα να
έχει τύψεις, γεμάτη θλίψη, ανασφάλεια και δάκρυα∙ αυτό μας προσκαλεί να στοχαστούμε πάνω στην ζωή κάθε ατόμου που είναι
γεμάτη από περιστασιακά δυστυχήματα και εκεί βρίσκεται η αρχή του ξεδιπλώματος
των δικών μας αρετών, κάνοντας μας να δούμε ότι ήταν προηγουμένως έρχεται και
ότι συμβαίνει τώρα θα έρθει αργότερα.
Είναι
απαραίτητο να ζούμε σε συμφωνία με το άπειρο∙
είναι επίσης απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι οι Πλανήτες, τα Συστήματα και οι
Γαλαξίες υποστηρίζονται από τις μουσικές νότες και όποτε συμβαίνει οποιαδήποτε
παραφωνία στην ζωή μας, τότε αυτό που λέγεται συμφορά, ανισορροπία και σύγχυση
έρχεται μαζί της.
Σε
αυτή την Αρκάνα συνιστούμε την κλασική μουσική∙
συνιστούμε την προφορά του Μάντραμ INRI∙ συνιστούμε
την νοητική, συναισθηματική και φυσική χαλάρωση.
Όπως
έχουμε πει, όταν ένα άτομο συναντά θλίψεις και αποθαρρύνεται, είναι επειδή δεν
δονείται σε τόνο με το Άπειρο Διάστημα, όπου οι Στρατιές της Φωνής διατηρούν σε
ισορροπία το Σύμπαν με τις μουσικές νότες που δονούνται και που μέσω μιας
φυσικής αλληλουχίας, είναι οι ίδιες που δονούνται και ισορροπούν το άτομο.
ΑΡΚΑΝΑ
#36 – Η ΜΥΗΣΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΓΗ
Γλυκό
είναι το παίξιμο (μουσικού οργάνου),γλυκό το τραγούδι,
γλυκό το άκουσμα.
Αυτή
η Αρκάνα καθορίζει με λίγα λόγια το Μονοπάτι που πρέπει να διασχίσουμε και μέσω
του οποίου θα αποκτήσουμε την αντικειμενική γνώση που θα μας δώσει εξήγηση
αυτού που ήμασταν, αυτού που είμαστε και αυτού που πρέπει να γίνουμε.
Αυτή
η Αρκάνα #36 μας δίνει λεπτομέρειες αυτού που είναι το στοιχείο Γη, ασκώντας σε
εμάς τη δύναμη της, τη σταθερότητα της, και συνεπώς, την αδράνεια της.
Η ΜΥΗΣΗ είναι ένας όρος που αποδίδεται σε ένα
Μονοπάτι το οποίο λίγο ή πολύ το έχουν διασχίσει και εκεί βρίσκουμε τα αντίθετα
που χαρακτηρίζουν την δυαδικότητα στην οποία ζούμε.
Σε
αυτό το ταξίδι επίσης βρίσκουμε τα διαφορετικά Κάρματα που πρέπει να σβήσουμε
προτού μπορέσουμε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.
Η ΜΥΗΣΗ είναι η αρχή της Δημιουργίας μέσω της
εφαρμοσμένης γνώσης, γι’αυτό λέγεται: «Γλυκό είναι το παίξιμο (μουσικό
οργάνου), γλυκό το τραγούδι το άκουσμα». Αυτό σημαίνει ότι το κάθε τι στην ζωή
έχει ένα λόγο ύπαρξης.
Στην
ΜΥΗΣΗ είναι απαραίτητο να διδάσκουμε με το παράδειγμα μας πριν να διδάξουμε με
τα λόγια επειδή ο άνθρωπος δεν εκτιμάται για αυτό που λέει παρά για αυτό που
είναι. Οι πράξεις και τα έργα μας είναι αυτά που μας σώζουν ή που μας
καταδικάζουν.
Στην
ΜΥΗΣΗ αδιαμφισβήτητα θα συναντήσουμε μια σειρά από αντιξοότητες και εμπόδια που
θα προσπαθήσουν να μας εμποδίσουν στη συνέχιση του ταξιδιού προς τον
αντικειμενικό σκοπό μας: «Τον ΘΕΟ»
Σε
αυτή την Αρκάνα συνιστούμε τους περιπάτους στην εξοχή, εκδρομές, την συνάντηση
με τη Φύση, την εκτίμηση στη Φύση, τον σεβασμό στη Φύση, καθότι τα χρέη που έχουμε
με Εκείνη για τις παραβιάσεις που έχουμε διαπράξει, μας εμποδίζουν την
πρόοδο και την παράδοση που πρέπει να
έχουμε στη Θεϊκή μας Μητέρα Κουνταλίνι.
ΑΡΚΑΝΑ
#37 – Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΝΕΡΟ
Γη επαγγελίας εμπρός
στα μάτια μου. Βοήθα με ,πόδι να φθάνω σ' αυτήν.
Σε
αυτή την Αρκάνα βρίσκουμε δύο βασικές πλευρές του Είναι και της Γνώσης. Η Τέχνη
μας φέρει στην κατανόηση της αναγκαιότητας να μελετήσουμε τους διαφορετικούς
κλάδους της Σοφίας που δημιουργούν τις ριζικές και βασικές αλλαγές που πρέπει
να έχει ο αυθεντικός χριστιανός. Είναι πολλές, θα καθορίσουμε κάποιες από
αυτές.
«Η
Τέχνη του να μαθαίνουμε, η Τέχνη του να διδάσκουμε, η Τέχνη του να γεννιόμαστε, η Τέχνη του να
πεθαίνουμε, η Τέχνη του να ζούμε, η Τέχνη του Διαλογισμού».
Πρέπει
επίσης να κατανοήσουμε ότι η ΤΕΧΝΗ και η ΕΠΙΣΤΗΜΗ είναι τα δύο πρόσωπα της
ίδιας φιλοσοφίας. Η ΤΕΧΝΗ δημιουργεί και η ΕΠΙΣΤΗΜΗ τελειοποιεί.
«Η Επιστήμη του να γεννιόμαστε, η Επιστήμη του
να πεθαίνουμε, η Επιστήμη του να διδάσκουμε, η Επιστήμη του να μαθαίνουμε, η
Επιστήμη του διαλογισμού, η Επιστήμη της προσευχής».
Η
ΤΕΧΝΗ χωρίς ΕΠΙΣΤΗΜΗ είναι ένας Βωμός χωρίς λουλούδια. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ χωρίς ΤΕΧΝΗ
είναι ένα πρόσωπο μουγγό.
Είναι
αναγκαίο ο Ταξιδιώτης του Χριστικού Μονοπατιού να γνωρίζει ότι αυτή η Αρκάνα
μας προσκαλεί να στοχαστούμε τα υπερφυσικά χαρίσματα του Είναι.
Το
Είναι είναι επιστημονικό∙
το Είναι μας διδάσκει την Τέχνη∙
το Είναι μας εμπνέει για να αποκτήσουμε τον τρόπο να εκδηλώνουμε αυτά τα
χαρίσματα∙ το Είναι δεν
πρέπει να εμποδίζεται από το νου ούτε από τη λογική καθότι το Είναι έχει τον
αυθορμητισμό του στην καρδιά, και αυτό που χρειαζόμαστε είναι να επιτρέψουμε
έτσι ώστε από εκεί (την καρδιά) το Είναι να μας δώσει την Σοφία του για να
μάθουμε από αυτή και να τη μεταδώσουμε με το παράδειγμα μας και με τα σωστά
λόγια σύμφωνα με το μήνυμα.
Σε αυτή την Αρκάνα είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ότι καθένας δίνει από
αυτό που έχει και λαμβάνει από αυτό που δίνει, δηλαδή, «Ο Νόμος που
αποζημιώνει». Εκείνος που δεν έχει τίποτα είναι επειδή δεν έχει δώσει κάτι∙ εκείνος που λαμβάνει είναι επειδή το έχει
κερδίσει αυτό∙ αυτός
είναι ο Νόμος
ΑΡΚΑΝΑ #38 – Η ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΝΕΡΟ
Σε
αυτή την Αρκάνα βρίσκουμε τις πλευρές που χωρίς να φαίνονται ούτε από τη φόρμα
ούτε από το περιεχόμενο τους, παρουσιάζονται στη ζωή μας και κάθε μια από αυτές
απαιτεί να αναγνωρίζεται σαν ουσιαστικό μέρος της δουλειάς μας.
Θα
μπορούσαμε να πούμε ότι είναι τα αντίθετα στοιχεία της σύγκρισης και της
επιλογής εκεί όπου πρέπει να επιλέξουμε με Σοφία ποιο από αυτά τα στοιχεία έχει
για εμάς λογική με την δική μας ερμηνεία αυτών.
Η
διπροσωπία είναι το στοιχείο που μας επιτρέπει να επιλέγουμε το καλό από το
κακό, βγάζοντας το πνευματικό
περιεχόμενο των γεγονότων που μας παρουσιάζονται στη ζωή.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει την αναγκαιότητα να εργαστούμε με την Σύνθεση και να μην
ρέπουμε, σε καμιά στιγμή, προς την Θέση ή την Αντίθεση, ούτε να συγκρίνουμε την
Διδασκαλία της Σωτηρίας με καμία άλλη Διδασκαλία, επειδή ακόμα και αν φαίνονται
όμοιες, είναι αντίθετες. «Στην εμφάνιση ομοιάζουν, όμως στην ουσία, πόσο
διαφορετικές είναι!».
Αυτή
η Αρκάνα μας προσκαλεί να αναζητήσουμε την ουσία της γνώσης στην Λειτουργία,
στο εξαγνιστικό μέρος της Επιστήμης και στο επιστημονικό μέρος της Λειτουργίας.
Σε
αυτή την Αρκάνα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι : «Στην ενάρετη γυναίκα όλοι όσοι
βλέπουν τα έργα της, δεν βλέπουν και τις
αρετές της».
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει την διπροσωπία∙
συνιστούμε τον διαλογισμό σαν το μοναδικό μέσο για να αποκτήσουμε την Ενότητα.
ΑΡΚΑΝΑ
#39 – Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΝΕΡΟ
Νο 39 Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ
Βάζε τις
προθέσεις σου για μάρτυρα εμπρός στον εαυτό σου, αλλά εμπρός στους άλλους,
βάζε για μάρτυρα τα έργα σου
Σε
αυτή την Αρκάνα βρίσκουμε τα αποτελέσματα πολλών εμποδίων που παρουσιάζονται
από τη σύγχυση ή από την κακή κατανόηση της δουλειάς που έχει γίνει έτσι ώστε
με το φως της συνείδησης, μπορεί να ερμηνευτεί και να καθοριστεί.
Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ είναι μια Αρκάνα όπου βρίσκουμε τον
λόγο για τον οποίο όλοι οι οπαδοί του Μονοπατιού έχουν συναντήσει δυαδικότητα
στις κρίσεις τους που σχετίζονται με την κατανόηση του Λόγου.
Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ μας καθορίζει μια αξία που έχει
αποκτηθεί στη δουλειά με τα νερά και χάρη στο χέρι που μας έχει δοθεί, μπορούμε
να προχωρήσουμε μπροστά, στις δύσκολες φάσεις της ζωής. Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ είναι η Αρκάνα που μας δείχνει την
χάρη του Θεού, παρούσα στη δουλειά που κάνουμε.
Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ επίσης μας διδάσκει ότι στο Μονοπάτι
της Ζωής είμαστε ένας περιπλανώμενος προσκυνητής που αντιπροσωπεύει αυτόν τον
ταξιδιώτη που μόνο αναζητά την τελείωση του και που δεν απαιτεί τίποτα από
κανένα, διότι είναι πεπεισμένος ότι η Χάρη του Θεού βρίσκεται στο μονοπάτι του,
τείνοντας το χέρι και ότι δεν θα
παραλείψει να επωφεληθεί.
Αυτή
η Αρκάνα αντιστοιχεί σ’ αυτή την αποδέσμευση που πρέπει να έχουμε από όλα αυτά
που εμποδίζουν το ταξίδι μας∙
είναι η αρχή της εκδήλωσης σαν ένα στοιχείο της πεποίθησης. «Βάλε τις προθέσεις
σου σαν μαρτυρία μπροστά σου, και μπροστά στους άλλους, βάλε τα έργα σου σαν
μαρτυρία».
Σε
αυτή την Αρκάνα είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε, να κατανοούμε και να εξασκούμε
την Πρανική Επιστήμη∙ γι’
αυτό συνιστούμε στους αδελφούς να βγαίνουν στο καθαρό αέρα, στεκόμενοι σταθερά αντικρίζοντας
την Ανατολή, βάλτε τους βραχίονες οριζόντιους, μετά σηκώστε τα χέρια μέχρι να
ενωθούν οι παλάμες, πάνω από το κεφάλι
εισπνέοντας, μετά κατεβάζοντας τους μέχρι να αγγίξετε τις γάμπες
εκπνέοντας. Αυτό πρέπει να γίνεται για (15) δεκαπέντε λεπτά.
Πρέπει
να βαδίζουμε με γυμνά πόδια τουλάχιστον μισή ώρα καθημερινά έτσι ώστε οι
ενέργειες που ανεβαίνουν από τη Γη να συνενώνονται με τις ενέργειες που
κατεβαίνουν από τον αέρα. Αυτοί οι
συνδυασμοί μας δίνουν αρμονία, ζωτικότητα και υγεία.
ΑΡΚΑΝΑ
#40 – ΤΟ ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΝΕΡΟ
Μην είσαι άνδρας με μάτια ανοιχτά στην
πλεονεξία, ούτε γυναίκα με αυτΕ ανοιχτό στην κολακεία.
Αυτή
η Αρκάνα μας καθορίζει τον τόπο στον οποίο βρισκόμαστε, ενώπιον της Επιστήμης
και ενώπιον μας∙ μας
δείχνει πως στο Μονοπάτι και στη Ζωή μας προχωρούμε μαθαίνοντας και ότι είναι
σχεδόν φυσικό να έχουμε στιγμές ανασφάλειας και δοκιμασιών.
Αυτή
η Αρκάνα μας καθορίζει την προσοχή που πρέπει να έχουμε όταν περπατάμε, όταν
μιλάμε και πάνω από όλα όταν ενεργούμε.
Σε
κάθε ένα από εμάς έχουν δοθεί αισθήσεις που λίγες φορές ξέρουμε να χειριστούμε∙ μόνο με τη σωφροσύνη, με την
ισορροπία και την πειθαρχία μπορούμε να χειριζόμαστε τις περιστάσεις της ζωής.
Είναι
αναγκαίο να μάθουμε να ακούμε την
Εσωτερική Φωνή∙
εκείνη την Φωνή που μας προσκαλεί να ξυπνήσουμε για να μπορέσουμε να δούμε με
καθαρότητα πως πρέπει να ενεργούμε.
Η
βάση του ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ σαν ένα φυσικό προσόν μας δείχνει: «Μην είσαι άντρας με
μάτια ανοιχτά προς την απληστία ούτε γυναίκα με αυτιά ανοιχτά προς την
κολακεία».
Αυτή
η Αρκάνα μας καλεί να τροφοδοτήσουμε την συνείδηση και την θέληση με τον σπόρο
που μετατρέπουμε και σπέρνουμε κάθε μέρα.
Σε αυτή
την Αρκάνα συνιστούμε στους αδελφούς μας να προφέρουν, καθημερινά, το φωνήεν
Ο…... σε συνδυασμό με βαθύ διαλογισμό και προσευχή, με στόχο να αναπτύξουν την
ασφάλεια στον εαυτό τους και την πίστη.
Ας
μη ξεχνάμε ότι το ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ είναι το πρώτο βήμα προς την Έμπνευση∙ η Έμπνευση μας επιτρέπει να
ξεκαθαρίσουμε όλα τα γεγονότα και συμβάντα της ζωής μας.
ΑΡΚΑΝΑ
#41 – Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΝΕΡΟ
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει την παρουσία εκείνων των δυσφημιστικών και ενοχλητικών
στοιχείων που κουβαλάμε μέσα μας. Η
ΑΝΗΣΥΧΙΑ είναι η κατάσταση που παρουσιάζεται όταν στη ζωή δεν είναι
παρόν το συμφιλιωτικό στοιχείο ανάμεσα στον Θεό και το άτομο. Θα θέλαμε να
αναφερθούμε στην συνείδηση.
Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ είναι η καταθλιπτική επίδραση της
έλλειψης συνείδησης, κατανόησης και θέλησης. Αυτή η Αρκάνα μας δείχνει ότι όταν
το ανθρώπινο ον υποτάσσεται στην παρουσία αποξενωτικών στοιχείων στην ψυχή και
στο μυαλό του, δεν υπάρχει άλλη θεραπεία από το να χρησιμοποιήσει την Σοφία,
την Αγάπη και την Θέληση.
Σοφία
για να κατανοήσουμε την κατάσταση∙
Αγάπη, για να μη μολύνουμε άλλους με τη κατάσταση μας και Θέληση για να
αναλάβουμε δράση συνεχή και σταθερή εναντίον του προβλήματος. Αυτή η Αρκάνα μας
δείχνει ότι επειδή δεν έχουμε ατομικότητα υπάρχουν καταστάσεις μέσω των οποίων
πρέπει να περάσουμε.
«Τα
τόξα των ισχυρών έσπασαν και οι αδύναμοι ενδύθηκαν με δύναμη».
Οι
ισχυροί ήταν οι άνθρωποι πριν την πτώση και οι αδύναμοι είναι η Λεγεώνα των Εγώ
που ισχυροποιήθηκαν μέσα μας.
Σε
αυτή την Αρκάνα πρέπει να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε την αξία του Λόγου∙ όταν ο Λόγος μέσα μας έχει
ισχύ, τότε, κάνουμε την Εσωτερική Φύση να υπακούει σε μας.
Ο Λόγος γεννιέται στο λάρυγγα και φορτίζεται με
τρεις δυνάμεις οι οποίες τον καθιστούν αθάνατο και του δίνουν δύναμη.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ
ΔΥΝΑΜΗ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ
ΤΑΤΤΒΙΚΗ
ΔΥΝΑΜΗ, ΔΟΝΗΣΗ.
Σε
αυτή την Αρκάνα συνιστούμε στους αδελφούς να διαλογίζονται, καθημερινά, να
στοχάζονται και να κατανοούν τα διάφορα γεγονότα που παρουσιάζονται με εμπόδια,
δείχνοντας μας την αιώνια πάλη των αποξενωτικών στοιχείων.
Αυτή
η Αρκάνα μας παροτρύνει να πετύχουμε την Ενότητα στο νου, στα συναισθήματα και
στη συνείδηση.
ΑΡΚΑΝΑ
#42 – Η ΥΠΕΡΟΧΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΝΕΡΟ
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει πως ο Βασιλιάς είναι όπως είναι εξαιτίας των αρετών του,
μέσω της δουλειάς του, μέσω της Αγάπης του και Κατανόησης και πάντα θα έχει
υπηρέτες.
Σε
αυτή την Αρκάνα είμαστε οι ανθρώπινες υπάρξεις που εκπληρώνουμε τον Νόμο του να
υπηρετούμε ή του να υπηρετούμεθα∙
εξαρτάται από εμάς.
Μας
δείχνει ότι οι αξίες του Πνεύματος εξουσιοδοτούν τον άνθρωπο, την καρδιά του
και τη συνείδηση του για να πορευτεί στο σωστό Μονοπάτι, όντας χρήσιμος σε όλα
αυτά που τον περιβάλλουν, εκπληρώνοντας εκείνο το μέρος του Νόμου που λέει: «Το
να ζει κανείς για να υπηρετεί είναι αξιοπρεπές, το να ζει για να υπηρετείται
είναι καταθλιπτικό»
Είναι
η αρχή της δύναμης και της εθελοντικής υπακοής, επικεφαλής στην αξιοπρέπεια,
επικεφαλής στη δύναμη και επικεφαλής στις αρετές.
Αυτή
η Αρκάνα μας προσκαλεί να στοχαστούμε αυτό που πρέπει να είμαστε ενώπιον του
Θεού και για τον Θεό.
«Μην
σπαταλάς το Κεφάλαιο σου στο να υπηρετείσαι∙
αύξησε το Κεφάλαιο σου υπηρετώντας». Αυτός είναι ο Νόμος της Ανταπόδοσης.
Αυτή
η Αρκάνα μας καλεί να δείξουμε ότι η διδασκαλία που μεταδίδουμε διαποτίζεται από
ασφάλεια, καθαρότητα και αγάπη.
Αυτή
η Αρκάνα καθορίζει σε μας τους ταξιδιώτες του Μονοπατιού πως οι Υπηρέτες και οι
Βοσκοί που φροντίζουν ένα κοπάδι: «ΤΟΝ ΛΑΟ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ»
Σε
αυτή την Αρκάνα συνιστούμε στους μαθητές να κολυμπούν σαν μια καλή άσκηση, να
φυτεύουν πολλά λουλούδια και να εξασκούν την καθαριότητα σαν μέρος της
κουλτούρας τους.
ΑΡΚΑΝΑ
#43 – Η ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΝΕΡΟ
Χαρά της καρδιά, ομόρφυνε το πρόσωπο μου.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει τις τρομερές και φριχτές μάχες στις οποίες το Εγώ μας
βάζει όταν εμείς δεν γνωρίζουμε ή όταν δεν είμαστε ικανοί να επιβάλλουμε την
Θέληση μας, την Απόφαση μας και την Πειθαρχία μας.
Η ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ
παράγεται από την φαντασία που δημιουργούν τα υπανθρώπινα στοιχεία στο
νου μας και στην ψυχή μας.
Είναι
μια θλιβερή συμπεριφορά που δεν συμφωνεί με το Έργο που πραγματοποιούμε.
Το
άτομο που έχει παραισθήσεις, ζει μέσα σε όνειρα, ζει μέσα σε φαντασιώσεις, ζει μέσα
σε ψευδαισθήσεις.
Όλος
αυτός ο συνδυασμός των πραγμάτων μετατρέπουν το άτομο σε ένα πρόσωπο άχρηστο
και ανίκανο να ασκήσει κυριαρχία στον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι η ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ
είναι χαρακτηριστικό των στοιχείων χωρίς ένα κέντρο βάρους.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει μια γυναίκα ημίγυμνη με τα μαλλιά της ανακατεμένα να
χοροπηδά και να έχει μια συμπεριφορά χαρακτηριστική ενός νου αποδιοργανωμένου,
συναισθήματα σε αταξία, μια τέλεια παραίσθηση.
Το
πρόσωπο που ζει έτσι είναι θύμα των επιθέσεων του Δαίμονα AΠOΠI που δημιουργεί καταστάσεις ανταγωνιστικές, ψυχολογικές
αναταραχές.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει την τρομερή αναγκαιότητα να είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι
και υπάκουοι στις Διδασκαλίες∙
είμαστε το συμφιλιωτικό στοιχείο ανάμεσα στο Θεό-Πνεύμα και στο Θεό-Συνείδηση.
Σε
αυτή την Αρκάνα συνιστούμε οι ώρες του ύπνου να συνδυάζονται με αρμονία,
ανάπαυση και επαγρύπνηση.
Όταν
πηγαίνουμε στο κρεβάτι, πρέπει να εναρμονιζόμαστε με τους εαυτούς μας και με
τον Θεό μέσω της προσευχής, της χαλάρωσης, του διαλογισμού, έτσι ώστε η
ανάπαυση να είναι σωστή και ο ύπνος να μας ανανεώσει, εδραιώνοντας συμφωνία
ανάμεσα στη δουλειά μας και τις Διδασκαλίες.
ΑΡΚΑΝΑ
#44 – Η ΣΚΕΨΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΝΕΡΟ
Σε
αυτή την Αρκάνα κατανοούμε πως η γη μας, ο φυσικός μας κόσμος έχει στοιχεία που
παρεμβαίνουν στα σχέδια της καρδιάς.
Αυτά
τα στοιχεία γίνονται τρομερά επικίνδυνα όταν δεν γνωρίζουμε να εντοπίσουμε αυτό
που αισθανόμαστε και αυτό που σκεφτόμαστε. Αυτό μπορεί να προσδιοριστεί με
τρεις τρόπους:
-Δαιμόνια
του νου,
-Λογική
κακώς εφαρμοσμένη,
-Διάνοια
χωρίς πνεύμα.
Οποιοδήποτε
από αυτά καταστρέφει το έργο μας.
Σε
αυτή την Αρκάνα βλέπουμε να στέκεται στη γη ένα κεφάλι, σύμβολο του νου και ένα
άντρα να καρφώνει ένα πάσσαλο στο στήθος του Προμηθέα. Είναι στοιχεία που
καταστρέφουν τις συνειδητές αξίες της Ψυχής.
Όλοι
φέρουμε αυτά τα στοιχεία και από εμάς εξαρτάται εάν θα τα αφήσουμε να
δρουν καταστρέφοντας το έργο μας ή εάν
θα τα νικήσουμε μέσω της Θέλησης, της Κατανόησης και της Αγάπης.
Αυτά
τα στοιχεία μας δείχνουν την αποδιοργάνωση στη δουλειά μας.
Είναι
αναγκαίο να ανυψώσουμε το επίπεδο του Είναι μας μέσω της Κατανόησης.
«Η
σκέψη όταν κάνει τη φωνή της καρδιάς να σιωπήσει, μετατρέπεται σε δυσφημιστή
των συνειδητών αξιών»
Όταν
η καρδιά εξυψώνεται, το Είναι με τη Γνώση εξισορροπούνται.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει πως εμείς, σε μια δοθείσα στιγμή, καταστρέφουμε ή αφήνουμε
το νου να καταστρέψει το Έργο του Λυτρωτή.
Σε
αυτή την Αρκάνα είναι αναγκαίο να μάθουμε ότι η αναπνοή και η καρδιά πρέπει να
είναι σε αρμονία και ότι πρέπει να εξασκούμε την χαλάρωση καθημερινά και να
ελέγχουμε τα συναισθήματα μας εξαλείφοντας το στρες.
ΑΡΚΑΝΑ #45 – Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ : ΝΕΡΟ
Το παν είναι όμορφο στον καιρό του, και το παν είναι γευστικό στην ωριμότητα.
Αυτή η Αρκάνα σχετίζεται με τον σπόρο μας∙ τα ηλιακά άτομα που βρίσκονται στο σπόρο που φυτεύουμε στην φιλοσοφική, σπερματική μας γη, παράγοντας στους φυσικούς και εσωτερικούς οργανισμούς μας, ανώτερες δυνάμεις ικανές να απομακρύνουν από τα σώματα μας τις αρνητικές δυνάμεις που έχουν δημιουργήσει την σεληνιακή μας δομή. Η αναγέννηση δημιουργεί καταστάσεις πνευματικής εξύψωσης.
Αυτή η Αρκάνα σχετίζεται στενά με την Αρκάνα Νο 9, θεμέλιο του Έργου μας.
Στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ βρίσκεται η αρχή που μας ενώνει με τον Πατέρα, μέσω του Έργου που εμείς πραγματοποιούμε στις Μικρές Αρκάνες, και του Έργου που ο Χριστός πραγματοποιεί στις δουλειές του Ηρακλή.
Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ είναι το όνομα που δίνεται σε όλες τις αλχημικές και ψυχολογικές διαδικασίες του Έργου που πραγματοποιούμε.
Για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ είναι σημαντικό ότι σκεφτόμαστε, ότι αισθανόμαστε και τα έργα μας.
Είναι αναγκαίο να ξέρουμε να συσχετίζουμε το έργο που πραγματοποιείται εδώ στη γη, στο νου και στην ψυχική ενέργεια με το Έργο που ο Εσωτερικός μας Αρχιτέκτονας πραγματοποιεί από τον ουρανό, όπως είπαμε.
Για τον ερευνητή, αυτή η Αρκάνα σχετίζεται με εκείνο τον ταξιδευτή-ερημίτη που δουλεύει με τα νερά του, με την ψυχική ενέργεια του, με τον νου του, φέροντας το δρεπάνι του Θανάτου και του Φωτός.
Σε αυτό το ταξίδι κατορθώνεται από την γη την φιλοσοφική να γεννηθεί το στάχυ, που είναι σύμβολο της αναγέννησης μας.
Σε αυτή την Αρκάνα πρέπει να έχουμε μια θετική, πνευματική και πρόθυμη συμπεριφορά ενώπιον του Θεού, ενώπιον της ανθρωπότητας και ενώπιον των εαυτών μας.
ΑΡΚΑΝΑ
#46 – Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΝΕΡΟ
Ο ευχαριστημένος στο λίγο, ανοίγει τις πόρτες του πολύ.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο 10 «Η
Ανταμοιβή». Εδώ βλέπουμε ότι ο άνθρωπος βρίσκεται μπροστά σε δυο όψεις
που του προσφέρονται: μια περιουσία, μια κληρονομιά.
Ο
άνθρωπος πρέπει να είναι πρόθυμος και προετοιμασμένος για να γνωρίζει να
επιλέξει με ακρίβεια.
Είναι
η Ανταμοιβή εκείνη που εδώ φαίνεται να μας δίνει και να μας πληρώνει αυτό που
έχουμε κερδίσει.
Το
Χριστικό Ευαγγέλιο λέει: «Αυτός που δεν έχει τίποτα, τίποτα δεν θα του δοθεί
και ακόμα και αυτό που έχει θα του αφαιρεθεί».
Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, όπως έχουμε ήδη πει, σχετίζεται
με το στοιχείο νερό και είναι εκεί ακριβώς όπου ο άνθρωπος πρέπει να αρχίσει να
δουλεύει εάν πραγματικά επιδιώκει να μετατρέψει τις ανθρώπινες και πνευματικές
του καταστάσεις.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει ένα άντρα καθισμένο μπροστά σε δύο πρόσωπα που του
προσφέρουν δώρα∙ ένα
πνευματικού τύπου και το άλλο υλικού τύπου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι εδώ
πρέπει να δράσει η συνείδηση για να εκπληρωθεί αυτό που ο Χριστός είπε: «Τα του
Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».
Στον
ερευνητή παρουσιάζεται εδώ η ευκαιρία να κατανοήσει τη δουλειά που αυτός κάνει
για να καθορίσει εάν θα κρατήσει τις κληρονομιές της Γης ή εάν θα κρατήσει τις
κληρονομιές του ουρανού.
Μην
ξεχνάς ότι σε αυτή την Αρκάνα είσαι Malkuth.
ΑΡΚΑΝΑ
#47 – Η ΕΙΚΑΣΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΝΕΡΟ
Νάσαι λαμπρότητα στο φως και θερμότητα
στη φωτιά, είναι η αποστολή σου για τώρα και για μετά.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με τον Πατέρα και με την Αρκάνα Νο. 1 και εδώ πρέπει να
αναλύσουμε την περίσταση που παρουσιάζεται στο φως της κατανόησης. Δεν μπορούμε
να κάνουμε λάθος δικαιολογώντας τα προσωπικά ενδιαφέροντα μας και να αφήνουμε
κατά μέρος το λόγο του Είναι.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει πως, βγαίνοντας από το εσωτερικό μας, βλέπουμε τους
εαυτούς μας μπροστά στις πολλαπλές πλευρές της ζωής όπου, όπως έχουμε ήδη πει,
πρέπει να γνωρίζουμε να επιλέξουμε την δουλειά που πρέπει να κάνουμε.
Η ΕΙΚΑΣΙΑ είναι η εκτίμηση που εμείς έχουμε για
αυτά που πρέπει να γίνουμε, για αυτό που πρέπει να επιλέξουμε στην ζωή μας
και στην δουλειά μας.
Σε
αυτή την Αρκάνα βλέπουμε ένα πρόσωπο να βγαίνει έξω από το Ναό και όταν βλέπει
τον εαυτό του πρόσωπο με πρόσωπο με τη ζωή, καταθορυβείται, μπερδεύεται, δεν
μπορεί να πάρει καμιά απόφαση ποιο
Μονοπάτι πρέπει να ακολουθήσει, όμως στον Πνευματικό κόσμο, υπάρχει το πουλί,
σύμβολο του πνεύματος, που τον φωνάζει και τον προσκαλεί έτσι ώστε η εικασία
του να είναι η πιο κατάλληλη για να μην κάνει λάθος.
Αυτή
η Αρκάνα μας κάνει να στοχαστούμε πάνω σ’ αυτό που είναι η υλική ζωή και πάνω
σ’ αυτό που είναι η πνευματική ζωή.
Είναι
απαραίτητο να έχουμε συνείδηση για αυτό που είμαστε στη γη ενώπιον του Θεού.
ΑΡΚΑΝΑ
#48 – Η ΠΕΡΑΤΩΣΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΝΕΡΟ
Νο 48 Η ΠΕΡΑΤΩΣΗ
Πιες τη σταγόνα της
δεξαμενής σου. ή την αφθονία του πηγαδιού σου.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει το συμπέρασμα συγκεκριμένων ψυχολογικών εργασιών που μας
επιτρέπουν να έχουμε σαφήνεια σ’ αυτό που προτιθέμεθα να κάνουμε.
Η ΠΕΡΑΤΩΣΗ μας προσκαλεί να στοχαστούμε πάνω
στις εργασίες με τη ψυχολογική μας Σελήνη όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο
μέρος των αρνητικών δυνάμεων που, από τον πλανητικό μας κόσμο, προσπαθούν να
παρεμποδίσουν το έργο που πραγματοποιούμε, όμως χάρη στην επιμονή, την θέληση
και την πειθαρχία, μπορούμε να θριαμβεύσουμε.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο 2 τον Χριστό, την Ιέρεια. Σε αυτή την
κάρτα μπορούμε να δούμε αυτή την Μάγισσα Ιέρεια να βγαίνει από τον Ναό με το
βλέμμα προς τα δεξιά της, φορώντας την περικεφαλαία της με την κόμπρα της
σοφίας στο μέτωπο, και να στέκεται πάνω στην ημισέληνο, δείχνοντας μας τον
θρίαμβο.
Η ΠΕΡΑΤΩΣΗ είναι η αριστοτεχνική δουλειά που πραγματοποιείται
από έναν άνθρωπο, από ένα πρόσωπο που απαλλαγμένο από όλους τους τρόμους και
τις φοβίες του ρίχνεται προς το δικό του θρίαμβο∙
αυτό δείχνει για τον ερευνητή θριάμβους, επιτυχίες.
Είναι
η αρχή της αποφασιστικότητας στη συμπεριφορά κάποιου: «Πίνε από τις σταγόνες
της δεξαμενής σου ή από την αφθονία του πηγαδιού σου».
ΑΡΚΑΝΑ
#49 – Η ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΝΕΡΟ
Νο 49 Η ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ
Σε
αυτή την Αρκάνα βρίσκουμε την απάντηση σε μια εσωτερική απαίτηση που μας ζητά
την ορθή εκμάθηση των αναμίξεων του υδράργυρου μας.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο 3 – την Αυτοκράτειρα – το Άγιο Πνεύμα. Εδώ
βλέπουμε μια γυναίκα να κάνει τη σοφή ανάμιξη των υδραργύρων, δείχνοντας μας
αυτό: «Την ισορροπία, την δεξιοτεχνία, την πειθαρχία, την υπακοή», που πρέπει
να έχουμε με το Έργο που πραγματοποιούμε.
Εδώ
βρίσκουμε την σχέση της δουλειάς μας με το Έργο του εσωτερικού μας Αρχιτέκτονα.
Η ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ μας προσκαλεί στην ισορροπία σε
όλα τα γεγονότα της ζωής μας έτσι ώστε, αυτή η ισορροπία, να έχει σαν
αποτέλεσμα το Έργο της ανθρώπινης ύπαρξης να είναι σε συμφωνία με το Έργο του
Εσωτερικού μας Είναι.
Η ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ είναι το αποτέλεσμα, όπως
έχουμε ήδη πει, της σοφής ανάμιξης των υδραργύρων της ζωής με τους αλχημικούς
υδράργυρους.
Ο
κανόνας ανταλλαγή μας δίνει το στοιχείο της ευημερίας: «Γλυκιά είναι η δουλειά
εκείνου που εργάζεται ευτυχισμένος και
γλυκιά είναι η ανάπαυση αυτού που την έχει κερδίσει (του αξίζει).
Αυτή
η κάρτα δείχνει στον ερευνητή: «Να είσαι σοφός όπως το Πνεύμα και στην ανάμιξη των
υδραργύρων, να έχεις την ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ.
ΑΡΚΑΝΑ
#50 – Η ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΝΕΡΟ
Αυτή
η Αρκάνα μας καθορίζει τον τόπο στον οποίο βρισκόμαστε σε σχέση με το Έργο μας,
με την δουλειά μας.
Η ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ είναι η συνάντηση τριών (3) αρχών
που καθιστούν δυνατή τη δημιουργία:
- Η
πρώτη σχετίζεται με το πρόσωπο (άτομο),
- Η
δεύτερη με τη συνείδηση και
- Η
τρίτη με το άρωμα του Πνεύματος.
Σε
αυτή την Αρκάνα βλέπουμε μια γυναίκα που έχει στο φυσικό της κόσμο τη Σελήνη
κάτω από τα πέλματα της και την βλέπουμε να μυρίζει το άρωμα μιας ορχιδέας που
έχει βγει από τη γη. Βλέπουμε στο κεφάλι της να λάμπουν τα φώτα της συνείδησης
της, δείχνοντας μας ότι η συγγένεια μας με την δουλειά μας, η συγγένεια μας με
τον Θεό, μας γεμίζει με αυτό το άρωμα που είναι η βάση του φυσικού κίνητρου σαν
δύναμη ρυθμιστική των πράξεων.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με τον Ιεράρχη της Πνευματικής Ψυχής. Εδώ βλέπουμε την
αναγκαιότητα να έχουν συγγένεια οι σκέψεις, τα λόγια και τα συναισθήματα, με
τις Διδασκαλίες που εξασκούμε για να έχουμε το δικαίωμα να ενωθούμε με την
πνευματική αρχή της Ψυχής.
Αυτή
η κάρτα αναγγέλλει στον ερευνητή ότι: «Είναι αναγκαίο να γεμίσουμε το
Δισκοπότηρο μας με Φως, βγάζοντας από αυτό τους λογισμούς και να ενωθούμε με το
άρωμα του Πνεύματος».
ΑΡΚΑΝΑ
#51 – Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΑΕΡΑΣ
Αυτή
η Αρκάνα μας επιτρέπει να κατανοήσουμε το μονοπάτι της μαθήτειας∙ μας δείχνει επίσης ότι για
λόγους συνείδησης, δεν πρέπει να νομίζουμε ότι τα γνωρίζουμε όλα.
Είναι
αναγκαίο να κατανοήσουμε ότι στο μονοπάτι μας πάντα υπάρχει κάποιος πιο σοφός
και ότι αυτή είναι η αιτία για την οποία χρειάζεται να καταφύγουμε στην
συμβουλή πνευματική και ανθρώπινη.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με το Εσωτερικό μας Μπούδι (Budhi), την Θεϊκή Ψυχή, την οποία πρέπει
να συμβουλευόμαστε και να ζητάμε η ανθρώπινη μας συνείδηση να γίνει ένα με την
Θεϊκή Συνείδηση, και συνεπώς με το Φως του Πνεύματος.
Σε
αυτή την κάρτα βλέπουμε ένα άντρα στα γόνατα να εκλιπαρεί μια γυναίκα∙
στο άνω μέρος το πνευματικό, βλέπουμε το κεφάλι μιας γυναίκας που μας δείχνει
την ιερή της κόμπρα στο μέτωπο, δείχνοντας μας το Είναι και τη Σοφία∙ στο φυσικό μέρος, βλέπουμε
ένα σκύλο, σύμβολο του πάθους, η σύγχυση στην οποία ζει ο άνθρωπος, λόγος για
τον οποίο πρέπει να ζητάμε συμβουλή, προσανατολισμό, καθοδήγηση από αυτή την
πνευματική Ψυχή ή από τις Ανώτερες Ιεραρχίες.
Αυτή
είναι η αρχή της εδραιωμένης τάξης: «Λόγος από ασήμι είναι η συμβουλή του σοφού
και λόγος από χρυσάφι είναι αυτού που αναζητεί και ακολουθεί αυτή την συμβουλή.
Αυτή
η κάρτα καθορίζει στον ερευνητή: «Πρέπει να συμβουλευόμαστε αυτόν που γνωρίζει».
ΑΡΚΑΝΑ
#52 – Η ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΑΕΡΑΣ
Η ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ είναι μια Αρκάνα που μας προσκαλεί να
στοχαστούμε πάνω σε αυτό που κάνουμε. Όλες οι πράξεις της ζωής μας πρέπει να
υποβληθούν σε βαθιά ανάλυση, συλλογισμό, έτσι ώστε η δημιουργική κατανόηση να
καθορίσει το σωστό.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με το νου, με τον θρίαμβο, λόγος για τον οποίο πρέπει να
αναλύσουμε με την Συνείδηση αυτό που βλέπουμε εδώ.
Η ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ έχει δυο πλευρές που πρέπει να
καταλάβουμε:
-
«Πρώτη: Η διαθεσιμότητα που παρουσιάζει ο νους για να ολοκληρώσει ένα έργο».
-
«Δεύτερη: Η κατανόηση που εμείς έχουμε για να πραγματοποιήσουμε ένα έργο».
Η ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ μας αφήνει το διάστημα του χρόνου
που είναι απαραίτητος έτσι ώστε αυτό που πρόκειται να κάνουμε, να γίνει καλά.
Σε
αυτή την Αρκάνα βλέπουμε μια μάγισσα Ιέρεια σε στάση στοχασμού με το βλέμμα της
στα δεξιά της δείχνοντας την ιερή κόμπρα στο μέτωπο της και στο φυσικό της
μέρος, δύο λέοντες, έμβλημα της Δικαιοσύνης που είναι πρόθυμη να βοηθήσει, να
προστατέψει και να συνεργαστεί.
Αυτή
η Αρκάνα καθορίζει για τον ερευνητή ότι: «Πρέπει να επαγρυπνεί έτσι ώστε ο
κατώτερος του νους να μην παρεμποδίζει τον θρίαμβο που πρέπει να έχει∙ πρέπει να ενωθεί με τον
ανώτερο του νου, με έμπνευση, αλτρουϊσμό και ευτυχία για τον θρίαμβο».
ΑΡΚΑΝΑ
#53 – Η ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΑΕΡΑΣ
Μην κραδαίνεις ξίφος εκδικητικό, ούτε να
φοβάσαι ξίφος επανορθωτικό.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει την δυαδικότητα της συμπεριφοράς του ατόμου που έχει
ορμέμφυτες τάσεις που προκαλούνται από την πολλαπλότητα.
Αυτή
η Αρκάνα μας προσκαλεί να στοχαστούμε πάνω σ’ αυτό που είναι ο άνθρωπος ο
γήινος και ο άνθρωπος ο θεϊκός.
Ο
άνθρωπος ο γήινος δρα από ορμές που διαδέχονται η μια την άλλη∙ ο άνθρωπος ο θεϊκός δρα με
μια συχνότητα συνεχή επειδή δεν παρεμποδίζεται από τις μάζες που αλλάζουν την
συμπεριφορά του.
Ο
ανταγωνισμός είναι ένα αποτέλεσμα ενός μηχανικού Νόμου που τον γνωρίζουμε σαν
το «Νόμο των Αντιθέτων», που δρα από τα κέντρα μας, από το νου μας, από τις
συγκινήσεις μας και που παράγει διάφορα γεγονότα, πολύ πολύπλοκα για να τα
καταλάβουμε και να τα κατανοήσουμε επειδή, όταν ο νους αναλύει ένα συναίσθημα,
μπορεί να το απωθήσει ή να το δικαιολογήσει∙
το ίδιο πράγμα συμβαίνει με τα ένστικτα που παράγουν μέσα μας μεγάλες
συγκρούσεις, που είναι αδύνατο να λύσουμε. Να γιατί ο νους δεν μπορεί να
μελετήσει το Εγώ, γιατί ο νους χρησιμοποιεί γι’ αυτή τη μελέτη ένα άλλο Εγώ. Το
ίδιο πράγμα συμβαίνει όταν ένας αστυνομικός πάει να συλλάβει ένα άλλο
αστυνομικό∙ γίνεται ένας
καβγάς, μια μάχη. Μόνο η κατανόηση και η συνείδηση μπορούν να μελετήσουν τα
ψυχολογικά μας προβλήματα, επειδή η κατανόηση αντιστοιχεί σε έναν νου ανώτερο
και η συνείδηση αντιστοιχεί στη Θεϊκή Ψυχή.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 8, JOB, και καθορίζει για τον ερευνητή ότι: «Περιόρισε τις ορμές
σου, και εξισορρόπησε τα συναισθήματα σου και χαλάρωσε και να ελπίζεις στο
μέλλον με εμπιστοσύνη».
ΑΡΚΑΝΑ
#54 – Η ΕΞΕΤΑΣΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΑΕΡΑΣ
Νο 54
Η ΕΞΕΤΑΣΗ
Σταχυολόγησε το
αμπέλι σου και συνέλεξε τις πεσμένες ρώγες, αλλά μη
σταχυολογείς μνησικακίες ούτε να συλλέγεις
προσβολές.
Αυτή
η Αρκάνα μας προσκαλεί να στοχαστούμε πάνω σ’ αυτό που ήμασταν και πάνω σ’ αυτό
που είμαστε για να δούμε ποια είναι η αλλαγή που έχει γίνει στο νου μας, στην
ψυχική ενέργεια μας και συνεπώς στα έργα
μας.
Η ΕΞΕΤΑΣΗ, όπως το λέει η λέξη, φέρνει στην
κατανόηση μας μια αξιολόγηση των πράξεων μας, που πρέπει να κάνουμε καθημερινά.
Σε
αυτή την κάρτα βλέπουμε, στο πνευματικό μέρος, τον Κύριο Ανούβη να καταγράφει
γεγονότα∙ στο αστρικό
μέρος, βλέπουμε μια ζυγαριά που στηρίζεται στο μέτωπο του γήινου νου μας∙ στο φυσικό μέρος, βλέπουμε
ένα παράξενο ζώο που συμβολίζει τα στοιχεία της Φύσης που ασκεί ολοκληρωτική
κυριαρχία πάνω μας.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 9, τον Ερημίτη, εκείνον τον παράξενο ταξιδιώτη
ο οποίος έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει μια δουλειά συνειδητή και σωστή.
Αυτή
η ΕΞΕΤΑΣΗ, όπως έχουμε ήδη πει, μας προσκαλεί να στοχαστούμε, να κατανοήσουμε,
ότι καθ’ όσον δεν πραγματοποιούμε μια αλλαγή στη ζωή μας και στα στοιχεία μας,
θα νικηθούμε από τον δείκτη της ζυγαριάς.
Είναι
η αρχή της ελεύθερης συζήτησης: «Ψάξε στο αμπέλι σου και μάζεψε από κάτω τα
πεσμένα σταφύλια (σπόρους), αλλά μην ψάχνεις για μνησικακίες ούτε να μαζεύεις
προσβολές».
Αυτή
η Αρκάνα καθορίζει για τον ερευνητή ότι: «Είναι αναγκαίο να είμαστε σε ειρήνη
με το Νόμο, να έχουμε κυριαρχία πάνω στο νου μας και στα στοιχεία μας για να
ενσαρκώσουμε τον εσωτερικό μας Ερημίτη: ΤΗΝ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΠΕΤΡΑ.»
ΑΡΚΑΝΑ
#55 – Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΑΕΡΑΣ
Νο 55
Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ
Μην σπέρνεις μείγμα στον κήπο σου,
μήτε να το καλλιεργείς στην καρδιά σου.
Σε
αυτή την Αρκάνα βλέπουμε την απάντηση όσον αφορά την ευσέβεια του αφοσιωμένου∙
σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 10 και την Αρκάνα Νο. 1
Είναι
η αρχή της θεληματικής επανόρθωσης στη συμπεριφοράς μας. Είναι η συνάντηση του ανθρώπου
με εκείνον τον κανόνα που τον καλεί να στοχαστεί.
Είναι
η στιγμή να βάλουμε την ύλη στην υπηρεσία του Πνεύματος, με σκοπό να ανεβάσουμε
το επίπεδο του Είναι σύμφωνα με το επίπεδο του Είναι μας.
Όπως
ήδη έχουμε πει, αυτή η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 1, τον Πατέρα,
δείχνοντας μας το μονοπάτι ή την ευκαιρία να σπάσουμε τις αλυσίδες που μας
δένουν με τον υλικό κόσμο.
Αυτό
θα ήταν δυνατό μόνο με τον βαθύ αυτοσεβασμό, τον σεβασμό και την υπακοή στις
επιθυμίες του ουρανού μέσω των Εντολών του Νόμου του Θεού.
Αυτή
η Αρκάνα καθορίζει στον ερευνητή: «Την αναγκαιότητα μιας ριζικής αλλαγής εδώ
στη Γη έτσι ώστε το ίδιο να συμβεί σε όλα τα επίπεδα της συνείδησης, δίνοντας
μας σαν απόρροια: Αναγέννηση, Ελευθερία, Υπακοή και Σεβασμό των σχεδίων του
Πατέρα».
ΑΡΚΑΝΑ
#56 – ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΑΕΡΑΣ
Εμψύχωσε και παρηγόρησε το θλιμμένο, και
κρατήσου γενναίος στις θλίψεις οου.
Σε
αυτή την Αρκάνα βρίσκουμε την ευτυχία του ίδιου ταξιδευτή, εκείνου που βαδίζει
το μονοπάτι μαστιγωμένος και ενστικτώδης ψάχνοντας εκείνο που ίσως κάποια άλλη
φορά έχασε ή εκείνο που άλλοι έχουν βρει και που μέσω θεϊκής αποκάλυψης, τον
καλεί να το αναζητήσει για να ενωθεί με αυτό.
Το
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ σηματοδοτείται από τρεις (3) όψεις στη ζωή:
-Το
ταξίδι του ανθρώπου,
-το
ταξίδι του πνεύματος και
-η
συνάντηση των δυο.
Αυτός
ο Προσκυνητής είμαστε όλοι εμείς∙
κάθε ένας με τον στόχο του∙ κάποιοι
ταξιδεύουν αναζητώντας απολαύσεις∙
άλλοι ταξιδεύουν αναζητώντας εξουσίες∙
άλλοι ταξιδεύουν σε αναζήτηση χρήματος∙
άλλοι εργασιομανείς αναζητούν το αύριο∙
άλλοι θα ήθελαν να συναντήσουν τον θάνατο, αλλά, εσύ Ταξιδευτή, ψάχνεις κάτι
περισσότερο: «Το πνεύμα, το οποίο θα σου δώσει εκείνο που κανένας δεν σου έχει
δώσει ούτε μπορεί να σου δώσει».
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει την αρχή της δικής μας Απολύτρωσης, γι’ αυτό βλέπουμε: Η
ψυχή εμψυχώνει εκείνον που υποφέρει και να τον ενθαρρύνει στα βάσανά του.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με τον Χριστό, Αρκάνα Νο. 2
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι: «Είναι αναγκαίο να πάρουμε το μονοπάτι με κουράγιο, χωρίς
αμφιταλαντεύσεις, για να μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος».
ΑΡΚΑΝΑ
#57 – Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΑΕΡΑΣ
Σε
αυτή την Αρκάνα βλέπουμε την δυαδικότητα της ζωής, των πραγμάτων και επομένως, των γεγονότων όπου οι
άνθρωποι, παρακινούμενοι από άγνωστες δυνάμεις, ο κάθε ένας υποστηρίζει μια
αλήθεια πλασματική ή ίσως, κάποια δικαιώματα που δεν έχει.
Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ έχει τρία (3) χαρακτηριστικά που
μας καλούν σε στοχασμό για να κατανοήσουμε σε ποιο μέρος βρισκόμαστε.
-
Υπάρχει ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ του Δαίμονα ενάντια στο Έργο του Πατέρα.
-
Υπάρχει ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ του ανθρώπου ενάντια στον άνθρωπο για διάφορες αιτίες, και
-
Υπάρχει ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ του νου ενάντια στην καρδιά.
Αυτό
μας δείχνει ότι η Αλήθεια πάντα θα έχει τους δυσφημιστές της∙ με αυτό η Αλήθεια εξυψώνεται
και οι δυσφημιστές της μπορούν να συντηρηθούν.
Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ είναι αυτός που μας κάνει να
λάβουμε την θέση που μας αντιστοιχεί ενώπιον της ζωής, ενώπιον των ανθρώπων και
ενώπιον του Μονοπατιού μας.
Είναι
η αρχή της επιδεξιότητας∙
θα μπορούσαμε να πούμε ότι εάν ο δίκαιος πέφτει επτά φορές και επτά φορές
επανορθώνει, θα σηκωθεί πάλι.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με το Άγιο Πνεύμα, την Αρκάνα Νο. 3
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι: «Ποτέ δεν πρέπει κάποιος να είναι ανταγωνιστικός, απλά να
είναι δίκαιος».
ΑΡΚΑΝΑ
#58 – Ο ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΑΕΡΑΣ
Νο 58
Ο ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ
Αν ο
γείτονας σου, σε αφήνει μπερδεμένο, συμβουλεύου την περίπτωση με την
καρδιά σου.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει την αναγκαιότητα να κάνουμε την ζωή μας ένα διαρκή
στοχασμό.
Ο ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ
είναι ο όρος που δίνεται σε εκείνη τη σοφή έρευνα που κάνουμε σε εμάς
τους ίδιους, στη ζωή και στα πράγματα∙
όταν ένας βαδίζει πάνω σε ένα μονοπάτι και νιώθει αποπροσανατολισμένος, απλά
συλλογάται και αναζητά εκ νέου το σωστό μονοπάτι για να συνεχίσει το ταξίδι
του.
Ο ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ είναι το στοιχείο που μας
συμφιλιώνει με τον Θεό και με την Ζωή μας∙
χάρη σ’ αυτόν, μπορούμε να ανακαλύψουμε καινούργιες περιοχές της ύπαρξης μας
και του Μονοπατιού μας.
Είναι
η Εργατικότητα της συνείδησης που εκτελεί το Έργο της σε εμάς.
Ο ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ μας οδηγεί να έχουμε καινούργιες
καταστάσεις διάθεσης, συνείδησης και θέλησης∙
μας κάνει να κατανοήσουμε τον λόγο που ζούμε και την αναγκαιότητα να
καλυτερέψουμε.
Είναι
η αρχή της εικασίας και της εξέτασης: «εάν ο συνάνθρωπος σου σε αφήσει
αναστατωμένο, συζήτησε την περίπτωση με την καρδιά σου».
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 4, ο Αυτοκράτορας, Chesed.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι : «Μέσω του αντικειμενικού συλλογισμού, πρέπει να φτάσουμε
να κάνουμε την Θέληση του Πατέρα».
ΑΡΚΑΝΑ
#59 – Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΑΕΡΑΣ
Νο 59
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Τα
μέταλλα δοκιμάζονται από τη φωτιά, και η αξία του ανθρώπου από το στόμα όποιου
τον κολακεύει ή τον επικρίνει.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει την φυσική μας κατάσταση συνδεδεμένη με την εσωτερική μας
κατάσταση.
Αυτός
ο ταξιδιώτης επίσης βαδίζει ένα Μονοπάτι με το σώμα του γυμνό φέροντας σαν
έμβλημα στο χέρι του τον Σταυρό ΤΑΟ σαν σύμβολο της αγνότητας και της αλχημείας,
με τον δείκτη του δεξιού του χεριού να δείχνει προς αυτόν τον ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι εκπληρώνει
εκείνο το να είναι ο ίδιος Κριτής του εαυτού του∙
να παρατηρούμε τα ελαττώματα μας και τη συμπεριφορά μας με την σταθερή πρόθεση
να διορθωθούμε, και να καταλάβουμε ότι με την αγνότητα και με την κρίση του
εαυτού μας, θα καταφέρουμε την Απελευθέρωση.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ είναι εκείνο που έχουμε μάθει και
που μέσω θεϊκής εκπόρευσης αποκτούμε γνώση, μας δείχνεται.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ είναι εκείνο που εμείς μαθαίνουμε
και το κάνουμε ένα με τη συνείδηση.
Είναι
η αρχή της Εκδήλωσης. Ο εσωτερισμός μας διδάσκει ότι τα μέταλλα δοκιμάζονται με
τη φωτιά και η αξία του ανθρώπου δοκιμάζεται με το στόμα αυτών που τον επαινούν
ή τον μέμφονται.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 5 – ο Ιεράρχης, Geburah.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι : «Είναι αναγκαίο να αποκτήσουμε τη μέγιστη δικαιοσύνη,
την μέγιστη αγάπη όπως ακριβώς η ισορροπία της Ζυγαριάς».
ΑΡΚΑΝΑ
#60 – Η ΕΞΕΛΙΞΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ Νο 60
Η ΕΞΕΛΙΞΗ
Αυτός
που
σπέρνει κι αυτός που ποτίζει είναι το ένα και το αυτό πράγμα για το
σπόρο.:
ΑΕΡΑΣ
Αυτή
η Αρκάνα καθορίζει την θέση που κατέχουμε στην σκάλα της Εξέλιξης.
Η ΕΞΕΛΙΞΗ είναι εκείνος ο Νόμος που μας έχει
φέρει από τα ορυκτά βασίλεια μέχρι την ανθρώπινη ύπαρξη, ωθούμενοι από μια
φυσική δύναμη και γνωρίζοντας τους Νόμους που κυβερνούν κάθε μια από αυτές τις
σφαίρες, εξελισσόμαστε.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει, στο φυσικό επίπεδο, το ψάρι που αρχίζει αυτό το μακρύ
εξελικτικό ταξίδι∙ στο
αστρικό επίπεδο, βλέπουμε ένα άντρα μπροστά από μια γυναίκα να είναι ντυμένος
με το δέρας τίγρης, σύμβολο του αποκρυφισμού και με μια κούπα στο χέρι του,
σύμβολο του Δισκοπότηρου όπου είναι αποθηκευμένος ο Οίνος της Μετουσίωσης στο
πνευματικό επίπεδο, βλέπουμε το Πνεύμα με το σώμα περιστεριού, φτερά αετού και
πρόσωπο ανθρώπου.
Το
σώμα του περιστεριού συμβολίζει την φαλλική επιστήμη, τα φτερά του αετού
αντιπροσωπεύουν το Πνεύμα και το ανθρώπινο πρόσωπο αντιπροσωπεύει τον Θεό, που
έγινε άνθρωπος.
Η
αρχή της μεταμόρφωσης∙
αυτό σημαίνει ότι εκείνος που σπέρνει και εκείνος που ποτίζει είναι το ίδιο
πράγμα για τον σπόρο.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 6 – η Αναποφασιστικότητα ή Tipheret.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι: «Είναι αναγκαίο να αποσαφηνίσουμε την θέση μας ενώπιον
της δουλειάς∙ να έχουμε
ακριβείς ορισμούς χωρίς παρεκκλίσεις, χωρίς ανασφάλειες για να μπορέσουμε να
φτάσουμε την Χάρη του Πνεύματος».
ΑΡΚΑΝΑ
#61 – Η ΜΟΝΑΞΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΑΕΡΑΣ
Πλήρωνε αυτό
που οφείλεις σ' όποιον φόρο, φόρο· σ' όποιον στήθος, στήθος· σ' όποιον τιμή,
τιμή.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει την θέση που πρέπει να υιοθετήσουμε απέναντι σε εμάς, στη
ζωή, και στην δουλειά μας.
Η ΜΟΝΑΞΙΑ είναι μια κατάσταση στην οποία
αποδίδουμε εκατοντάδες πράγματα που σπάνιες φορές ταιριάζουν με αυτό που
πραγματικά είναι.
Υπάρχει
συναισθηματική μοναξιά, υπάρχει νοητική μοναξιά και υπάρχει φυσική μοναξιά∙ καμιά από αυτές δεν πρέπει να
μας καταβάλλει στη ζωή μας εάν πραγματικά έχουμε κατανοήσει το μέρος που
κατέχουμε ενώπιον του κόσμου, της κοινωνίας και του Θεού.
Μπορεί
να συμβαίνει να είμαστε φυσικά μόνοι, όμως πνευματικά δεν είμαστε.
Σε
αυτή την Αρκάνα βλέπουμε μια γυναίκα η οποία παίρνει μια ταντρική στάση,
πιθανώς είναι μόνη, όμως πάνω από την αύρα της βλέπουμε πέντε (5) αστέρια που
φωτίζουν, αυτά την ενθαρρύνουν, την παρηγορούν και την βοηθούν.
Η ΜΟΝΑΞΙΑ είναι το πρώτο βήμα για να βρούμε
τους εαυτούς μας∙ είναι ο
προθάλαμος της σιωπής∙ η
σιωπή είναι ο προθάλαμος της Λατρείας∙
η Λατρεία είναι ο προθάλαμος του Στοχασμού.
Η ΜΟΝΑΞΙΑ είναι το κίνητρο του συλλογισμού,
είναι το κίνητρο για να βρούμε τον ίδιο μας τον εαυτό.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 7, ο Θρίαμβος, Netzach.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι : «Είναι αναγκαίο να έχουμε σιγουριά στον εαυτό μας∙ είναι αναγκαίο να ζούμε μια
πλούσια εσωτερική ζωή για να καταφέρουμε τον Θρίαμβο».
ΑΡΚΑΝΑ
#62 – Η ΠΡΟΓΡΑΦΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΑΕΡΑΣ
Νο 62
Η ΠΡΟΓΡΑΦΗ
Αυτός που φυλάει τη γλώσσα του,
την ψυχή του φυλάει.
Αυτή
η Αρκάνα δείχνει το μονοπάτι αυτού του ταξιδιώτη ο οποίος, βήμα βήμα, βρίσκει
τα διάφορα κομμάτια με τα οποία θα κατασκευάσει το ένδυμα του που θα τον
περιβάλλει και θα τον κάνει να προσδιορίσει μέσα του τα καθήκοντα που έχει να
εκπληρώσει στο μονοπάτι του ανθρώπου ο οποίος αναζητά να συναντήσει τον Θεό.
Αυτός
ο μυστηριώδης ταξιδιώτης κρατά στο χέρι του τον Σταυρό ΤΑΟ, σύμβολο της
αγνότητας και κρατά στο δεξί του χέρι το μαστίγιο που χαρακτηρίζει την Θέληση
του.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει την σταθερή, αμετακίνητη και ατάραχη στάση που πρέπει να έχει το άτομο που βαδίζει αυτό το
μονοπάτι, ανοίγοντας πέρασμα μέσα από τα θυελλώδη ύδατα της ζωής με σκοπό να
συναντήσει την αρχή που δημιούργησε την ύπαρξη του: τον ΘΕΟ.
Είναι
αναγκαίο να κατανοήσουμε ότι αυτός που εξουσιάζει την γλώσσα του, περιφρουρεί
την ψυχή του σαν αρχή της Αθανασίας.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 8, η Δικαιοσύνη, Hod.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι: «Πρέπει να έχουμε τέλεια ισορροπία σε αυτό που
σκεπτόμαστε, σε αυτό που αισθανόμαστε και σε αυτό που πράττουμε για να
συνδεθούμε με το Άπειρο και να υπερβούμε το Κάρμα που γράφτηκε».
ΑΡΚΑΝΑ
#63 – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΑΕΡΑΣ
Δίνει
σπόρο σ'αυτόν που θέλει να σπέρνει και δεν έχει και συμβουλή σ'αυτόν που θέλει
να πετύχει και δεν ξέρει.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει την σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο Θεό και στο άτομο∙ επίσης μας δείχνει την σχέση
που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα σε μια δουλειά συνεχή,
ισορροπημένη.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι η συνάντηση των ανθρώπινων
τμημάτων και των θεϊκών τμημάτων, χάρη στις ενεργειακές αναμίξεις του οργανισμού
που καταφέρνουν να επεξεργαστούν σε διαφορετικά επίπεδα μια δουλειά που, χάρη
σ’ αυτήν, η ανθρώπινη ύπαρξη μπορεί να πετύχει την επιστροφή στο Είναι της.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι μια λειτουργική πράξη όπου ένα
κομμάτι άρτου και ένα μέρος οίνου, μυστηριωδώς, καταφέρνουν να μετατραπούν σε
σώμα και αίμα του Σωτήρα.
Είναι
η αρχή της Ενότητας μέσα στην Ανομοιότητα, όπως λέει η φράση: «Δώσε σπόρο σε
εκείνον που θέλει να σπείρει».
Σε
αυτήν την Αρκάνα βλέπουμε έναν άντρα και μια γυναίκα σε αυτήν την ανταλλαγή
γεμίζοντας την κούπα τους με το μάνα της Σοφίας.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 9, ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ, Jesod.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι : «Πρέπει να γεμίσεις καλά την κούπα σου και να την κρατάς
καλά ψηλά έτσι ώστε να μπορέσει να ενσαρκωθεί μέσα σου η Σοφία του Πατέρα, η
Αγάπη του Υιού και η Δύναμη του Πνεύματος».
ΑΡΚΑΝΑ
#64 – Η ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΑΕΡΑΣ
Δύναμη είναι η σοφία,και ώθηση η
επιθυμία που την κινεί.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει την σοβαρή και ρωμαλέα στάση εκείνου του μυστηριώδη
ταξιδιώτη που, μέσω τεράστιων θυσιών, μαρτυρίων και σπαραγμών, έχει επιτύχει να
καθυποτάξει τον γήινο του νου, βάζοντας τον κάτω από την κυριαρχία του,
απαλλασσόμενος από εκείνο το τέρας που δρα αρνητικά σε κάθε άτομo.
Είναι
η εξύψωση του ανθρώπου∙
είναι η τιμιότητα του ανθρώπου∙
είναι η ειλικρίνεια του ανθρώπου για να επιτύχει να εδραιώσει ένα κέντρο
βαρύτητας γύρω από τις Διδασκαλίες του Είναι του.
Είναι
η αρχή της εσωτερικής φωτιάς, η δύναμη, η σοφία και η ρώμη που τον παρακινούν.
Η ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ μας δείχνει την εξύψωση του
Θριάμβου του ανθρώπου πάνω σε μια αρνητική δύναμη που τον είχε κρατήσει
βυθισμένο στην άγνοια, στην σκέψη, στην ανικανότητα της απόφασης.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 10, η Ανταμοιβή, Malkuth.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι : «Είναι απαραίτητο να υπερνικούμε τον γήινο νου έτσι ώστε
μέσα μας να εδραιωθεί το Πνεύμα και να επιτύχουμε την βοήθεια του Νόμου στην
δουλειά μας».
ΑΡΚΑΝΑ
#65 – Η ΜΑΘΗΤΕΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
: ΦΩΤΙΑ
Όποιος προσθέτει επιστήμη, πόνο
προσθέτει, ημέρα ή νύχτα,
για το καλό του.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει την δουλειά που κάθε άτομο πρέπει να κάνει εάν πραγματικά
επιθυμεί να αποκρυσταλλώσει μέσα του ένα Έργο που θα ικανοποιεί τις πνευματικές
ανάγκες και τις πιο υψηλές και ευγενείς αξίες του Πνεύματος.
Η ΜΑΘΗΤΕΙΑ είναι μια φάση της ζωής μας που
πρέπει να πραγματοποιήσουμε, αντλώντας από όλα τα γεγονότα της ζωής, τις
γνώσεις που θα θρέψουν την συνείδηση μας με Φως και Κατανόηση.
Η ΜΑΘΗΤΕΙΑ μας δείχνει την αναγκαιότητα του να
καθοδηγηθούμε καλά έτσι ώστε όλα στη ζωή μας να ενισχυθούν με ασφάλεια σαν βάση
του Έργου που όλοι κάνουμε.
Είναι
η αρχή της δικής μας πειθαρχίας : «Κάνε την μαθητεία, κάνε την καλά, έτσι ώστε
αύριο να μην πρέπει να ξαναγυρίσεις πίσω σε αυτό το μονοπάτι για να διορθώσεις
τα λάθη που δεν ήθελες να διορθώσεις έγκαιρα».
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο 2, η Ιέρεια, Chokmah, ο Χριστός.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι: «Κανένας δεν γεννιέται μεγάλος, γίνεται μεγάλος με την
πειθαρχία του, με τον τρόπο που μαθαίνει, με τον τρόπο που διδάσκει, έτσι ώστε
να μπορέσει να αποκτήσει τις ιδιότητες του Χριστού».
ΑΡΚΑΝΑ
#66 – Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΦΩΤΙΑ
Αυτός
που ωριμάζει τις πέτρες, εργασία
θα χει σε αυτό· κι αυτός που κόβει το
καυσόξυλο, κόβοντας το 8α
κινδυνέψει.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει τον ίδιο ταξιδιώτη, τώρα γυναίκα, να αντλεί από το διάφορα
γεγονότα της ζωής, τις συνειδητές αξίες του έργου της.
Είναι
το αποτέλεσμα μιας δουλειάς καλά καθοδηγημένης όπου επικρατούν οι ενεργειοφόρες
ουσίες που δίνουν το δικαίωμα να σηκωθεί εκείνο το φίδι του χαλκού που λυτρώνει
την ανθρώπινη ύπαρξη και σαν μαρτυρία αυτής της δουλειάς, κάνει να ανθίσει ο
λωτός στο στέμμα της.
Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ μας καλεί να στοχαστούμε πάνω στα
μυστήρια που πρέπει να ενσαρκώσουμε.
Αυτή
η Αρκάνα επίσης μας καλεί να στοχαστούμε πάνω σε αυτή την παράξενη συμβίωση που
υπάρχει στη δουλειά ενός άντρα και μιας γυναίκας, πάνω στην Σοφία και την
Αγάπη, πάνω στη Γνώση και το Είναι.
Είναι
η αρχή της σωστής εκτίμησης των πράξεων.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 3, η Αυτοκράτειρα, Binah.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι : «Η δουλειά πρέπει να γίνει ακολουθώντας το Είναι και την
Σοφία έτσι ώστε μέσα μας να ανθίσει το Πνεύμα».
ΑΡΚΑΝΑ
#67 – Η ΦΙΛΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΦΩΤΙΑ
Αυτή
η Αρκάνα καθορίζει σε εμάς την στάση που πρέπει να έχουμε ενώπιον όλων αυτών
που μας περιβάλλουν∙ μας
δείχνει την απελπισία εξαιτίας της προδοσίας, την ευτυχία από την φιλία, τη
δοκιμασία της μοναξιάς, την ευχαρίστηση από την συντροφιά.
Η ΦΙΛΙΑ είναι μια φράση που παράγεται από την
ειλικρίνεια που αισθανόμαστε για κάποιον.
Καθορίζει
την στάση μας απέναντι σε κάποιον που μας δείχνει ότι, μέσω της φιλίας, δεν
μπορούμε να εξαρτόμαστε από κάποιον για να μην υποτασσόμαστε και να μην
υποτάσσουμε άλλους.
Όπως
σε όλα τα πράγματα στη ζωή, στη φιλία επίσης είναι παρούσα η δυαδικότητα ή η
αντιζηλία κάποιου για κάποιον άλλον, κάποιου εναντίον κάποιου άλλου. Μόνο με το
υπέροχο άρωμα από μια φιλία ειλικρινή και ανιδιοτελή μπορούμε να εκριζώσουμε
από μέσα μας αυτό τον μαύρο σκύλο, σύμβολο της προδοσίας που κουβαλούμε στο
ασυνείδητο μας.
Η ΦΙΛΙΑ είναι η αρχή της αγνής Αγάπης.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 4, Chesed, ο Αυτοκράτορας.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι : «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και γεμάτοι σεβασμό με
τους εαυτούς μας και με όλα τα άτομα σαν την αρχή του ‘Τίμα τον Πατέρα και την
Μητέρα’».
ΑΡΚΑΝΑ
#68 – Η ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΦΩΤΙΑ
Νο 68 Η ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ
Να βλέπουν τα μάτια σου δίχιιΐς φόβο,
και τα χέρια σου με αγάπη.
Σε
αυτή την Αρκάνα βρίσκουμε αυτό το εγωικό χαρακτηριστικό που είναι το ίδιον του
ταραγμένου ανθρώπου, του αμαθούς και στερημένου πνευματικότητας.
Σε
αυτή την κάρτα βρίσκουμε εκείνον που αγοράζει και πουλάει και που ασυνείδητα,
βρίσκεται μπροστά στον δείκτη μιας Ζυγαριάς, όμως δεν αναφερόμαστε μόνο σε
αυτόν που αγοράζει και πουλάει εμπορεύματα, αλλά και σ’ αυτόν που αγοράζει και
πουλάει συνειδήσεις, ίσως χωρίς να γνωρίζει εκείνη την περίφημη φράση που λέει:
«Μη διαπραγματεύεσαι με την συνείδηση του άλλου επειδή ούτε εσύ που την αγοράζεις
ούτε εκείνος που την πουλάει είναι ο ιδιοκτήτης αυτής».
Η ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ μας κάνει να σκεφτούμε ότι ίσως
εμείς, σε μια κακιά στιγμή της ζωής μας, έχουμε βρεθεί να είμαστε σαν θλιβεροί
αγοραστές και πωλητές συνειδήσεων, ανθρώπων και ιδιοτήτων.
Αυτή
η Αρκάνα μας κάνει να σκεφτούμε ότι ο κερδοσκόπος είναι εκείνος που προσθέτει ή
αφαιρεί από την Αλήθεια∙
είναι εκείνος που δεν διατηρεί το πρωτότυπο με σκοπό να το αγοράσει και να το
πουλήσει.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 5, ο Ιεράρχης, Geburah.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι : «Επάνω από το κεφάλι του άδικου πάντα θα βρίσκεται το
σπαθί της Δικαιοσύνης και ότι δεν πρέπει να δίνουμε σε κάποιον αυτό που εμείς
δεν θέλουμε».
ΑΡΚΑΝΑ
#69 – Η ΤΥΧΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΦΩΤΙΑ
Σε
κάθε μόχθο υπάρχει καρπός, και σε κάθε καρπό ένας
μόχθος.
Σε
αυτή την Αρκάνα βρίσκουμε το άτομο που βαδίζει το μονοπάτι πλήρως
αποπροσανατολισμένο, που του λείπει το δικό του Φως, το ταλέντο και η
ισορροπία. Σε αυτό το άτομο εισβάλλουν δυνάμεις που παρεμποδίζουν το ταξίδι
του, ρίχνοντας το (άτομο) στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια.
Αυτός
ο ταξιδιώτης δεν γνωρίζει από πού έρχεται, ούτε προς τα πού πάει∙ είναι σχεδόν φυσικό και φυσιολογικό να διαπράξει οποιουδήποτε
είδους λάθος, πράγμα που οφείλεται στο λόγο ότι δεν έχει κατορθώσει να βάλει
τάξη στην δική του Φύση. Αυτό είναι χαρακτηριστικό ενός ατόμου που δεν έχει
προσπαθήσει να αναζητήσει το Φως και την Αφύπνιση.
Η ΤΥΧΗ μας δείχνει πως ένα άτομο όταν δεν έχει
καταφέρει να υπερνικήσει την ίδια του την Φύση και να αντλήσει Φως από το
εσωτερικό του, τότε η ζωή του γίνεται ένα παιχνίδι με πιόνια λευκά ή μαύρα και
από άγνοια της δουλειάς του, το πιο σίγουρο είναι ότι μετατρέπεται σε μαύρο
πιόνι αυτής της σκακιέρας της ζωής.
Στην
ΤΥΧΗ συναντούμε την αναγκαιότητα να έχουμε το δικό μας φως και να αναζητούμε το
αντικειμενικό Μονοπάτι σαν βάση των κυριότερων ικανοτήτων που μας οδηγούν στο
Μονοπάτι της ζωής.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 6, η Αναποφασιστικότητα, Tipheret.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι : «Είναι απαραίτητο να αφυπνιστούμε, να είμαστε αντικειμενικοί
στις σκέψεις και στις πράξεις».
ΑΡΚΑΝΑ
#70 – Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΦΩΤΙΑ
Δεν
υπάρχει άνθρωπος δίχως επιστήμη,
μήτε επιστήμη δίχως άνθρωπο.
Σε
αυτή την Αρκάνα βρίσκουμε τον προσανατολισμό της δουλειάς που κάθε ένας από
εμάς πρέπει να πραγματοποιήσει∙
αυτό οφείλεται στο ότι αυτό το Έργο χρειάζεται μια αρχιτεκτονική της οποίας το
σύστημα μέτρησης είναι ο κανών και ο διαβήτης.
Αυτός
ο τύπος της μέτρησης θα καθορίσει το είδος του Έργου και την ποιότητα του Έργου
που κάθε ένας από εμάς πραγματοποιεί.
Μπορεί
να συμβαίνει ένα άτομο να μετρά το Έργο του με τον κανόνα και να του βγαίνει η
μέτρηση, όμως μετρώντας το με τον διαβήτη να μην του βγαίνει∙ μπορεί να συμβαίνει ένα
πρόσωπο να μετρά το Έργο του με τον διαβήτη αλλά μετρώντας το με τον κανόνα να
μη του βγαίνει η μέτρηση.
Αυτές
οι συμβολικές μετρήσεις έχουν μια σχέση με το Έργο που πρέπει να
πραγματοποιήσουμε στην ανθρώπινη ύπαρξη και το Έργο που πρέπει να
πραγματοποιήσουμε για να ενσαρκώσουμε το Πνεύμα.
Είναι
αναγκαίο για εμάς να μπορέσουμε να κατανοήσουμε ότι το ταξίδι διαμέσου της Ζωής,
έχει σαν σκοπό να βρούμε τα κλειδιά που θα μας οδηγήσουν στην κατασκευή του
δικού μας εσωτερικού κόσμου.
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είναι μια δουλειά που γίνεται από
κοινού με σκοπό να καταφέρουμε να βρούμε τον Θεό-Άνθρωπο και τον Θεό-Συνείδηση
και τον Θεό-Πνεύμα σαν αρχή της αμοιβαιότητας που οφείλεται στο γεγονός ότι δεν
υπάρχει άνθρωπος χωρίς επιστήμη ούτε επιστήμη χωρίς άνθρωπο.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 7, ο Θρίαμβος, Netzach.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι : «Πρέπει να υπάρχει μια στενή συνεργασία του ανθρώπου με
τον Θεό και ότι σε αυτή την τάξη πραγμάτων, αυτός θα καταφέρει τον Θρίαμβο».
ΑΡΚΑΝΑ
#71 – Η ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΦΩΤΙΑ
Πλεονέκτρα είναι η πλεονεξία, κορισμένη σε αθλιότητες και
άφθονη σε πίκρες.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει την ανισορροπία που βρίσκουμε στο μυαλό και στην ανθρώπινη
ψυχική ενέργεια ∙ είναι η ζωντανή εκπροσώπηση ενός ατόμου που
εργάζεται χωρίς κρίση, που βλέπει την ζωή να εξελίσσεται μέσω της φόρμας των
τριών διαστάσεων και που πιστεύει ότι εδώ βρίσκονται όλα. Αυτό το άτομο δεν
έχει μελετήσει ούτε αναλύσει για να υπολογίσει τους λόγους για τους οποίους
δρα, και που φαίνεται να ωθείται στο να διαπράξει τις χειρότερες ανισορροπίες,
χωρίς να κατανοεί ότι σε αυτές βρίσκεται η δική του αποτυχία∙ θέλει να φτιάξει από τη ζωή
του μια αυτοκρατορία που θα τον μετατρέψει σε ένα σκλάβο των ίδιων του των
περιστάσεων∙ παραβαίνει
τους δικούς του νόμους, χωρίς να κατανοεί ότι είναι οι Νόμοι του Θεού∙ δεν βλέπει την ζωή που ζει
και εκείνη που υπάρχει μετά τον θάνατο. Μόνο εξαρτάται από τα ίδια του τα
ενδιαφέροντα, τις ίδιες του τις ματαιοδοξίες οι οποίες, όπως αυτός, έχουν
γεννηθεί όμως μια μέρα θα πεθάνουν.
Μόνο
μέσω μεγάλων στοχασμών μπορούμε να επιτύχουμε την αρχή της προφύλαξης, γι’ αυτό
λέγεται: «Η απληστία είναι αχόρταγη στις δυστυχίες και είναι πλούσια στις
λύπες».
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 8,
Η Δικαιοσύνη, Hod.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι: «Είναι αναγκαίο να είμαστε δίκαιοι, ισορροπημένοι, να μην
αφήνουμε να παρασυρθούμε από τις ματαιότητες του κόσμου για να επιτύχουμε το
έλεος της Δικαιοσύνης».
ΑΡΚΑΝΑ
#72 – Ο ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΦΩΤΙΑ
Ακου
την παιδεία του "ιατρός σου
και μην περι-ορονείς την διεύθυνση της
μητρός σου.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει την δουλειά που ο ταξιδιώτης του Μονοπατιού πρέπει να
πραγματοποιήσει μέσα από αυστηρή πειθαρχία, τάξη ψυχολογική, πνευματική και
φυσική έτσι ώστε, εκείνα τα κανάλια που οδηγούν τους υδραργύρους που αναδύονται
από τα νερά μας, να μπορέσουν να φέρουν μέχρι το κεφάλι μας αυτές τις αξίες των
νερών της ζωής που πρέπει να μας λούσουν καθαρίζοντας μας από κάθε αμαρτία, από
κάθε μίασμα έτσι ώστε αυτός ο Ναός του
Σολομώντα, το εσωτερικό μας Είναι να προετοιμαστεί για τον ερχομό του
καινούργιου, του αληθινού, του αιώνιου.
Ο ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΣ είναι το στοιχείο που μας
επιτρέπει την δύναμη και την χάρη να προσεγγίσουμε το εσωτερικό μας Είναι.
Στον
ΕΞΑΓΝΙΣΜΟ βλέπουμε τρεις (3) βασικές πλευρές της χριστιανικής ζωής:
-Τον
εξαγνισμό του σώματος με την υγιεινή και την καθαριότητα.
-Τον
εξαγνισμό του νου ξεριζώνοντας από αυτόν κάθε είδους ρύπου και
-Τον
εξαγνισμό της ψυχής απαλλασσόμενοι από τα αρνητικά ένστικτα.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει την αναγκαιότητα να πλενόμαστε με τα δικά μας νερά της
ζωής σαν βάση της απελευθέρωσης.
Μην
ξεχνάς: «Να ακούς τις διδασκαλίες του Πατέρα σου και να μην περιφρονείς την
κατεύθυνση της Μητέρας σου».
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 9, ο Ερημίτης, Jesod.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι: «Μόνο μέσω των καθαρισμών του νου, της ψυχική
ενέργεια και του σώματος με την σοφή
επιστήμη της μετατροπής, μπορεί να επιτύχει τις δυνάμεις που θεοποιούν».
ΑΡΚΑΝΑ
#73 – Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ
Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΦΩΤΙΑ
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την δουλειά που κάθε ένας από εμάς πρέπει να
πραγματοποιήσει, επιλέγοντας τους ενθουσιασμούς μας και βάζοντας στην αντίστοιχη
τάξη κάθε μια από τις ιδέες μας, ορμές και ένστικτα για να μπορέσουμε να
κάνουμε διάκριση και να δώσουμε την σωστή αξία στο Έργο που πραγματοποιούμε.
Η
Αγάπη καθορίζει τις συνειδητές αξίες του ατόμου. Η Επιθυμία καθορίζει το μέρος
που κατέχουμε με τον τρόπο συμπεριφοράς μας.
Εάν
υπερνικήσουμε την επιθυμία και το πάθος είμαστε ένας τύπος ατόμου, εάν αφήσουμε
να υπερνικηθούμε είμαστε άλλος τύπος ατόμου, ωστόσο, οι φυσικές μας πλευρές δεν
αλλάζουν. Είναι απαραίτητο να μάθουμε να αξιολογούμε αυτό που στην
πραγματικότητα είμαστε ενώπιον της δουλειάς, ενώπιον της ζωής και ενώπιον του
Θεού για να μπορέσουμε να βάλουμε κάθε πράγμα στο μέρος του και στη σωστή του
αναλογία.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 1, ο Μάγος, Kether, και σχετίζεται, ταυτόχρονα, με
την Αρκάνα Νο. 10, η Ανταμοιβή, Malkuth.
Είναι
η αρχή της φυσικής επιστήμης.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι: «Είναι απαραίτητο να υπερνικήσουμε την Επιθυμία, το Πάθος
για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το σκήπτρο της εξουσίας του Είναι».
ΑΡΚΑΝΑ
#74 – Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΦΩΤΙΑ
Νο 74
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Προσφορά άνθους αλεύρου στο καλύτερο απ' τα
πιάτα σου, να είναι το δώρο σου στη
θλιμμένη καρδιά.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει μια πλευρά του αληθινού μας Μονοπατιού, το ευγενικό και
εξυψωτικό Έργο ενός ατόμου το οποίο έχει κατανοήσει ότι: «Το να είσαι μεγάλος
είναι το να είσαι ταπεινός» και ότι η ταπεινοφροσύνη είναι ένα γνώρισμα του
Θεού που ευρίσκεται στο άτομο με αισιόδοξες προϋποθέσεις για να είναι χρήσιμος
στο Έργο του Πατέρα και στην κοινωνία.
Είναι
το νόημα της ζωής όταν αναγνωρίζουμε ότι ο φυσικός άνθρωπος δεν είναι το παν,
και ότι πιο πέρα, υπάρχει κάποιος που του οφείλουμε σεβασμό και εκτίμηση και
μπροστά του οφείλουμε να υποκλινόμαστε με υπακοή.
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ
μας δείχνει τον ταπεινό και απλό τρόπο να αποτίουμε φόρο τιμής σε
εκείνον που είναι το παν.
Είναι
η εξύψωση της καρδιάς μας μέσω της Ταπεινότητας και της Αγάπης.
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ είναι ο τρόπος για εμάς να δίνουμε
αυτό το λίγο που έχουμε και να γινόμαστε άξιοι να λαμβάνουμε από την αφθονία
του Θεού.
Είναι
η αρχή της ευλαβικής Αγάπης.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 2, η Ιέρεια, Chokmah, ο Χριστός.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι : «Είναι αναγκαίο να είμαστε ταπεινοί για να είμαστε σοφοί
και ότι προ της Σοφίας του Θεού, προ της Αγάπης του Θεού και προ της
Μεγαλειότητας του Χριστού, πρέπει να υποκλινόμαστε για να αποκτήσουμε αυτό που
προτιθέμεθα να καταφέρουμε.
ΑΡΚΑΝΑ
#75 – Η ΓΕΝΝΑΙΟΨΥΧΙΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΦΩΤΙΑ
Καρποί ευχάριστοι στον ουρανίσκο, τόσο γλυκείς στη λήψη όσο στο δώσιμο.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει την πλευρά της δουλειάς μας όπου, μέσω της έκφρασης
εκείνης της ανθρώπινης ευαισθησίας, μπορούμε να εκφράσουμε στον Θεό και στους
ανθρώπους τον τρόπο μας της ύπαρξης και αίσθησης, ξεπερνώντας τις αρνητικές
πλευρές που παρεμβαίνουν με σκοπό να παρεμποδίσουν ώστε από την αφθονία της
καρδιάς μας να μιλούν τα χείλη.
Είναι
αυτό που μας κάνει να νιώθουμε την ανάγκη να μοιραζόμαστε με όλο τον κόσμο αυτό
το ψωμί της Σοφίας και αυτό το ψωμί που θα καλμάρει την πείνα των πλασμάτων
που, απροστάτευτα, σφάλλουν μέσα στη ζωή σε αναζήτηση των πιο στοιχειωδών πόρων
για να συντηρηθούν.
Η ΓΕΝΝΑΙΟΨΥΧΙΑ επίσης είναι ένα γνώρισμα των
υπάρξεων με μεγάλη ανθρώπινη ευαισθησία που προτίθενται να φτάσουν μέχρι την
καρδιά του πλησίον τους για να σπείρουν σ’ αυτούς ένα σπόρο Αγάπης και Ελπίδας
που θα συνεχίσει να τους ακολουθεί σε όλο το μακρύ μονοπάτι της Ζωής.
Είναι
η αρχή της Αυταπάρνησης : «Καρποί ευχάριστοι στον ουρανίσκο, τόσο γλυκείς να
τους δεχόμαστε όσο και να τους δίνουμε».
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι : «Είναι αναγκαίο να δίνουμε από αυτό που έχουμε για να
λαμβάνουμε αυτό που μας λείπει, ΑΓΑΠΗ».
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 3, η Αυτοκράτειρα, Binah, το Άγιο Πνεύμα.
ΑΡΚΑΝΑ
#76 – Ο ΧΟΡΗΓΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΦΩΤΙΑ
Πλησίασε,
ξένε, και φάε από το ψωμί μας και από τη σάλτσα των δικών μας.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει την στάση που πρέπει να έχουμε μπροστά σε μια ανθρωπότητα
στερημένη από Συνείδηση και Φως, και συνεπώς, από Αγάπη.
Ο ΧΟΡΗΓΟΣ πρέπει να είναι εκείνο το πρόσωπο που
διασχίζει ένα Μονοπάτι στο οποίο βρίσκει πολλά πλάσματα να κουβαλούν τον βαρύ
σταυρό τους, να σέρνονται από τον πόνο και τα βάσανα, ίσως κατηγορώντας άλλους
για τον δικό τους πόνο, χωρίς να βρίσκουν μια απάντηση σωστή για να κατανοήσουν
την ίδια τους την εξαθλίωση.
Ο ΧΟΡΗΓΟΣ είναι εκείνο το άτομο που πάντα
πρέπει να έχει στα χείλια του ένα λόγο κουράγιου για εκείνους τους ταξιδιώτες
που εξασθενούν στο Μονοπάτι, μια σκέψη αλτρουϊσμού για να τους βοηθήσει και μια
καρδιά γεμάτη Αγάπη για να τους αναπτερώσει τις ελπίδες.
Ο ΧΟΡΗΓΟΣ είναι εκείνο το άτομο που ξέρει να
μαθαίνει για να διδάσκει και ξέρει να διδάσκει για να μαθαίνει.
Είναι
η αρχή της ανθρώπινης πρόνοιας.
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 4, ο Αυτοκράτορας, Chesed, ο Εσώτερος.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι:
-«Είναι
αναγκαίο να διδάσκει κάποιος για να μαθαίνει και είναι αναγκαίο να δίνει Αγάπη
για να λαμβάνει Αγάπη.
-«Ότι
στην ταπεινοφροσύνη βρίσκεται το Μεγαλείο και ότι στο Μεγαλείο βρίσκεται η
ταπεινή ύπαρξη».
ΑΡΚΑΝΑ
#77 – Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΦΩΤΙΑ
Νο
77 Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
Δρόμους ζητά
το γοργό πόδι· εργαλεία το
φιλόμοχθο χέρι
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει ένα Ταξιδιώτη του οποίου το σώμα πηγαίνει προς μια
κατεύθυνση όμως το βλέμμα του πηγαίνει προς άλλη κατεύθυνση, δείχνοντας μας πώς
είναι ο πολύς κόσμος, αφού πλέον είναι λίγα τα άτομα που προχωρούν στο Μονοπάτι
και έχουν το βλέμμα τους μπροστά με την Θέληση τους να ανοίγει πέρασμα.
Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ είναι το χαρακτηριστικό
των ατόμων που αρχίζουν ένα Μονοπάτι χωρίς να έχουν στοχαστεί, χωρίς να έχουν
διαλογιστεί και πάνω από όλα, χωρίς την πρόθεση να φτάσουν μέχρι το τέρμα.
Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ οδηγεί το άτομο μέχρι την
αποτυχία του.
Είναι
απαραίτητο το άτομο να έχει ένα Βορρά να το οδηγεί, μια Ανατολή να τον φωτίζει,
μια Δύση να του καλμάρει την δίψα και ένα Νότο να τον ωθεί.
Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ εμποδίζει το άτομο να έχει
σαφήνεια σε αυτό που στοχεύει, και επομένως, να έχει ένα Θρίαμβο σε αυτό που
κάνει.
Είναι
η αρχή της συνεργασίας των ιδεών: «Το Μονοπάτι ζητάει το γρήγορο πόδι και το
εργαλείο το εργατικό χέρι».
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 5, ο
Ιεράρχης.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι : «Είναι αναγκαίο να αναζητούμε το Φως του Είναι, να
κάνουμε βήματα σταθερά, να μην παρεκκλίνουμε για να καταφέρουμε αυτό που
στοχεύουμε».
ΑΡΚΑΝΑ
#78 – Η ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ :
ΦΩΤΙΑ
Μέρες ήλιου,
νύχτες σελήνης, ευχαριστίες για την
καλή και την κακή τύχη.
Αυτή
η Αρκάνα μας δείχνει το αποκορύφωμα μιας δουλειάς μέσω ενός μακρύ Μονοπατιού
γεμάτου από κόπωση στο οποίο έχουν βρεθεί όλα τα είδη των εμποδίων τα οποία
θέλησαν να εμποδίσουν την άφιξη μέχρι τον τελευταίο σταθμό.
Είναι
γι’ αυτό το λόγο που ο Ταξιδιώτης του Μονοπατιού πρέπει να έχει πάντοτε ένα
στόχο που θα του επιτρέπει να έχει μια ελπίδα που τον ανακουφίζει και τον ωθεί
να επιτύχει τον Θρίαμβο του.
Η ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
είναι το όνομα που δίνεται σε εκείνον που μέσω πολλών προσπαθειών και
θεληματικών πόνων, έχει καταφέρει να καθυποτάξει την κατώτερη του Φύση και έχει
επιτύχει αυτή η Φοινικιά της εσωτερικής του Φύσης να καρποφορήσει.
Σε
αυτή την Αρκάνα βλέπουμε στον υλικό κόσμο το νεκρό άνθρωπο που αντιπροσωπεύει
την κατώτερη του Φύση, την εσφαλμένη του προσωπικότητα.
Στο
ενδιάμεσο τμήμα βλέπουμε έναν άντρα να λαμβάνει τα φρούτα από την φιλοσοφική
του γη και να είναι ντυμένος με το ένδυμα που έχει κερδίσει σε αυτό το ταξίδι.
Στο
ανώτερο τμήμα, βλέπουμε ένα περιστέρι, σύμβολο του Πνεύματος, με ανθρώπινο
κεφάλι δείχνοντας μας την συμβίωση της Επαναγέννησης: «Όταν ο άνθρωπος
θεοποιείται και το Πνεύμα εξανθρωπίζεται».
Αυτή
η Αρκάνα σχετίζεται με την Αρκάνα Νο. 6, η Αναποφαστικότητα, Tipheret.
Καθορίζει
για τον ερευνητή ότι: «Μόνο μέσω μιας ατσαλένιας θέλησης, κατανόησης και
δουλειάς επιτυγχάνεται αυτό που κάποιος επιθυμεί».
Οι πληροφορίες αυτές είναι από τα βιβλία και τις διδασκαλίες της εσωτεριστικής Σχολής
Αυτογνωσίας < Γνώσις >
Η
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
Βλέπουμε
αυτά τα πράγματα της ζωής στην οποία όλος ο κόσμος ταξιδεύει προς την κατάκτηση
μιας ευτυχίας που κάθε ένας την φαντάζεται να είναι σύμφωνη με τον τρόπο που
σκέφτεται, που αισθάνεται και είναι.
Ίσως
μια ευτυχία φανταστική, κάτι που γεμίζει ένα χώρο του νου μας και που
ικανοποιεί κάποια από τις τόσες πολλές επιθυμίες που έχουμε. Ίσως κάποια άτομα
την εξασφαλίζουν με την απόκτηση χρημάτων, καλών κοινωνικών θέσεων, με το να
επευφημούνται από τα άτομα που τους περιβάλλουν, όμως …αυτό είναι όλο;
Δεν
έχουμε σταθεί να σκεφτούμε ότι ο θάνατος μας εξισώνει όλους∙ ότι σε αυτό το υπερβατικό
βήμα της ύπαρξης μας, μένει καμωμένο όλο αυτό που υπήρξε∙ πολλοί θρίαμβοι, πολλές απογοητεύσεις, εδώ
τελειώνουν όλα∙ μόνο
μένει μια φτωχή ουσία που υποχρεούται να απαντήσει ενώπιον του Κοσμικού Νόμου
για εκείνα τα κακά πράγματα που έκανε και τα καλά που άφησε χωρίς να τα κάνει∙ εκεί που κανένας δεν μπορεί
να την υπερασπίσει και πολύ λιγότερο εκείνα τα άτομα που στη ζωή μας έχουν
εναντιωθεί στον πνευματικό μας θρίαμβο.
Είναι
η στιγμή μιας μεγάλης εξύψωσης ή μιας μεγάλης ταπείνωσης∙ εξυψωμένος εξαιτίας των καλών έργων που κάποιος
έχει κάνει και ταπεινωμένος από το βάρος του Νόμου γιατί υπήρξε ένας κακός
πολίτης, ένας κακός πατέρας, ένας κακός γιος, ένας κακός φίλος και πάνω από όλα
γιατί υπήρξε ένας κακός χριστιανός.
Στην
Εποχή του Φωτός μπορεί να υπάρχει το σκοτάδι σαν ισορροπία για τον πλανήτη αφού
πλέον στην Φύση μπορεί να υπάρχουν αυτοί οι δυο μηχανικοί νόμοι : το λευκό και
το μαύρο, το σκοτάδι και το φως, κλπ., όμως δεν μπορεί να υπάρχει σκοτάδι στη
συνείδηση της ανθρωπότητας∙
είναι για αυτό τον λόγο σε αυτές τις στιγμές που πρέπει να προσδιοριστούμε
διότι έχει έρθει η στιγμή κατά την οποία μια ομάδα αντρών και γυναικών
προετοιμάζονται να συνεχίσουν να συνοδεύουν τον πλανήτη μας στο μακρύ του
ταξίδι.
Δεν
μπορούμε να μπούμε στην Εποχή του Φωτός εάν στο νου μας, στην ψυχή μας και στη
συνείδηση μας δεν φτιάχνεται το Φως για να ενσαρκώσει την Σοφία∙ μόνο εκείνοι οι άντρες και
εκείνες οι γυναίκες, τέτοιας ανθρώπινης και πνευματικής κατάστασης, μπορούν να
συνεχίσουν στην Εποχή του Υδροχόου.
Οι
υπόλοιποι, χωρίς εξαίρεση, θα πρέπει να κατρακυλήσουν, αδιαμφισβήτητα, στην
Κόλαση του εσωτερικού της γης σε μια τρομερή καθοδική εξέλιξη για να
εκπληρωθούν οι Ιερές Γραφές : «Η συκιά που δεν δίνει φρούτα, θα κοπεί και θα
πεταχτεί για να καεί».
Αυτή
είναι η καταδίκη που επικρέμεται επάνω μας –στην ανθρωπότητα- που κάνουμε τους
κουφούς στις κλήσεις που έχουν κάνει οι αγγελιοφόροι του Θεού για την διάσωση
ενός λαού, μιας ανθρωπότητας και την σπορά ενός νέου ανθρώπινου σπόρου με
καλύτερες καταστάσεις που θα χρησιμεύσουν σαν τη βάση, τη ρίζα ενός λαού
γεμάτου με Φως, με Συνείδηση και Αγάπη, που θα κατοικήσει αυτόν τον ίδιο
πλανήτη σε μια μελλοντική εποχή, σαν μια ανταμοιβή από την Χάρη του Θεού, από
την Αγάπη του Θεού και από αυτή την τρομερή θυσία που η Φύση έχει κάνει με
εμάς.
Αγαπητοί
γνωστικοί αδελφοί, ο θρίαμβος είναι δικός μας. Βοηθήστε μας έτσι ώστε σε ένα
όχι μακρινό μέλλον, να λάμψει στον εκλεκτό του λαό και σε αυτό τον πονεμένο
πλανήτη, το Φως του Πολυαγαπημένου Πατέρα, η Αγάπη του Υιού του Λατρευτού και η
Δύναμη του Αγίου Πνεύματος-του Αγίου και Σοφού Πνεύματος.
Αυτά
τα γνωρίσματα θα συνοδεύουν αυτή τη νέα ανθρωπότητα για να επιβραβεύσουν
εκείνους τους άξιους άντρες και γυναίκες που έχουν ζήσει μέσω της Χάρης, που
έχουν θριαμβεύσει μέσω της Δύναμης και
που θα διασωθούν μέσω της Αγάπης.
Έτσι
είναι, έτσι έχει ειπωθεί και έτσι θα εκπληρωθούν οι Νόμοι που θα επικρατήσουν
σε μια ανθρωπότητα που θα συνεχίσει να σπέρνει αυτό τον πλανήτη με νέες ελπίδες
και που σκοπός της θα είναι τα νέα Επιφάνεια.
ΜΑΡΤΥΡΩ
ΟΤΙ ΤΟ ΦΩΣ
ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΕΠΑΝΩ
ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ
Α.Δ. LAKHSMI